Учител vs. ученик в Благоевград: Кой на кого наби шамарите?

Родителите ще водят дело заради изключения им син
18
Учител vs. ученик в Благоевград: Кой на кого наби шамарите?
Снимка: Булфото, архив

Семейството на изключения от Математическата гимназия в Благоевград Георги Кайнакчиев ще съди училището.

С решение на педагогическия съвет момчето, което е в 11 клас, е изключено след конфронтация с учителя си по физическо възпитание Влади Ишев.

Версиите на преподавателя и момчето обаче се разминават, защото всеки твърди, че другият го е ударил.

Бащата на Георги е категоричен, че от училището са се отнесли несправедливо със сина му.

Пред bTV директорът на училището обясни, че момчето е наказано не само заради случилото се между него и учителя му, а заради грубо поведение и обиди.

Освен това още от миналата година Георги имал наказание – "последно предупреждение за преместване в друго училище".

Учителите от Математическата гимназия подкрепиха колегата си Ишев и добавиха, че в историята на Георги е имало много разминавания.

Много от учениците също не вярват преподавателят им да е склонен да посегне на ученик. Самият той призвана само, че е направил забележка на Георги заради грубото му и агресивно поведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
светла преди 7 години
в българското училище учителят е най-ниско платен в Европа и може да бъде бит от учениците, идва скоро времето когато в държавата няма да има кандидати за учители.
13
0
 
1
 
! Отговори
Бай йуХ преди 7 години
По подразбиране в подобни случаи правото трябва да се дава на учителя. 90-те години завърших техникум (20момчета) и въпреки про3тотиите , бяхме много дисциплирани , и нямам спомен никой от учителите да е шамарил някого . в основното имаше един по история дето леко те шляпне зад врата ,та да те събуди .
12
0
 
14
 
! Отговори
Мишел преди 7 години
До старияКато гледаш това нежно даскалче, мислиш ли, че има нещо общо с твоя пример?! Със сигурност малкия лигльо се е взел много насериозно и смята, че може да си прави каквото му скимне. Ама баща му е за бой!
11
0
 
26
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Такива келемета на времето с два шамара ги правехме безшумни и послушни за цяла година.Ама сега,като гледам тейкото как си промени мнението за секунди,калпазанина на него се е метнал.Нямат грам възпитание.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нашият даскал навремето питаше такива "искаш ли да сложим ръкавиците" което бе предупреждение за як бой и няма нито едно оплакване от него.
9
2
 
24
 
! Отговори
Teodosi преди 7 години
Трябва закон. Да има специални училища за мамини синчета, за деца на мутри и лигльовци и народни училища със старите правилници за вътрешен ред - без смартфони и телефони започващи със сутешна физарядка, химна униформа и т н. Разрешено шамаросване с върха на пристие, стоене на един крак и да не изброявам...
8
2
 
52
 
! Отговори
Родител преди 7 години
Ученик с последно предупреждение за изключване...продължава с лошото поведение,но родителите ще съдят училището...Родителите трябва да отнесат една яка глоба в полза на училището,защото не са си възпитали сина...и да се извини публично ученикът на УЧИТЕЛЯ.Как ще се обръща на малко име към УЧИТЕЛ...Адвокат,който заведе дело срещу училището като институция -да му се отнемат правата.С криворазбраната демокрация до тука стигнахме-всичко с главата надолу...
7
24
 
5
 
! Отговори
do 3 преди 7 години
Значи ако си очаквал да видиш простовати, грозни и глупави хора, то си останал разочарован разбира се. Нали се сещаш, че става въпрос за математическа гимназия, а не за техникум по готварство . И момчето също изглеждаше умно и будно.
6
1
 
33
 
! Отговори
В моето даскало преди 7 години
лично директорът (2 метра на ръст) раздаваше правосъдие под формата на яки задвратници! Три такива и следваше изключване без много пазарлъци!
5
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време в училището ни възпитаваха со кротце,со благо...и со малко кютек!За това станахме хора а не ***!И казарма трябва за дооправяне!
4
1
 
48
 
! Отговори
бай Ставри преди 7 години
Това е днешна България. Всеки си прави каквото иска. Няма ред, няма дисциплина, няма морал, няма нищо вече. Дришкото ще се обръща на малко име към учител, ще посяга на учител и даже го и ударил. Не върви на добре тази страна и света въобще.
3
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ НАЛИ ГИ ГЛЕДАХ ПО ТВ!МАМИНО СИНЧЕ..БАЩАТА НЕЩО СРЕДНО МЕЖДУ МЕКА КИТКА И ПАРФЮМИРАНО КОНТЕ-ТАРИКАТ..ПРИДАВАЩ СИ ВАЖНОСТ РЕШИЛ ДА ИЗКАРА НЯКОЙ ЛЕВ!
2
1
 
16
 
! Отговори
стария преди 7 години
През 1970 г. в плевенската математическа гимназия имаше физкултурник на име Недю , който обичаше да ни рита като минем покрай него. За това , че му хванах крака като посегна да ме ритне извика милиция, но те излязоха разумни и не ми направиха нищо. Оплака се и на Директора но той го предупреди да не рита ученици.
1
2
 
70
 
! Отговори
мари преди 7 години
Поредното мамино синче задоволено със всичко което сега някой адвокат ще изкара ангелче - последно предупреждение за изключване - е какво повече да говорим - за това няма образовани кадри да не говорим за специалисти