Новобранци с по-високи заплати от ръководители в МВР?!

Увеличават възнаграждения на полицаите заради страса им
23 фев 2017 17:15,
63
Новобранци с по-високи заплати от ръководители в МВР?!
Снимка: архив Булфото

Ще бъдат увеличени допълнителните възнаграждения на полицаите, съобщи заместник вътрешният министър Маринела Белева. Това ще стане заради напрежението в МВР, породено от промените в закона, които регламентират големи разлики в заплатите на служители, изпълняващи една и съща длъжност.

Сериозно напрежение има в МВР заради промените, влезли в сила от първи февруари, които създават разлика от по няколкостотин лева между служители, изпълняващи едни и същи задължения.

Оказва се и така, че шофьорите на някои поделения на МВР вече са с по-високи заплати от полицаи, които са с висше образование. Това естествено води до сериозно напрежение между отделните служители.

За проблема пръв сигнализира новият вътрешен министър Пламен Узунов, който обясни, че преназначаването в министерството води до конфликти между хората.

Днес, на среща със синдикатите и ръководството на МВР, омбудсмана Мая Манолова допълни, че в приемните на цялата страна са получени стотици жалби от служители на МВР.

Синдикатите в министерството обясниха, че този проблем е бил забелязан още при приемането на новия закон преди месеци, но незнайно защо, въпреки направените забележки, корекции не са извършени.

"Факт е, че според нас също има текстове, които биха могли да бъдат атакувани като противоконституционни", коментира Валентин Попов от синдикалната федерация на служителите.

"Независимо от решението на Конституционния съд по този въпрос, тези текстове ще трябва да бъдат променени. Ние ще настояваме за нов закон за МВР", допълва той.

Ако сегашното положение остане, не е изключено новоназначени служители да получават по-големи заплати от част от ръководния състав на МВР. Полицаи коментират, че това ще доведе до сериозна демотивация сред служителите в министерството, информира БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има място, но нямам 5000 да си подам молбата
49
0
 
2
 
! Отговори
Николай преди 7 години
До 58: Кой ти каза, че в Албания и Косово няма битова престъпност??? Има и тя е както при нас!!!
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички плюете по полицията, но никой не иска да работи тяхната работа. За да няма корупция, полицията трбва да е добре платена, добре материално осгурена и силно мотивирана. Нито едно от тези трите не е на лице в момента. Само за справка, от 2010 до 2015, 1384 от така наречените от вас хрантутници са били сериозно ранени а 35 убити по време и по повод изпълнение на служебните им задължения. 5000+ души недокомплект, без пари за извънредния труд над 100 часа на година. Има място в МВР заповядайте!
47
2
 
3
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 7 години
До ДО Доналд ТръмпПърво да се беше представил. На милиционерски език легитимирал. И много добре знам какво ще се случи: 1. Няма да има мутри; 2. Милиционерската далавера ще пресъхне. 3. *** ще си кротуват. Справка: споделям ти личен опит милиционерче - бързо въпросче - Защо в Косово и Албания няма битова престъпност? Имате "полицейски" аташета в тези държави. Питай и не заплашвай като страхливец. ЧАО
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудна е полицейската работаПърво хабиш нерви да хванеш убиецаПосле хабиш нерви как да прикриеш мотивите за престъплението от медиитеОще повече ако касапина милионер почти всеки ден се разтоварвал в Западна ЕвропаОнова ножарчето Илиян Тодоров с тати и мама бесепарчета като го наказаха?Та такива са ми очакванията и за ножарчето Йоан Матев с тати митничар и мама Сребрина от КУ-КУ,работила в Канал 1 и Нова ТВ
45
1
 
