В "Столипиново" се опъват, не всички искат ваксини

Министерството влезе в квартала, заради случаите с морбили
22 мар 2017 08:28, Петя Славова
88
В "Столипиново" се опъват, не всички искат ваксини
Снимка: архив, Reuters

Министерството на здравеопазването влиза в пловдивския квартал "Столипиново”, заради случаите на морбили.
Оказва се, обаче, че в квартала не всички искат да имунизират децата си. Затова ще се проверява общата организация и изпълнението на мерките за ограничаване на разпространяването на морбили, съобщава Нова тв.

До момента общият брой на пациентите, които се лекуват от заразното заболяване са седем - пет деца и две майки.

Още по темата

Новопостъпилите пациенти от тази сутрин не са имали контакт с останалите болни, уточняват епидемиолозите.

В момента с приоритет се извършва имунизацията на лица до 18-годишна възраст в огнищата на случаи от морбили – съседни семейства, роднини и приятели, които са били в контакт и е съществувала възможност от заразяване.

Едновременно в цялата страна се прави преглед на неимунизираните деца в пациентските листи на общопрактикуващите лекари и се извършва селективна имунизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Като не щат ваксини в изолатор. Моето дете какво е виновно, че има такива т.ъ.п.и европейци.
61
1
 
0
 
! Отговори
Бре! преди 7 години
И след като не искат ваксини, ко праим?Оставяме ги, та децата им да продължат на воля да си играят из бунищата, в каквито са превърнати улиците в махалите им? И като се разболеят, да заразяват всекиго. После заразените пътуват в градския транспорт, нали за тях е безплатен ...И така нататък
60
2
 
0
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
До Един българин. нА ТОЗИ 57,дори да се блъсне във фактите,не му е дадено да ги "намери",защото не знае,че на един и същи дразнител всеки организъм реагира различно /или изобщо не реагира/,защото редица фактори модулират реакцията му. Един от най-важните е наследствеността.Бях му написала отделен отговор,но "журналята" отказаха да го публикуват,обявявайки кода за грешен.
59
0
 
0
 
! Отговори
кракс преди 7 години
не знам откога е въведеба МПР ваксината в България, но как тези които я нямат приложена, не са се заразили с морбили? или с други инфекциозни болести, за които в последните 20 години е задължителна имунизацията?
58
2
 
0
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
До Ваксър е диагнозаОт написаното не става ясно защо ваксиниращите са за диагноза,но повечето с остатъци от единствена мозъчна гънка така си пишат.
57
0
 
0
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
До Анонимен 48. Напълно съм съгласна.
56
1
 
1
 
! Отговори
За гастрита преди 7 години
Купи си книгата "GAPS Синдром на храносмилателната система и психиката" на Д-р Наташа Кемпбъл-Макбрайд и спазвай диетата. Или поне спазвай специфично-въглехидратна диета. За нея има много книги. Доктор гастрит не лекува. Ако искаш може и да си изследваш чревната флора, може да излезе нещо. Но не в нашенска болница или лаборатория. Нямат необходимите тестове.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новите изследвания всъщност показват връзка между болестта и употребата на мононатриев глутамат, който подсилва вкуса и е съствана част в много булъони, супи, сокове....Гледайте какво купувате - мононатриев глутамат,E 621, E 631, хидролизиран растителен протеин.Има няколко изследвания със значително подобрения на деца настъпили при диета напълно изключваща мононатриевия глутамат. данните не са достатъчни за научно твърдение, а и индустрията е прекалено силно против такива твърдения.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекарят, който предположи за връзка между една конкретна ваксина и аутизма и когото лишиха от права под натиска на фармацевтичните компании, имаше много интересно предположение, което по неговите думи се нуждаеше от допълнителни изследвания, но сега никой не иска да го лишат и него от лекарски права. Предположението му включваше няколко стъпки - от ваксината следва първото, от първото следва второто, после трето, четвърто, пето, шесто и т.н. няколко стъпки, докато се стигне до аутизма.
53
0
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 7 години
Досега нищо не е прието за доказано - това са само предположения.Лошото е, че откакто започна да се поставя тази диагноза, много бързо нараства процента на децата с аутизъм, като по-леките форми, най-вероятно даже не влизат в статистиката. Според официалната статистика на САЩ, през 2014 година, 1,14% са с аутизъм, но вероятно те са 2 или 3%, а към 2025 година ще са 5-6%, ако се запазят същите темпове на увеличения, каквито ги има през последните 30-40 години.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези които свързват аутизма с генетиката мога само да им пожелая много здраве и дълъг живот. Акъл няма да търсим. За сведение едно време гастрит и колит са били също "генетични заболявания", поради същотото невежество което цари днес по темата с аутизма. После открили и истинската причина - H. pylori.
51
0
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
Аутизмът често е бил бъркан и се бърка с шизофренията и затова на някои им се струва, че е ново явление, а то си го има. Затова, когато се дават факти за аутизма, те обикновено се базират на данни от САЩ, които най-отдавна започнаха масово да диагностицират аутизма и най-точно водят статистиката за аутизма. Ако в България ти кажат, че сега само половин процент от децата са с аутизъм, то те вероятно са 2 или 3% и продължаваме да си затваряме очите за този проблем.
50
1
 
