Германци на почивка: България редом с Балеарските острови

Ще се върнат ли германските туристи в Турция?
12 мар 2017 14:46,
18
Германци на почивка: България редом с Балеарските острови
Снимка: архив Reuters

Въпреки политическото напрежение между Берлин и Анкара, нито един от най-големите германски туроператори не планира оттегляне от региона, а напротив: компаниите очакват след резкия спад през миналата година това лято резервациите за Турция да нараснат, пише берлинският вестник Der Tagesspiegel.

Докато по-рано компанията "Туи" очакваше само "леко възстановяване в търсенето", се оказва, че през последните седмици отново се наблюдава повишаване на интереса на германските туристи към Турция.

Още по темата

"Това лято Турция е третата най-популярна дестинация", заяви говорител на компанията. Тенденцията е потвърдена и от FTI, друг лидер на пазара за туристически услуги.

През 2016 г. заради кризите и атаките туристите се пренасочиха от Турция, Тунис и Египет към Испания, Балеарските острови, Канарските острови, Португалия, Гърция и България.

Но за разлика от туроператорите, Германската асоциация за пътувания (DRV) и Дружеството за изследване на потребителите (GfK) очакват и тази година тенденцията да се запази.

Вместо Турция германците ще предпочетат резервация в България, Хърватия и особено Гърция, където за последните пет години броят на посещенията на германци се е утроил.

Много германци са планирали лятната си почивка за 2017 г. още през ноември и декември миналата година. Популярни сред тях са круизите, но се наблюдава нарастване на интереса към градските почивки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 7 години
То затова като стане инцидент , винаги ще има и загинали германци!
14
1
 
2
 
! Отговори
до Анонимен преди 7 години
Като си неграмотен и не можеш да се ориентираш в предлаганите оферти,какво дириш в Booking?... И да си знаеш- при 100% заплащане сумата е най-ниска,логично.При ранно записване -също.Има и друго,ама трябва внимателно четене!
13
0
 
3
 
! Отговори
аа преди 7 години
"1200 ами сори ама толкова пари за пет дена"абе ние ще вземем да бием верно балеарите... по цени, а и по условия ... шега.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ДОЙДАТ ГЕРМАНЦИТЕ, ЩЕ ГИ ХРАНИМ С ТЕХНИТЕ ***, ДЕТО НИ ГИ ПРОЩАТ.
11
4
 
18
 
! Отговори
смях в залата преди 7 години
Какви балеари бе ! Пред наШто Черноморие Малдивите ряпа да ядат ний сме по убави ... ха ха ха
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
неща никакви чужденци заради тях втора година няма да мога да си заведа детето на море цената на хотела скочи докато умувах за пример - от 580 лева декември в момента е 987 !! И искат парите 100процента веднага кеш без право на връщане квот ще да става , какви са тия условия по хотелите не знам ама масово ги има справка букинг .. Сигурно другия месец ще е 1200 ами сори ама толкова пари за пет дена .. мне мерси, ако ще ги давам по добре да ида да на плаж у съседите на БЕло море
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Германците" ще продължават да си ходят в турция, да се виждат с баби и дядовци и да се надуват като пръскат тлъсти пачки, щото няма голяма разлика между манталитета на *** и на ***
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 7 години
До 5 : Не заради тиквата е такова положението , 5 , а заради това че цяла северна африка, южна европа, близ. изток, барабар с островите са залята с бежанци и терористи, тук-таме...Заведенията ни, обслужването, инфрастр. и улеснение за туристи, всичко е плачевно, най-зле от всички 'бели' страни' морето ни е мръсно, улиците ! Идват от неволя, няма къде !
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 7 години
Ами да.. неволя.. след като Балеарските остр. ( и Турция ) са залети от бежанска вълна, наред с морските вълни , нали... Естествено че ще предпочетат България, то не ОСТАНА КЪДЕ...!
6
19
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Да живее нашия лидер ББ!
5
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на ББ и ГЕРБ ! Последните 7 години показаха упорита работа и уважение към Европейските партньори и ето резултата връщане на западните туристи!Успех на бизнеса и проявете професионализъм към работата си.
4
9
 
28
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Хаха страхотно сравнение ни направиха чак с островите, няма такъв виц и се чудя защи ли се залъгвате като има интернет и се вижда колко е плачевно положението в родните земи. Виж ако ни сравните със Сомалия това е в рамките на нормалното
3
5
 
16
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
БРАВО !!!....ЗАПОВЯДАЙТЕ !!!!
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елате тук при нас .Да видите какво е рекет ,и да во окрадат.
1
5
 
13
 
! Отговори
East Berlin преди 7 години
Какво в Източен Берлин дразни,ами дрехите като че ли