Облачна събота, с температури от минус 4° до плюс 13°

В Северна и Източна България ще превалява слаб сняг
11 фев 2017 07:58, Елка Василева
1
Облачна събота, с температури от минус 4° до плюс 13°
Снимка: архив, Reuters

Над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, но само на изолирани места, главно в Северна и Източна България, ще превалява слаб сняг.

Над югозападните райони и западната част на Горнотракийската низина облачността ще е разкъсана, намаляваща до незначителна.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са от минус 4° в североизточните райони до плюс 13° в югозападните.Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология  към БАН.

Над Черноморието ще бъде преобладава облачно време, но само на отделни места ще има превалявания, предимно от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 1-3°. Вълнението на морето ще е около 4 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна над Стара планина и на отделни места там ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток, по билата от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - ще остане без съществена промяна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари