70 000 българи ще празнуват Великден в чужбина

Около 170 000 чужденци се чакали у нас за празника
29
70 000 българи ще празнуват Великден в чужбина
Снимка: архив "Булфото"

Около 70 000 българи ще поемат на път зад граница за Великденските празници през април.

45 000 от тях ще посетят Гърция, 7000 отиват в Сърбия, 2500 в Македония. Това съобщи шефът на  Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Според неговите разчети над 200 000 ще пътуват в пределите на страната, част от тях по родните си места, други на почивка в хотел.

"90% от българите ще си останат в страната. Интересът към ски курортите е голям, в Банско свободните места за празника са кът", коментира и председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите  Благой Рагин пред "Труд".

170 000 чужденци ще пристигнат у нас за Великден, сочат данните на туристическите асоциации. Те ще са предимно гърци, сърби, румънци и македонци, по-малък е процентът на туристите от Западна Европа, уточни и Румен Драганов.

Той обясни, че тази година православният и католическият празник съвпадат и това ще доведе повече гости от чужбина. Заради това качествените хотели със спа, балнео- и уелнес процедури вече са заети.

Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков прогнозира, че интересът за Великден на море у нас е слаб, с изключение на Албена и Златни пясъци, които вече посрещат първите си туристи.

Според експертите интересът на чужди туристи към културен туризъм у нас расте.
 


29
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
До бай Рашо преди 1 седмица
Бай Рашо,не се прай.Не си софиянец явно,а софийски жител от ,,революционно работническо семейство.Не може да се отвращаваш от родния си град .Отвращавай се от безделниците и селянията,но за това не е виновна София а навляците които се заселиха.Каква палачинка ще се обръща бе? Ти още ли вярваш в световната революция и зрелия социализъм.То вече и в Съветския съюз го загърбиха.
24
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 1 седмица
До Бай Рашо

Баю,

рептилиите с кометата Нибиру ли чекаш?
23
1
 
2
 
! Отговори
Бай Рашо преди 1 седмица
До Анонимен №14
Макар че съм кореняк столичанин и цялата ми рода произлиза
от София, мога да кажа вече че се отвращавам от този град,
който стана една огромна клоака и свърталище за всякакви безделници,
престъпници и проститутки от цялата страна.
Смятам че един ден след като се "обърне палачинката", а този ден става
все по-близък и на тази фалшива и измислена демокрация се сложи край,
всичко ще си дойде на мястото !
22
1
 
0
 
! Отговори
член на БРЦК преди 1 седмица
От всички тези публикувани данни си личи,
че крадците и мошениците, за разлика от трудолюбивите
и бедни хора в България, неимоверно се увеличават !?
Не ги бъркат нито Бойко , нито пък - Пожарникаря !?
Както каза Евгени Михайлов единствена спирачка за тази крадлива нация
може да бъде Ердоган, след като отново приобщи към себе си бившия си
вилает и напълни затворите с тези престъпници, които ни грабят безогледно
през последните 27 години !
На практика ще излезе че ДОСТ е най-българската партия !
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До бай Кольо
Как София ограбвала България ли? Ще дам примери. В Русе на всички бензиностанции, които работят и в София заплатите са с около 120лв. по ниски. Моя позната се премести в софийския филиал на фирмата си-заплата 200лв. по-висока. 40% от фирмите в страната плащат данъците си в София. За София парите, а за общините обслужването на работниците им по места. В Русе всички охранителни фирми са софийски и парите отново отиват в София. Мога да напиша още много, но няма място.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Личи си , че бате Бойко не е на власт вече.Миналата година за Великден 550000 празнуваха навън.Нали искахте льотчика и БСП !?На ви!
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само 70 000 ли ? Аз симисля,че ще са 700 000.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите празнуват Великден, не защото е християнски празник, а защото "няма да се бачка, бате". Затова тепърва предстои да видим откъде изгрява слънцето.
17
1
 
6
 
! Отговори
Мукавей преди 1 седмица
До Елемаг

Пиленце, затова се казват ПРАЗНИЦИ, защото са по- различни от обикновен работен ден. И във всяка цивилизована държава се почива на празниците, но ти или не си излизал от селото си, или нарочно се правиш, че не знаеш, защото не ти изнася. Освен това съм абсолютно сигурен, че НЕ плащаш двойни надници за работа на официални празници, както е по закон. Гледаш да минеш тънко и да не плащаш. А софийската фирма, с която не работиш ще се оправи и без твоя примитивен "бизнес".
16
2
 
3
 
! Отговори
Таню преди 1 седмица
Разните шефчета и прочие копанки от държавната администрация ше се *** по бюджетни хотелчета с таратайки на държавно гориво. Филмът е ясен от няколко години вече. Поне Цуциту шай дуволну и няма да праи тъй с джукичкити :*
15
1
 
4
 
! Отговори
бай Кольо преди 1 седмица
До Анонимен

Как точно софиянците ограбват България? Аргументирай се, ако обичаш!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заглавието не е точно. Трябва да бъде 70 000 софиянци. След като София ограбва България защо софиянци да не починат в чужбина? Тия дни софийска охранителна фирма предложи в Русе следните условия на служителите си: работа на 12ч. по график, но осигуровки за 4ч., заплата 300лв. и без право на отпуска. А сега се сетете русенските служители или софийските й собственици ще почиват в чужбина.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По време на Станишев и Виденов бяха 2,000 от бригадите на групировките.
Другите варяхме яйца. Браво на Царя, ГЕРБ и Бизнеса изтеглиха ни от калта.
12
3
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 1 седмица
До 13:В бизнеса с ,който се занимавам остана само един доставчик от София.Неразбираемо за мене по празници и почивни дни ,ТЕ там в София си знаят,че трябва да почиват.И непрекъснато независимо,че нямам дата за доставка,той примерно ми звъни в сряда и казва"Ми да дойда сега,че нали знаеш-почивни,празници"Че и се смее мазно.Е, почти приключвам с тях,работя с доставчици на местна почва.Да са живи и здрави в тая Софийска фирма и да си почиват на абсолютно всички празници!!Дали ме разбра ,на къде бия
11
1
 
1
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 седмица
До Пътувайте че.!?!?

Цурко,Цурко ще е на мястото на ген. Врачев-той има опит в комунистическото ДС...
10
2
 
4
 
! Отговори
До 9-Елемаг преди 1 седмица
Ти как точно работиш за ,,тях"и 60% от ,,тях" са твои селски.И защо не си работите на село,ами се юрнахте да ставате ватмани,шофьори,сервитьори, и др. А селскостопанската продукция я взимаме от Турция,Гърция,Македония,Полшаи и даже Унгария???.Работел той!!!
9
6
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
И не се връщайте!
8
4
 
4
 
! Отговори
Пътувайте че.!?!? преди 1 седмица
Да пътуват че като дойде Корнелия,, ще видим ние ,как така се пътува свободно в капиталистически страни"? Да върнат Туринг клуба и всеки да чака разрешение. А кой ще е на мястото на генерал Врачев? Ще се пускат само проверени другари.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не че нещо имам против туризма и туристите, но този празник не е ли предназначен за смирение, молитва и надежда? Нелепо е да се напише, че "ще се празнува Великден на курорт". Това е неуважително както към християнската религия, така и към България в качеството й на светска държава. Правилното е да се упомене, че ще се посрещне празникът на дадено място, или пък че ще се използват официалните празнични дни, за да се отиде на почивка.
6
4
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 1 седмица
Това са вероятно само от София,тия дето "истинските пари са в София".В областните градове,я има ,я няма 3-4 семейства да отидат.Нали цяла България работим за тях.