3
 
! Отговори
Служител МВР преди 7 години
До АнонименАко прочетеш промените в ЗИДЗМВР от 2016 г. ще ти стане ясно. На сержантите, които от 1 февруари т.г. стават по служители по Кодекса на труда в основната им заплата влиза заедно със заплатата за длъжност и прослуженото им време и парите за храна от 120 л. Така образуваната заплата става над 1000 лв. След това обаче, понеже тези сержанти стават по Кодекса на труда върху заплатата им над 1000 лв. се начислява отново прослужено време и пари за храна. Така заплатата им става 1500 лв.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В МВР е като във всички институции. Работят както трябва около 33 процента , другите 33 са на някого синове и дъщери и последните са политически назначения. Последният един процент е за случайно попаднали поради грешка в конкурс или отказване на първия класиран. Никой няма сметка да ги реформира , защото ако изгони нечий син , баща мо ше натири пък жената на предния от друга институция. Да са живи и здрави първите 33 процента , че иначе тежко ни.
43
2
 
5
 
! Отговори
ДО Доналд Тръмп преди 7 години
Приятелю, ти май не си наясно какво ще се случи, ако на общество като нашето безконтролно се раздаде оръжие......Представа си нямаш
42
7
 
2
 
! Отговори
Бай Хо преди 7 години
......от така поднесената информация стана и на слепите ясно, че в България се води гражданска война от Руски хибриден тип. След като руснаците ни представят като тяхна (Руска) лаборатория за социални експерименти, оказа се вярно. онерите.
41
12
 
3
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 7 години
До АнонименКолега, милиционерите за толкова са учили. Самоуправство всеки ден за да не личи че са неграмотни. Декламират си правата, но пропускат задълженията си. Кой "полицай" ще дефинира конституционният термин Обществен договор?.........Никой. Кой "полицай" знае съдържанието на термина - Държавата нощен пазач?!......никой........Закривай, Уволнявай....и раздавай оръжие.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не сте доволни,сърдете се на Боко,Цоко и онази там,каква беше.
39
3
 
13
 
! Отговори
Магазинер преди 7 години
До Анонимен 47Е, какво искаш, да са по 45 килограма ли ???
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо на всичките на снимката, а и не само там, коремите са изхвръкнали над коланите?
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най напред крайно време е МВР да започне да работи, да отчете резултати, обществото да е доволно и да го подкрепи пък тогава заплатите увеличавайте ако е нужно полицай да получава повече от учител.
36
4
 
24
 
! Отговори
Служител на МВР преди 7 години
До всички, които плюят полицаите - Моля, не забравяйте, че полицаите идват от народа. Няма как да стане хората в държавата да са високо морални и социално ангажирани лица, а самоте полицаи да са корумпирани *** и безмозъчни мързеливци...Както и обратното. Надявам се ме разбрахте. Лека вечер
35
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
, телефон до приятелка или задължена компаньонка .16.00-17.30 обобщаване на деня, броене на придобитото и отчитане пред началството, за по съвестните пазаруване за вкъщи17.30-19.30 лека служебна запивка с колегиИ така до края на света
34
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бах тоя стрес, 8.30-9.30 кафе с разговори за мачове , коли, риболов и фолкдиви9.30-10.30 второ кафе и парса в подопечната територия от дребни търговци10.30-11.30 посещение на Еврофутбол 11.30-12.00 подготовка за обед и обсъждане в кое заведение да идат12.00 -13.00 обилен обяд с малка ракийка в кафена чаша и бира13.00 -14.00 кратка дрямка в скатана улица14.00-14.30 разсънване, кафе и връзка с оперативния център14.30-16.00 преглед на събудилите се наркопласьори, свободно време ,
33
19
 
7
 
! Отговори
Негър Скиор преди 7 години
Закривай МВР и готово........За толкова са учили. МВР е организирана престъпна група. В Афганистан, Грузия, Косово се оправиха като се отърваха от Руснаците, време е и в България да се случи. Милиционерите нямат трудови навици. Имат само Престъпни намерения. (Ти знаеш ли?..........Какво ще правим сега?....Илитерати)
32
3
 
24
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Има някакво недоразумение по отношение категоризацията на служителите в МВР Недопустимо е секретарката на шефа да е младши изпълнител категория Е наравно с този на патрул по улицата на смяна по 12 часа.
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В статията изобщо не става ясно защо има разлика в заплатите на полицаи с еднаква длъжност и защо новоназначен взима повече от стария служител!Ама карай, важно еда се създава интрига!