Лифтът в Боровец – технически изправен

Версиите: Детето не е седнало добре или се е боричкало
7

Лифтът на Боровец, от който падна 8-годишно момиче и си счупи реброто, е технически изправен, твърдят от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Още по темата

Късно снощи е приключила проверката на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), резултатите ще се доанализират.

Факт е, че съоръжението е технически изправно. То е от старите, подходът за качване е по-различен. Предпазният щит е сработил, отсече главният секретар на ДАМТН Валентин Чиликов.

8-годишната Елена падна от лифт "Мартинови бараки" в Боровец вчера по обед.

Според майката на момичето лифтът отдавна е проблемен - седалката буквално подсича човека и, ако той не падне по определен начин върху нея, има риск от инцидент.

От фирмата-концесионер на съоръжението "Бороспорт" обаче твърдят, че седалките са обезопасени, а след случилото се техен ски патрул незабавно се е отправил към мястото и лифтът е спрян веднага. Записите от двете камери са предадени на полицията. Първоначалните експертизи доказват, че съоръжението е изправно.

Разследването по случая продължава. Водещите версии, по които се работи, са две. Едната е, че детето не е седнало добре на лифта. Втората - да е имало някакво разместване или боричкане между хората на седалката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Borosport pishat komentari.Deteto se e borichkalo,ZA DA NE UMRE KASHKAVALI TAKIVA.IZVINETE SE NA DETETO!!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С мои приятели сме израснали по пистите и лифтовете в Боровец. Как път никой от нас не падна от тях толкова години. По онова време ако се въртиш и лигавиш те сваляха от лифта и ако скаш да караш се катериш пеш. Имаше дисциплина *** кажи после на вишите, че са те наказали, и те те наказваха. Сега, ако решиш да направиш забележка на някое изтървано, идват майката и бащата в купом да ти обясняват, че то имало права и било дете и можело да прави каквото иска.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема не е в лифта, а в начина на мислене: На мен няма да ми се случи! и в поведението! Винаги и във всичко което правим през деня има вероятност да стане инцидент. Отидете за два часа пред детска противошокова зала и ще видите. В случая говорим за инцидент.
3
3
 
3
 
! Отговори
. преди 7 години
Деца нямат работа на такива лифтове. Много лесно могат да се изплъзнат, закачат или увиснат. Но няма кой да въведе ограничения или да ги замени с кабинкови.
2
3
 
2
 
! Отговори
United Kingdom преди 7 години
Borovets - The Best! I will visit that place again the next year - beautiful place, nice and cheap women, perfect food and alcohol!
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм туристка и скиорка - пази Боже от такива инциденти. Но както е казал народът - Пази се сам, за да те пази и Господ ! Да, лифта може да е стар и неудобен, но това не означава, че е неизправен. Ако имаше проблем, щяха всички да паднат. Според мен също е имало някакво боричкане или закачане между децата, не са се държали за предпазния лост, възрастните на се внимавали......на човек малко му трябва да загуби равновесие и да се изхлузи, особено дете - не могат да съобразят какво да направят..