Библиотека, фитнес, учебна зала - за затворници в Дебелт

Обновеното затворническо общежитие бе официално открито
Обновена: 10 мар 2017 20:14 | 10 мар 2017 20:11, Екип на Bulgaria On Air
4
Библиотека, фитнес, учебна зала - за затворници в Дебелт
Снимка: Bulgaria On Air

Част от затворниците от един от най-пренаселените затвори у на с - този в Бургас, ще бъдат преместени в обновеното затворническо общежитие в Дебелт. То вече отговаря на всички изисквания за охрана. Капацитетът му е над 400 лица.

Днес затворническото общежитие от закрит тип беше официално открито от министъра на правосъдието Мария Павлова и представители на Кралство Норвегия, предаде Bulgaria On Air.

Затворническото общежитие в Дебелт разполага с параклис, библиотека, учебна зала, спортни площадки, фитнес на открито и дори мултифункционална зала за концерти. Изграждането му е струвало над 5 млн. лева, осигурени от Норвежкия финансов механизъм. Предстои ремонт и на основния корпус на затвора в Бургас, който е един от най-натоварените в страната:
 
“След преместването на затворниците, които пребивават там, ще започнем основните ремонтни дейности с оглед подобряване на състоянието на жилищните помещения в този затвор, привеждането му по европейските стандарти и изисквания – с осигуряването на достатъчно слънчева светлина във всички жилищни помещения“, каза министър Мария Павлова. 
 
Бранимир Мангъров, директор на Бургаския затвор, заяви, че ремонтът тече, но в по-ограничен мащаб, защото трябва да преместят затворниците. Средствата, в размер на над 1 млн. лева, са осигурени от  бюджета на държавата и вече се усвояват.
 
В общежитието в Дебелт ще бъдат преместени около 450 лишени от свобода, които в момента търпят наказанието си в Бургаския затвор. Килиите отговарят на всички европейски изисквания за площ - всяка от тях разполага със самостоятелна баня и тоалетна.
 
Вече е задействана и процедурата за строителството на пречиствателна станция и довеждаща инфраструктура, която ще обслужва Затворническото общежитие и близкото село Дебелт. 
 
Вече е обявен конкурс и за назначаване на надзиратели в новото модерно общежитие. Търсят се общо 182 служители, но част от тях ще работят в обновения затвор в Разделна край Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Колко звезди е това? Пропуснали са защото СПА!
2
0
 
1
 
! Отговори
!? преди 7 години
Баси простотията!?
1
0
 
6
 
! Отговори
Кино преди 7 години
Защо не спретнете и един киносалон, джакузи а може да добавите и френски гурме ресторант.Тези *** не заслужават нищо освен яка работа. Те са там за нещо а не на курорт!