Времето през март: Не прибирайте топлите дрехи!

Месецът е труден за прогнозиране, но температурите ще са положителни
24 фев 2017 09:52,
1
Времето през март: Не прибирайте топлите дрехи!
Снимка: архив, Bulphoto

Днешният ден ще се конкурира с вчерашния за най-топъл през месец февруари.

От събота обаче започва едно захлаждане и ще има валежи, но не от сняг. В неделя ще бъде по-студено, като така ще бъде и в понеделник, каза пред БНТ климатологът доц. Георги Рачев.

В последния ден на февруари температурите ще започнат да се покачват, а на 1 март облаците ще се разпръснат и ще изгрее слънце.

"Март месец е много труден за прогнозиране. Ще са ни необходими всички видове дрехи от гардероба. От 1 до 7 март очаквам да бъде топло и без много валежи. На женския празник отново ще има захлаждане и валежи предимно от дъжд, като те могат да преминат в сняг в планините и високите котловини", обясни Рачев.

По думите му зимата започва да си отива след 10 март. Ще има затопляне, като температурите ще бъдат трайно между 5 и 10 градуса. Очакват се и валежи, но те ще бъдат предимно от дъжд.

По отношение на валежите март ще е в рамките на нормалното. Очаквам месецът да бъде по-топъл от нормалното като цяло, разкри Рачев.

Днес отново ще е предимно слънчево. Привечер от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Ще се задържи топло с максимални температури между 17° и 22°, допълва Фокус.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с по съществени увеличения на облачността в крайните южни райони. Ще духа умерен до временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са 12-18°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 3°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари