След жалби: КЕВР проверява и габровското парно

Регулаторът запретна ръкави след сигнали за липса на топло
5
След жалби: КЕВР проверява и габровското парно
Снимка: архив, БулФото

Енергийният регулатор КЕВР ще проверява габровската топлофикация заради многобройни сигнали от абонати за нарушено топлоподаване, съобщиха от комисията.

Още по темата

Проверката ще установява има ли нарушения на издадената на дружеството лицензия за пренос на топлинна енергия, както и на лицензията за производство на електрическа и топлинна енергия.

Проверяващият екип от експерти на КЕВР ще изготви доклад, резултатите от който ще бъдат обявени.

При установени нарушения на лицензионните задължения от страна на дружеството, КЕВР ще предприеме предвидените в Закона за енергетиката административно-наказателни и принудителни административни мерки, уточняват от пресцентъра.

В момента експерти на регулатора проверяват и софийската "Топлофикация" заради серията от аварии, които оставиха хиляди абонати без топло.

Вече стана ясно, че най-засегнатите ще бъдат обезщетени с приспадане на пари от сметките им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
Те това е върха на далаверата- плащат ти солено, задължително, по закон,а ти доставяш...нищо)И, респективно, нищо не могат да ти направят- и да те съдят, умряла работа.Остап Бендер пасти да яде!
2
1
 
3
 
! Отговори
хм преди 7 години
Какво общо има тук служебното правителство с общинските Топлофикации,че го намесваш?Топлофикация трябва да отговори и понесе отговорност за лъжите и далаверите си!
1
2
 
4
 
! Отговори
мафия Топлофикация преди 7 години
Топлофикациите направо да се ЛИКВИДИРАТ!В тизи си вид те обслужват мафията за сметка на хората,тормизят и рекитират потребителите,като не им дават право да избират да се откажат от парното!