Четирима са вече болните от морбили в Пловдив

Двете деца и двете млади майки не са били имунизирани
29
Четирима са вече болните от морбили в Пловдив
Снимка: Reuters, архив

Четири са вече случаите на болни от морбили в Пловдив, съобщи проф. д-р Марияна Стойчева, началник на инфекциозна клиника в УМБАЛ "Св. Георги" пред "Фокус".

Още по темата

Болните са две деца и две млади майки. Преди ден беше хоспитализирано едното от децата - 2-годишно от кв. "Столипиново".

На едната майка предстои да бъде изследвано и бебето, което също е с температура.

За първият от случаите заболяването вече е потвърдено с взетите проби, за другите се чака резултатът.

"Всичките са се заразили на територията на нашата страна, което значи, че вирусът вече циркулира тук", каза проф. Стойчева.

Заразените не знаят дали са имунизирани, само за първият случай се твърди с категоричност, че детето не е имунизирано.

Типичните признаци на заболяването са висока температура, след това възпаление на очите и лицето, кашлица и хрема, след което обривите преминават навсякъде по тялото.

По думите на проф. Марияна Стойчева засега състоянието на приетите пациенти в Инфекциозната клиника в Пловдив е задоволително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама в Пловдив или в махалата на команчите?
17
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 7 години
Според мен всички *** са имунизирани поне като бебета. *** никога няма да откажат ваксина, защото няма да взимат помощи. Мисля, че някой се отива да наложи ваксиниране чрез тези 4-5 ***. И само да не вземат да променят закони сега заради тези същите?!
16
0
 
6
 
! Отговори
до онбашията преди 7 години
Изобщо не си запознат! Гарантирам за това, което казвам!
15
4
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До медицински работникпо соца нямаше задължителна ваксина за морбили, защото смъртността му е колкото на грип , от нашия клас едно момиче кара морбили. аз лично ако морбили беше в отделна ваксина едва ли щях да слагам на децата си, но то е комплект с други по-опасни болести.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментиращите по-долу да ви попитам - вие сериозно ли вярвате, че майките в Столипиново са чели бгмама или са слушали експерти и че умишлено не са си ваксинирали децата? Те дори не знаят дали са ваксинирани. Защо смесвате двете неща. Ако детето е ваксинирано, не би трябвало да е заплашено от разболяване. Ако се съмнявате във ваксината, това вече е нещо съвсем друго. На кучетата, като им сложиш ваксина, ти лепят стикерчето в паспорта и винаги може да се провери партидата.
13
6
 
5
 
! Отговори
медицински работник преди 7 години
Морбили винаги е имало. Даже по соц. време имаше, въпреки че всички деца бяха имунизирани. Тогава не ни разрешаваха да регистрираме шарката, а пишехме алергия, защото ваксината беше съветска и се смяташе, че гарантира 100% имунитет.
12
6
 
22
 
! Отговори
Една майка преди 7 години
Слабата здравна култура ще върна забравени заболявания у нас. На неграмотните помагат и *** сайтове на майки, които агитират срещу ваксините. Те не искат децата им да се ваксинират, но искат да посещават детски градини, в които ходят и ваксинирани деца. Тъпачките не проумяват, че така вредят. Глупостите им по форумите са просто отчайващи, а толкова хора им се връзваш и стават рупори. Просто нация, готова да отрече постиженията на медицината.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как стига морбили в Пловдив? Много просто. Татковците на хлапетата участват в каналите за превоз на мигранти. И понеже имунизационния статус на мигрантите не е ясен са принесли и вкъщи вируса. Това е само предположение, но компетентните органи може да го проверят.
10
6
 
23
 
! Отговори
... преди 7 години
*** ваксинирайте си децата! по този начин може да се разболее и друго бебе което му е още рано за ваксина! защо трябва други да плащат за вашето мало умие, като искате да живеете в средновековието хващайте пътя за гората! вчера гледах в ютуб едно видео на едно бебенце което едвам спасиха да не почине, не можеше да диша, кашляше, давеше се, барнало зараза от неваксинирано друго дете. олиго френи, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНА!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До онбашиятати си добре, да му мислят каскетите, дето не са се имунизирали навреме :)
8
2
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
не ми дреме, моите са имунизирани
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са ваксинирани, защото слушат оня доктор-камуниз, дето разправяше, че във ваксините имало живак.
6
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Като вярваш на патока ще се давиш надълбоко :D
5
24
 
6
 
! Отговори
Не анонимен преди 7 години
До АнонименКогато детето ти пострада от ваксина или не дай си боже почине, тези дето са въвели задължителните ваксини ще ти дадат ли друго, бе ....? Епитета ще си го спестя, защото каквото и да кажа ще е много учтиво. Знаеш ли че преди 4-5 години се е увеличил с 400% броя на мъртвородените деца след ваксинация на майките срещу птичи грип?
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Столипеново са роми. Купища от мръсотия и зарази.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа твърдят и да лъжат, не им струва пари. Тоз който плаща, това е народа.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даам!Ако слушаш органите всичко в тая държава е цветя и рози!! :-) :-) Истината обаче е доста по различна!! :-) :-)
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще пламне Столипиново... Задача на здравните власти е да не допускат разширяване на периметъра!