80% от размирните мигранти в Харманли – извън страната

В лагера няма рискови бежанци, макар че 420 са афганистанци
11

Снимка: Булфото

80% от близо 500–те бежанци, които участваха в бунта в лагера в Харманли през ноември, миналата година, са изведени от България.

Още по темата

За целта са ползвани механизмите на Фронтекс, и на международната организация по миграция, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов.

Той бе категоричен, че предприетите след броженията мерки за сигурност, вече дават резултат и обстановката там е спокойна.

Според него в момента лагерът е с много по-високо ниво на сигурност от преди. Там няма и лица с рисков профил.

За сравнение през септември, миналата година в Харманли са били идентифицирани близо 1 000 лица с рисково поведение.

В момента в бежанския център са настанени 1500 души при капацитет от малко над 2 000. 420 от тях са от Афганистан, над 500 са от Сирия, а останалите от Ирак.

По думите на главният секретар на МВР миграционният поток сега е минимален като през януари са заловени едва около 70 нелегални мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А другите хиляди нелегални мигранти, кога ?
9
0
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 7 години
Това, че са заловени само 70 нелегални имигранта едва ли значи, че в България са влезли само толкова нелегалки.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1500 души. 420 от Афганистан, 500 от Сирия, останалите (580 е бройката) от Ирак.
7
0
 
17
 
! Отговори
Циник до Мунчо преди 7 години
В Германия 25 годишни афганци (естествено без паспорт) казват, че са на 17! Минават автоматично в графата "непридружени непълнолетни" хем е почти невъзможно да ги екстрадират...хем им се полагат куп екстри....и сума сумарум - месечната им издръжка струва на немския данъкоплатец 8 000?!Дано съм бил полезен!
6
0
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Защо никой незадава въпроса :"Колко струва на месец издръжката на 1 мигрант и не само храната....?"
5
1
 
15
 
! Отговори
Циник до Кико преди 7 години
Политкоректни - до самоотричане! Престъпници нарушили самоволно държавната ни граница ( защото те да именно такива - никой не заплашва живота им в Турция..) та тези престъпници - в Мурксулска Европа им викат "бежанци".Обгрижват ги така, както много български пенсионери, и социално слаби могат само да мечтаят! Дават им пари - в пъти повече, от повечето български пенсии!Лекуват ги безплатно( най-вече от краста, и лайшманиоза) обезпаразитяват ги...абе сравненията са безброй..и гадни
4
0
 
17
 
! Отговори
Кико преди 7 години
До ***: Хубави идеи колега, само бих добавил, ако българите искаме България да е една наистина просперираща, толерантна, евроатлантическа демокрация трябва незабавно арабският език да бъде обявен за втори официален език в страната, защото все пак да не забравяме, арабския е официалния език на исляма! Иначе рискуваме да ни помислят за расисти!
3
1
 
26
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Няма поводи за притеснение....скоро ще се запролети...ще цъфнат дръвчета, и храсти...птички ще чуруликат....и ордите ще се юрнат пак! И много трябва да се внимава с менюто на бежанците! Никакъв ду*муз, че както са кротки, пак ще побеснеят! Притеснявам се само - има ли в Харманли джамия, че иначе къде ще се ду*пят? Ако не - ДПС , ДОСТ , И БХК да построят веднага 1...а може и 2 - с оглед - достатъчно капацитет! И вижте - да има достатъчно кожни лекари, че е много неудобно да биеш теманета , и да чешеш
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи все пак боя и свинските опашки по границите са дали ефект. А тея са си мизeрници. Дали там ще мизeруват или в евроа и ще мизeруват и престъпления ще извършват, по-добре изобщо да не идват.
1
37
 
1
 
! Отговори
Ислямолюб преди 7 години
"В лагера няма рискови бежанци, макар че 420 са афганистанци"И КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА С АФГАНИСТАНЦИТЕ? ХОРА, КАТО ВСИЧКИ И ДРУГИ! ИЛИ МОЖЕ БИ НЕ ВИ ХАРЕСВА ФАКТА, ЧЕ ИЗПОВЯДВАТ ИСЛЯМА?