"Тракийска пролет": Българи и американци тренират

Съвместното военно учение край Пловдив ще продължи до 23 март
Обновена: 15 мар 2017 19:07 | 15 мар 2017 18:12, Веселина Йорданова
57
"Тракийска пролет": Българи и американци тренират
Снимка: архив, БулФото

Започна съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2017”, която ще се проведе в района на Пловдив до 23 март 2017 г.

В нея участват сили и средства от Министерството на отбраната, Българската армия, Министерството на вътрешните работи и Военновъздушните сили на САЩ в Европа, съобщиха от МО. 

От американска страна в съвместната българо-американска подготовка ще участват транспортни самолети С-130 Херкулес, както и инженеро-технически, обслужващ и летателен личен състав, а от българска – личен състав и формирования от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Силите за Специални операции, Военновъздушните сили, Военноморските сили, транспортен самолет "Спартан" и зенитно-ракетен дивизион.
 
По време на подготовката ще се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J "Херкулес" и "Спартан".
 
Българските и американските екипажи ще извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.
 
Съвместната българо-американска подготовка "Тракийска пролет" се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2017 г.
 
Българските военнослужещи ще подобрят тактическите си умения и ще обменят опит по изпълнение на задачи, техники и процедури, с цел подобряване на оперативната съвместимост по стандартите на НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Професионална БГ армия - както в белите страни ! Високите технологии са в осн. на победата. САЩ и НАТО - гаранция за благоденствието на БГ.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AMERIKANCI I DUPEDAVCI TRENIRAT KRAI PLOVDIV !
45
2
 
4
 
! Отговори
hans преди 7 години
дано има американски жертви и то много
44
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Запознат - към този въпрос, американците нямат отношение. Едни крадливи български политици, и едни шкембести български "военни" сложиха край на армията ни. Те, бивайки слуги на Задокеанския си Господар, разсипаха Армията. Америка не ти е забранила да си произведеш оръжие, нито да си купиш танкове. Във времето, дори и Ф-18 предлагаха да купим. Ама много сме крадливи бе. Повече отколкото страхливи. За това сега ще се молив на Бог. Щото бяхме безучастни, докато вървеше погрома над армията.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗапознатЩеше ли да бъде по-добре ако Турция влезне в България и американците ги няма ? Без оръжие, без войска ? Само дървени философи не пазят страна !Не бъдете сигурни че Ресия ще си чупи крарата да тича към България да ни спасява. Все пак турците са насочени към Европа през Балканите.
42
2
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Основната стратегия на НАТО е да не се меси в конфликт между две държави, членки на НАТО. Замислете се какво би станало ако Турция влезе на наша територия и тогава коментирайте... Бог да ни е на помощ, защото Иван Костов разби армията, а сега няма даже и военна подготовка. За Ваше сведение в Израел дори жените минават 2 годишно военно обучение!
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако едни съседи влязат на наша територия и си развеят знамето в Кърджали, тези "приятели" от САЩ дали ще ни помогнат да ги изгоним?Би трябвало, след като ни накараха да си нарежем ракетите и танковета, ама сигурно няма да го направят. Пък и тези пуделчета, дето им се радват, сигурно няма да отидат да се бият за България. То беше в 1912, сега няма годни за това.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези Херкулеси докато са тук, що не направят десетина курса до Афганистан с афганци на борда? Хем учение, хем полза.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** , ТЕЗИ КЪДЕТО ВЛЯЗАТ ТРЕВА НЕ НИКНЕ - СПРАВКА ЛИБИЯ, СИРИЯ , ИРАК, ВИЕТНАМ, ХИРОШИМА
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОКУПАЦИОННАТА АРМИЯ ПРАВИ ТРЕНИРОВКИ С ДРУГИ ЦЕЛИ, ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ТЕ ЗА НАШАТА АРМИЯ.
37
6
 
3
 
! Отговори
Сулю преди 7 години
До IdealistЗа кремълските продажници няма радост наистина.
36
2
 
4
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Няма повод за радост от тези тренировки!
35
6
 
5
 
! Отговори
Сулю преди 7 години
До До тъпaкa с въпроса"1947 г последните съветски войски напускат България" Да след като проконтролираха избиването на цвета на българските патриоти и интелигентни хора можеха да си заминат. Оставиха една шепа кремълски продажници дето когато от Москва има кажеха да пръцнат нашите се на____ха. Естствено, че не е имало нужда от войници. Разбира се понякога не всички се на___ха като нашите, като в Прага например и тогава пращаха и войници. Ама на държави дето сами се на____ха да се натягат.
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ударете по един лосион да се успокоите. И да ревете и да не ревете миризлив казак повече няма да дойде в България.
33
1
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
само да не цъфнат
32
4
 
12
 
! Отговори
До тъпaкa с въпроса преди 7 години
А горд ли си, че 45 години сме били васали на руската ... ?Втората световна свършва през 1945 и две години по-късно през 1947 г последните съветски войски напускат България. У нас имаше руски инструктори и технически специалисти, но в Народна Република България нямаше чужди войски, а сега "демократична" България я тъпчат хиляди миpизливи нигъpи, мексикаци и друга cган, която се натиска за американско гражданство и служи с US униформа по целия свят.
31
4
 
1
 
! Отговори
Хипстър Многознайков преди 7 години
На снимката е публикуван "Спартан"-а,може би като реверанс към президент Радев.Жалко,"Херкулес"-а е определено по-впечатляващия от двата самолета.Интересно защо не са докарали един AC-130,да стане истинско учение,да го изпънат 1в1 със зенитно-ракетния ни дивизион,тогава да видим кой е с по-космати гърди.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До чест и гордостТи да не беше *** артелчик или политкомисар в казармата, та си толкова отворен?
29
6
 
3
 
! Отговори
Сулю преди 7 години
До ПатриотА 65 години мекерета като теб правеха и продължават да правят чъпки в кръста на СеСеСеРе които изтребиха над 40 000 българи без съд и присъда и заровиха като животни. След което съсипаха икониката ни, която е изнасяла храна за цяла Европа и лева е бил златен. След тях остана само пустиняк.
28
3
 
4
 
! Отговори
Сулю преди 7 години
До Един от Северозапада"Тия,където влязат, не излизат, за разлика от руснаците. Справка-западна Европа след 2 св. война."Тия където влязат идва просперитет и слава на държавите в които са влезли. За справка Западна Европа, Южна Корея, Тайланд, Япония и мн. други. За разлика от руснаците след които всичко е обрано, очушкано и съсипано, за справка Източноият блок, Куба, Северна Корея и др.