Пешеходец загина в Пловдив, блъсна го кола

Водачът е на 27 години, не е употребявал алкохол
Обновена: 24 фев 2017 13:10 | 24 фев 2017 12:55,
14
Пешеходец загина в Пловдив, блъсна го кола
Снимка: Архив, Булфото

Пешеходец на около 60 години почина, след като бе блъснат от автомобил в квартал в Пловдив, съобщиха от МВР пред "Фокус".

Сигналът за инцидента е подаден снощи към 20:00 часа на телефон 112.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Освобождение" с ул. "Съединение" в квартал "Тракия".

Водачът на автомобила е на 27 години и няма данни да е употребявал алкохол.

Тежко пострадалият мъж е бил откаран спешно в Университетската болница "Св. Георги" в града, но по-късно е починал в резултат на получените наранявания.

Самоличността на загиналия пешеходец все още не е установена.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз минах от там явно малко след като беше блъснат човека... Даже нямаше още полиция и линейка. Човека лежеше на пътя по пуловер (явно е излязал на бързо от дома и така е без документи.) Обаче тази пешеходна пътека е на кръстовище с работещ светофар! Може и пешеходеца да е пресичал на червено.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно се е възползвал от абсолютното си право да пресича.
10
0
 
0
 
! Отговори
очевидец преди 7 години
Пешеходеца беше мъртво пиян и пресичаше на забранено място!
9
1
 
1
 
! Отговори
Пловдив преди 7 години
Аз съм от Пловдив и като чуя кв.тракия за шофиране и тръпки ме побиват. Няма ленти или ако има не са боядисвани отдавна. Стане ли тъмно нищо не се вижда, само ако си от тракия си знаеш пътищата, но за другите е ужас. Трябва да се вземат мерки.
8
0
 
2
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Не съм от Пловдив и не познавам града и затова разгледах картата и забелязах ,че бул. Освобождение и ул. Съединение вървят общо взето успоредно и не виждам да се пресичат. Да се чуди човек колко ли е вярна другата информация в "новината". Естествено снимката е с пешеходна пътека за да може да се вмени допълнителна вина към шофера и е постигано. Ето долу плюят, без да знаят всички факти. Нормално - "високоентеуегентна" нация.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този широк булевард?! Май за непредумишлено убийство долната граница на присъдата трябва да падне на поне 70 години!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега на този 27 годишен до края на живота му ще му тежи, че е убил човек, като не е спазил закона. Голямо постижение! Сега като излезе от затвора, може би ще кара нормално, но след дъжд качулка. Убил е човек.
5
0
 
8
 
! Отговори
sport преди 7 години
До ФактЛошото е, че такива примери са по-скоро мнозинство, мислещи се за неуязвими. А същите катили не се замислят, че друг такъв, като тях може да прегази някой скъп за тях - майка, приятелка, жена, дете и т.н.
4
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Всеки шофьор блъснал пешеходец на пешеходна пътека, трябва да лежи в пандиза до края на живота си. Пешеходната пътека може и да не е очертана, а да е продължение на тротоара на кръстовищата - така пише в закона, който изоглавените шофьори не познават. Жив, но в пандиза до края на живота си, голямо постижение!
3
1
 
7
 
! Отговори
sport преди 7 години
До АнонименПешеходецът е прав! Шофьорът винаги трябва да се съобразява с обстановката. Друг е въпросът, че пешеходците, в това число и аз, превръщаме пътното платно в една голяма пешеходна пътека. В моя случай, аз си поемам риска. В противен случай винаги пресичам на пешеходна пътека с повишено внимание. Не са съобщени почти никакви детайли в тази статия. Защото много често в тъмните часове на денонощието има МПС, движещи се без фарове.
2
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Огромният проблем е КАТ, който не работи и не санкционира нарушителите и затова шофьорите карат като изоглавени, като например номер 1. Ето на номер 1 КАТ не му пречи, а все още му пречи само това, че в закона има текст, който го задължава да спре да шофира като изоглавен и да даде предимство на пешеходците.
1
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Що не караш докрай, а така половинчато?! Искай бетонна стена поне три метра покрай улиците, за да не могат пешеходците да пресичат пред теб, а ти ще си караш като изоглавен ... За теб няма значение пешеходците как ще се придвижват, май ще трябва да летят, за да не ти се пречкат.