В хотела със засмуканото дете – липсва спасител, липсват табели...

Нищо около джакузито не указвало, че няма решетка
28 фев 2017 09:14,
100
В хотела със засмуканото дете – липсва спасител, липсват табели...
Снимка: BTV

В хотела, в който в събота 4-годишно дете беше засмукано от джакузи и пострада, не е имало спасител на мястото на инцидента, разказа майката на момиченцето.

4-годишната Изабела и майка й не за първи път отиват да поплуват в този хотел. Решили първо да загреят в джакузито.

Още по темата

"Тя седна на другия край, за да е "точно като мама". Започна да пищи, аз се опитах да я издърпам, но не можех да я извадя", каза майката пред bTV.

"Майка ми извика за помощ и тогава изключиха вакуума. Нямаше решетка, капак, нищо. Просто дупка", допълни тя.

Изабела е в тежко състояние след две операции, защото голяма част от тънките й черва са засмукани от създадения вакуум.

В момента тече досъдебно производство за причиняване на телесна повреда поради немарливост.

"Нямаше дори предупредителни надписи. Нищо! А аз бях там, всичко стана пред очите ми", каза още майката.

За липсата на решетка отговорност носи собственикът, уточниха от Държавната агенция по метрология.

Оказва се, че никоя институция в държавата не контролира джакузитата. Правомощията на Държавната агенция по метрологията се простират само до търговската мрежа, а междуведомствените комисии към общините проверяват само басейните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Азе преди 7 години
Чудя се как това не е гръмнало по тукашните медии. Със сигурност трябжа да го качат в саита на gov.uk за едно от нещата с което трябва да се внимава като доидеш на почивка в българия (освен разбира се да се пазиш от куршуми щото някоя мутра може да си разчиства сметки). Тук в тази страна спазват стриктно правилника щом се касае до безопасност. Абсурд да не сложат табела. Дано да оцелее детето макар че ще им трябва стабилна психотерапия до живот след това....
79
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходих веднъж в подобен хотел , късен мутробарок. Бяха сложили от най-евтините плочки на басейна дето се хлъзгат ужасно, в сауната нямаше дървена скара на пода нито предпазна решетка около печката. Хлъзгат се на мокрите плочки и падаш на нажежената печка. Персонала и собствениците на хотелите в България или са *** или не им пука. Работя на круизни кораби и знам колко сериозно се гледа на безопасността там. А в БГ никой не обръща внимание на безопасността.
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За такова нещо ще осъдиш собственика за няколко милиона долара в САЩ. А тука важи българската максима "Абе то и така може". Голяма работа че нямало решетка. И да умре някой българския съд никого няма да осъди. Най-много да глобят виновника 100 лева.
77
0
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Не е само 1 месец цяло лято тука е гърмеж. Не случайно казват че българската мечта е 6 месеца зимата на гурбет, 6 месеца по черноморието харчалък :)
76
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тая майка къде е спала и не е погледнала в какво влиза... Кви дупки, кви решетки... пък и де не сме ползвали всички знаем как изглежда едно такова джакузи...Жалко за детето!
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атакист, във Варна не бих издържал повече от месец. Ако цената са едните павета и пет-шест бързащи за Германия амуджи - ще го преживея.
74
1
 
11
 
! Отговори
Никой преди 7 години
Първо имало спасител, после нямало... оправете си източниците. Налу уж спасителя го бил извадил? Плюс това как така никой не вижда нищо нередно дете да е в джакузи??
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама знае ли се кой истинския собственник,големите хотели по черноморието е тъмна Индия
72
0
 
18
 
! Отговори
Н преди 7 години
Миналото лято почивах в хотел по родното Черноморие, пет звезди, нощувка 200 лева. Взех си вана, водата изби във спалнята, последва ужасяващо еднодневно хранително натравяне, още при пристигането пиколото се запиля с багажа, трябваше да го чакаме като наказани и да го търсим, паркоместа нямаше и паркирахме колата на една поляна. Дадох 1400 лева за една седмица, пълно разочарование. Тази година ще мисля друг вариант, може би квартира с хранене навън...
71
6
 
6
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
Булгарише стайлише гросеше туризмуше.Освен компоти за русия друго не можеха да правят ***,а сега гледам и хотелиери станали -горещ вятър.
70
6
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Варна е много по-хубав град от София! Центъра не е в павета и може да караш спортна кола или мотор. Няма сини и зелени зони да та дерат за паркиране. Трафика е много по малко, борисовата ''градина'' няма нищо общо с истинска морска градина. Въздуха нее толкова мръсен, температурните амплитуди между ден и нощ не са толкова сурови като в котловината София. НЯМА БЕЖАНЦИ ииии да имаме плаж ;))))
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TÜRKДобре де,но можеше по по нормален начин да си изкажеш мнението,нали?затова се насажда омраза между нас,защото крешите и обиждате българина,вместо да се извинявате!Тук имаш право за едно-българските моми нямат нито страх нито ценности,вашите явно имат поне страх и малка част правят С -с на такава малка възраст,явно..За СТАТИЯТА-нямам думи и идея колко голяма болка е изпитало това дете.В тази държава няма контрол-за Нищо,който може да се маха.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атакист, за мен пералнята и нормалната кухня не са лукс, а нещо, което се подразбира.По твоята логика, в Смолян сигурно има апартаменти и за по 200 лева.За София нямаш грижи - в съседния вход един мой авер от детинство дава под наем много добър апартамент на три мацки, бачкащи в някакъв бизнеспарк. Иска им на трите 700 лева, апартаментът е 100 квадрата, идеален, в разширен център (района на пазар "Ситняково").И какво, дори Корни да ти дава заем, би ли си взел апартамент във Варна?
67
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
А за София цените на наемите са несъразмерно високи спрямо цените на имотите, защото се предполага че хората отиват там да работят без да имат намерение да живеят дългосрочно. Затова квартира в центъра е 1000лв
66
9
 
4
 
! Отговори
69 преди 7 години
тая не можах да разбера оплаква ли се или си чете исковата молба пред съда? Нямало спасител, а пък уж като се развикала веднага дошъл човек и спрял вакума. Нямало надписи - какви надписи трябва да има? Щом си е пуснала детето, трябва да е било макс 0,6-0,8 метра дълбоко, което ще рече, че дори и да е нямало решетка отвора на тръбата е бил видим. Да не говорим, че ако от този отвор само засмуква, много бих искал да видя отвора от който се влива вода....Или по-скоро май е пуснала източване
65
0
 
2
 
! Отговори
Galin преди 7 години
na letishteto , kogato nqkoi idwa trqbwa da pishe s golemi bukvi "Dobre doshli v Bulgariq, stranata w koqto nqma prawila I zakoni. Priqten prestoi" ...... Nqma li veche koi da ni zavladee I da se svurshva s tazi glupava durjava...!
64
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Я дай линк на обява с вградена кухня,плазма и да е над 70 кв за 3членно семейство под 800 лв в Варна. Чакам
63
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименСпа имат и четиризвездните хотели.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атакист, ти вярваш ли си го това, което го пишеш? :DТи къде въобще живееш?Пералня и вградена кухня е лукс?
61
0
 
2
 
! Отговори
Стела преди 7 години
до номер 61 - Ти какви глупости говориш бе? В Турция се женят на толкоз! ай да не ми говориш глупости!