70 000 българи ще празнуват Великден в чужбина

Около 170 000 чужденци се чакали у нас за празника
21 мар 2017 07:45,
29
70 000 българи ще празнуват Великден в чужбина
Снимка: архив "Булфото"

Около 70 000 българи ще поемат на път зад граница за Великденските празници през април.

45 000 от тях ще посетят Гърция, 7000 отиват в Сърбия, 2500 в Македония. Това съобщи шефът на  Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Според неговите разчети над 200 000 ще пътуват в пределите на страната, част от тях по родните си места, други на почивка в хотел.

"90% от българите ще си останат в страната. Интересът към ски курортите е голям, в Банско свободните места за празника са кът", коментира и председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите  Благой Рагин пред "Труд".

170 000 чужденци ще пристигнат у нас за Великден, сочат данните на туристическите асоциации. Те ще са предимно гърци, сърби, румънци и македонци, по-малък е процентът на туристите от Западна Европа, уточни и Румен Драганов.

Той обясни, че тази година православният и католическият празник съвпадат и това ще доведе повече гости от чужбина. Заради това качествените хотели със спа, балнео- и уелнес процедури вече са заети.

Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков прогнозира, че интересът за Великден на море у нас е слаб, с изключение на Албена и Златни пясъци, които вече посрещат първите си туристи.

Според експертите интересът на чужди туристи към културен туризъм у нас расте.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
18
 
! Отговори
До бай Рашо преди 7 години
Бай Рашо,не се прай.Не си софиянец явно,а софийски жител от ,,революционно работническо семейство.Не може да се отвращаваш от родния си град .Отвращавай се от безделниците и селянията,но за това не е виновна София а навляците които се заселиха.Каква палачинка ще се обръща бе? Ти още ли вярваш в световната революция и зрелия социализъм.То вече и в Съветския съюз го загърбиха.
22
0
 
18
 
! Отговори
Таню преди 7 години
До Бай РашоБаю,рептилиите с кометата Нибиру ли чекаш?
21
1
 
19
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
До Анонимен 14Макар че съм кореняк столичанин и цялата ми рода произлиза от София, мога да кажа вече че се отвращавам от този град,който стана една огромна клоака и свърталище за всякакви безделници,престъпници и *** от цялата страна.Смятам че един ден след като се "обърне палачинката", а този ден стававсе по-близък и на тази фалшива и измислена демокрация се сложи край, всичко ще си дойде на мястото !
20
1
 
17
 
! Отговори
член на БРЦК преди 7 години
От всички тези публикувани данни си личи,че крадците и мошениците, за разлика от трудолюбивитеи бедни хора в България, неимоверно се увеличават !?Не ги бъркат нито Бойко , нито пък - Пожарникаря !?Както каза Евгени Михайлов единствена спирачка за тази крадлива нацияможе да бъде Ердоган, след като отново приобщи към себе си бившия сивилает и напълни затворите с тези престъпници, които ни грабят безогледнопрез последните 27 години !На практика ще излезе че ДОСТ е най-българската партия !
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай Кольо Как София ограбвала България ли? Ще дам примери. В Русе на всички бензиностанции, които работят и в София заплатите са с около 120лв. по ниски. Моя позната се премести в софийския филиал на фирмата си-заплата 200лв. по-висока. 40% от фирмите в страната плащат данъците си в София. За София парите, а за общините обслужването на работниците им по места. В Русе всички охранителни фирми са софийски и парите отново отиват в София. Мога да напиша още много, но няма място.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личи си , че бате Бойко не е на власт вече.Миналата година за Великден 550000 празнуваха навън.Нали искахте льотчика и БСП !?На ви!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 70 000 ли ? Аз симисля,че ще са 700 000.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите празнуват Великден, не защото е християнски празник, а защото "няма да се бачка, бате". Затова тепърва предстои да видим откъде изгрява слънцето.
15
2
 
20
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Разните шефчета и прочие копанки от държавната администрация ше се *** по бюджетни хотелчета с таратайки на държавно гориво. Филмът е ясен от няколко години вече. Поне Цуциту шай дуволну и няма да праи тъй с джукичкити :*
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието не е точно. Трябва да бъде 70 000 софиянци. След като София ограбва България защо софиянци да не починат в чужбина? Тия дни софийска охранителна фирма предложи в Русе следните условия на служителите си: работа на 12ч. по график, но осигуровки за 4ч., заплата 300лв. и без право на отпуска. А сега се сетете русенските служители или софийските й собственици ще почиват в чужбина.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на Станишев и Виденов бяха 2,000 от бригадите на групировките.Другите варяхме яйца. Браво на Царя, ГЕРБ и Бизнеса изтеглиха ни от калта.
12
3
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
До 13:В бизнеса с ,който се занимавам остана само един доставчик от София.Неразбираемо за мене по празници и почивни дни ,ТЕ там в София си знаят,че трябва да почиват.И непрекъснато независимо,че нямам дата за доставка,той примерно ми звъни в сряда и казва"Ми да дойда сега,че нали знаеш-почивни,празници"Че и се смее мазно.Е, почти приключвам с тях,работя с доставчици на местна почва.Да са живи и здрави в тая Софийска фирма и да си почиват на абсолютно всички празници!!Дали ме разбра ,на къде бия
11
1
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
До Пътувайте че.!?!?Цурко,Цурко ще е на мястото на ген. Врачев-той има опит в комунистическото ДС...
10
2
 
21
 
! Отговори
До 9-Елемаг преди 7 години
Ти как точно работиш за ,,тях"и 60% от ,,тях" са твои селски.И защо не си работите на село,ами се юрнахте да ставате ватмани,шофьори,сервитьори, и др. А селскостопанската продукция я взимаме от Турция,Гърция,Македония,Полшаи и даже Унгария???.Работел той!!!
9
6
 
19
 
! Отговори
Иван преди 7 години
И не се връщайте!
8
4
 
21
 
! Отговори
Пътувайте че.!?!? преди 7 години
Да пътуват че като дойде Корнелия,, ще видим ние ,как така се пътува свободно в капиталистически страни"? Да върнат Туринг клуба и всеки да чака разрешение. А кой ще е на мястото на генерал Врачев? Ще се пускат само проверени другари.
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че нещо имам против туризма и туристите, но този празник не е ли предназначен за смирение, молитва и надежда? Нелепо е да се напише, че "ще се празнува Великден на курорт". Това е неуважително както към християнската религия, така и към България в качеството й на светска държава. Правилното е да се упомене, че ще се посрещне празникът на дадено място, или пък че ще се използват официалните празнични дни, за да се отиде на почивка.
6
4
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Това са вероятно само от София,тия дето "истинските пари са в София".В областните градове,я има ,я няма 3-4 семейства да отидат.Нали цяла България работим за тях.
5
5
 
20
 
! Отговори
Помня преди 7 години
До Както каза 6 И аз се питам що така обедня този народ при тиквун. Всеки студент задължителна с кола. Половината ученици от горните класове и те с коли.Пък ревем че колите са по тротоарите.В Кауфланд и др. вериги няма място на паркингите.Пълнят количките до горе , като че ли не са виждали храна 45г.Лошо , много лошо.Да свалим тиквун , че корнелка да сложи ред.Искаме си социализма,ама този в Швеция,а не руския.
4
1
 
18
 
! Отговори
Forkati преди 7 години
Spasete bg policaiki...?!