2
 
! Отговори
Ваксър е диагноза преди 7 години
Според изследвания в САЩ през 2001 година 1 на 168 деца е диагностицирано с аутизъм, а през 2014 година 1 на 88 деца. За 13 години двойно увеличение, като същото е и през предишните години - увеличение, увеличение, увеличение. На лекарят, който предположи, че има връзка между ваксината MMR (морбили, заушка и рубеола) и аутизма, веднага му отнеха лекарските права, за да не може да продължи изследванията си.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваксинира се от един век, а аутизмът в този му вид и размери е сравнително ново явление. Да, има вълна на деца с всякакви поведенчески проблеми,не само аутизъм, но дали са ваксините наистина?
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за аутизма е много много относително. Той винаги се проявява след валсинации, защото по принцип се забелязва в такава възраст, когато първите ваксинации са минали. Новите изследвания сочат , че аутизмът е по-скоро генетично заболяване. Възможно е да се отключи от редица фактори. Но не може да се крещи , от ваксините е, от ваксините е. Ами ако е от безжичните вълни, интернет, телефони, навсякъде около нас са или от прекаленото количество захар в храната, или от хидрогенираните мазнини..
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстинатаПовечето родители на децата с аутизъм казват, че има връзка между ваксинациите и аутизмадоказано има връзка м/у аутизма и слушането на другарката Нинова.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само феновете на бсп са против ваксините, защото един другар доктор каза, че били пълни с живак.Хвала на таквизи доктори :)
45
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че броя на децата с аутизъм се увеличава много бързо, но фармацевтичните компании са си осигурили спокойствие по тази тема, поне засега. Повечето родители на децата с аутизъм казват, че има връзка между ваксинациите и аутизма, поне при тяхното дете. Връзката между ваксинациите и аутизма вероятно скоро ще излезе наяве, когато аутистите станат 10-20% от децата, а това ще стане скоро съдейки по темповете, с които се увеличават децата аутисти.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки си решава сам за себе си. При тези маси от хора ходещи напред назад из цяла Европа,растежа на един определен етнос , който въобще не се интересува от хигиена и ваксинации и т.н. аз ваксинирах децата си за най-важните болести,които прецених. Гледах да са възможно най-здрави като слагаме ваксините, и ги забавих малко във времето, но ваксинирах... няма напълно безопасни неща. Може да си алергичен към ягоди, към мед.. Иначе да живеят като в средновековието с болести и епидемии ли?
43
1
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 7 години
Аз познавам трима аутисти (деца), вкл. и в моето семейство и аутизма се прояви след едни задължителни ваксини. Просто хората не говорят за това - голяма мъка е, повярвай ми.