Трафик по "Тракия" – проверяват "Траянови врата"

Първо затварят тръбата в посока Пловдив, после - и другата
28 фев 2017 11:22,
0
Трафик по "Тракия" – проверяват "Траянови врата"
Снимка: bgonair.bg

Днес проверяват изправността на тунела "Траянови врата". Дългият 700 мeтра тунел на АМ "Тракия" ще бъде обследван обстойно заради случая от 5 февруари в тунел "Ечемишка", при който осветително тяло падна и отне живота на една жена.

Още по темата

Движението по АМ "Тракия" трябваше да бъде спряно в 8:00 часа, но заради интензивния трафик от АПИ отложиха затварянето на тунела. На този етап не е ясно кога ще се случи това.

Първоначално ще бъде затворена дясната тръба на движението, в посока Пловдив. След като тя бъде обследвана, ще се затвори и лявата. Това се налага заради липсата на обходен маршрут, който да облекчи трафика, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Вчера бяха обследвани тунелите на АМ "Струма" и в Кресненското дефиле. Единият от по-дългите тунели в дефилето - "Кривият", има сериозни нарушения. Проверяващите установиха падаща мазилка, нарушено осветление. Не бе даден отговор обаче кога ще се направи ремонт на този тунел.

Бившият директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Златев ще носи отговорност за случилото се в тунел "Ечемишка". Това бе решено, след като се разбра, че "Автомагистрали ЕАД" - фирмата, която поддържа пътните съоръжения на автомагистралите в България, многократно е предупреждавала Златев, че тунел "Ечемишка" е опасен заради корозиралото осветление и част от падащите мазилки.

Последният такъв сигнал е подаден на 13 юли 2016 година. Според прокуратурата Георги Златев е проявил немарливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари