ДАНС влезе в Община Пловдив заради онкоцентъра

Прокуратурата ще нищи закупен ли е скенер двойно по-скъпо
16 фев 2017 21:48,
10
ДАНС влезе в Община Пловдив заради онкоцентъра
Снимка: Dnes.bg

Служители на ДАНС и прокурор от Върховната касационна прокуратура влязоха в Община Пловдив. Това се случва след разследване, в което се твърди, че Онкологичния център в града е закупил скенер на два пъти по-висока цена. Прокурорът ще проверява по какъв начин е проведена обществената поръчка и има ли виновно длъжностно лице.
 
Община Пловдив е обявила обществена поръчка за 32-срезов скенер за образна диагностика на стойност 950 хиляди лева. Здравното министерство обаче е обявило аналогична обществена поръчка, но за нуждите на Пирогов на два пъти по-ниска стойност - 416 хиляди лева. От община Пловдив не се притесняват от проверката и имат обяснение за разликата в сумите.
 
"Оборудването, което е закупено там, е най-модерно с оглед броя на пациентите, които обслужва онкологичния център в Пловдив, но ако мога да направя една аналогия – различните автомобили, които се купуват, зависи какви екстри имат, цената е различна", коментира пред Dnes.bg кметът на Пловдив Иван Тотев.

Досега пациентите са чакали по три месеца, за да преминат изследване през компютърен томограф.
 
"За да не пропуснем нещо и да не изпуснем динамиката на онкологичния процес, затова е необходимо диспансерът да има собствен скенер", коментира проф. Марияна Янева - и.д. управител на КОЦ-Пловдив
 
Самата поръчка за скенера е финализирана от бившия шеф на онкодиспансера д-р Красимир Вальов ден преди да подаде оставка заради разследванията за ненужни операции в лечебното заведение. Резултатите от проверката ще станат ясни до Великден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
е преди 7 години
Заключение на прокурора- нарушение няма
6
0
 
11
 
! Отговори
ЩИРЛИЦ преди 7 години
ТОТАЛНА РЕВИЗИЯ НО ОБЩИНА ПЛОВДИВ ,МНОГО СЕ КРАДЕ
5
0
 
10
 
! Отговори
ТАКА Е В БГ преди 7 години
ЖИВЕЕМ ВЪВ ВЕЛИКА СТРАНА- НЕВИННИТЕ МИЗЕРСТВАТ, ВИНОВНИТЕ ПИРУВАТ!КОРУПЦИЯ И КРАДЦИ РЪКА ЗА РЪКА.НАЙ КРАДЛИВИЯ КМЕТ ИВАН БОРИСОВ ТОТЕВ ПАК Е КМЕТ
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тази физиономия на учител по пеене Тотев се оказа по-голям крадец и от Софиянски. Но знае, краде но дава и на БиБитко който го пази. Въпроса е, до кога?
3
4
 
8
 
! Отговори
онкология преди 7 години
ако имахме адекватна система за правораздаване, с адекватни за обществото наказания, Москов трябваше да е набит на кол, на видно място, където да изгние и да не му се дава християнско погребение.
2
3
 
14
 
! Отговори
бг преди 7 години
Нищо не е разровил Москов,а тъкмо обратно такива бакии направи,че в началото никой не подозираше какво ще забърка тоя мошеник!Не виждате ли не чувате ли?
1
0
 
38
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Тоя Тотев ще излезе по голям крадец от Софиянски