Сметките си идват, топлото – не, а "Топлофикация" мълчи

Габровци продължават да са без парно, излязоха на протест
17 фев 2017 12:00,
12
Сметките си идват, топлото – не, а "Топлофикация" мълчи
Снимка: Bulgaria ON AIR

Габровци продължават да са без парно, а стотици граждани излизат на протест пред "Топлофикация" в 12 часа днес. Хората споделят, че стоят на студено, но въпреки това плащат големи сметки за ток.

"Всички знаем, че плащаме за нещо, което не получаваме. Нямаме топла вода, радиаторите ни са студени няколко пъти тази зима. Дори да не е леден радиаторът, той не излъчва никаква топлина. Плащаме и топло, и допълнителни електрически уреди", разказа потърпевшата Денка Стоянова пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Вече четири седмици стоим на студено. Тръбите са студени и никой не обръща внимание. Не дават отговор, все едно сме неодушевени предмети. Не можем да стоим на студено, защото сме възрастни хора. Пускаме допълнително електрически печки, които навъртат ток", сподели друг недоволен габровец, чиято последна сметка за ток е около 140 лева.

Близо 5000 абонати са засегнати от този проблем, а общината също търси отговори защо се е стигнало до него.

Кметът на Габрово Таня Христова призна, че до този момент нямат официална информация от "Топлофикация" за проблемите, които съпътстват зимния сезон.

"Единственото, което получихме е мълчание. Хората справедливо споделят, че са подложени на системен тормоз", заяви тя и добави, че по-рано от общината са поискали при необходимост да се отнеме лицензията на "Топлофикация". Целия разговор можете да видите във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговорността е на служебното правителство назначено от Радев.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хората споделят, че стоят на студено, но въпреки това плащат големи сметки за ток."Т.е топлофикация са им продали грешни електроуреди ?по бих го разбрал ако стоят на студено и плащат големи сметки за парно въпреки че нямат...
5
0
 
5
 
! Отговори
osho преди 7 години
Започнете масово да ги съдите. Това е начинът! Заведете дела и си търсете правата.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, Габрово, всички сме с вас!
3
0
 
14
 
! Отговори
Габровец преди 7 години
Крайно време е г-н Ковачки да се измита от Габрово, тук не сме крепостни нито сме роби. Няма да плащам за студено или само защото някакви си тръби ( които между другото аз съм купувал и са пломбирани) минават през апартамента ми.ВЪПРОС ЛИЧНО КЪМ Г-Н КОВАЧКИ: Как уважаеми г-н Ковачки станахте от *** таксиджия най-големия частен инвеститор в родната енергетика ?
2
4
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Ще режат опашките на котките малко по късички съвсем да не излиза топлото
1
1
 
5
 
! Отговори
ааа преди 7 години
Просто теца е свършил дървата, а в момента дърварите не могат да докарат, понеже в горите има сняг и не могат да влязат. Не е ли смешно в Габрово да няма човек от къде да си купи дърва на нормални цени, а теца да изгаря хиляди кубици?