Подобриха рекорд на Тодор Живков – за елен лопатар

Германски ловец е отстрелял трофея край Тервел
24 мар 2017 08:28, Елка Василева
60
Подобриха рекорд на Тодор Живков – за елен лопатар
Снимка: архив, Reuters

Трофей от елен лопатар с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и с тегло 4,750 килограма е нов национален рекорд за трофеи от този вид дивеч.

Еленът е отстрелян на 16 октомври от германския ловец Вернер Аустерман по време на организиран ловен туризъм на територията на ДЛС "Тервел", част от Североизточното държавно предприятие /СИДП/, съобщиха от пресцентъра му.

До момента в продължение на 33 години на първо място в националната класация за трофеи от елен лопатар е бил трофей, отстрелян от Тодор Живков през 1984 година в стопанството "Воден", с оценка от 207,59 точки по системата на CIC и с тегло 3,990 килограма.

В челната десетка - на шесто и седмо място, са още два трофея от елен лопатар, отстреляни в Североизточна България през 1972 и 1981 година. Националният и световен рекорд за трофей от благороден елен също е от тази част на страната, припомнят от пресцентъра на СИДП.

Трофеят ще бъде показан на изложението "Природа, лов и риболов" в Пловдив в края на този месец, след което ще бъде изпратен на собственика му, уточняват от пресцентъра на СИДП.

От там отбелязват, че според таксацията, извършена в ДЛС "Тервел" през миналата година, на територията на стопанството има 121 благородни елена, 185 сърни, 298 диви свине, 75 муфлона и 116 елена лопатари, а традиционно в стопанството се отстрелват отлични трофеи от лопатари и муфлони.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Тодор Живковлопатар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Блага вест дойде преди 7 години
ПО повод празника Благовещение дойде инфо..Ето примерно задунайска Болгария/ограбвана от нагли престъпници менкани на власт след 1989/ Е единствена която подкрепи парично и материално МОсква /ограбвана от тн"ivrei"s трилиони след 1991/БОлгария/bulgaria// подарила без денги/мъниMoney на бедна Москва/руската федерация цял нов реактор ВВЕР 1000) и друго ценно оборудване което вече в няколко години произвежда ток /около 13 000 000 000 киловат часа в в Калининград. дали им и над 1 600 000 000 евра
43
0
 
4
 
! Отговори
кики преди 7 години
4 кила бе ***
42
1
 
2
 
! Отговори
Reader преди 7 години
475 кг може, ама чак пък 4,750 - това е колкото слон :)
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MenНе се крият. Тези животни са питомни. От ръката са ми ялиДа застреляш такова живоотно е такова геройство, като да пребиеш бебе.
40
3
 
1
 
! Отговори
Men преди 7 години
До Ловно СтопанствоИ? Ако щеш и милиони хвърли с нищо няма да промениш факта, че ловците убиват само и единствено за удоволствие. Като им е кеф да стрелят има най различни спортове със стрелба. Истински спортове а не лежане и пиене, ама трябва да се тича, не те карат на разходска с джип после да седнеш и да се криеш с оптиката.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ловно Стопанство 43Ниско-астралните значи ги развъжда най-вече държавата за да създават ловни стопанства с цел ловен туризъм. Ясно! И който се занимава с такъв тип спорт е много здрав индивид от психическа гледна точка. Правилно! Цъфнала ни е държавата от такъв тип мисловен процес! Абе май ще посрещаме в много скоро време мигрантите с рози и босилек защото явно на нас не ни стига пипето за състрадание а единствено за еснафска лакомия и комплексарски спортове!!!
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42Болният човек! В България за съжаление здравите са много малко! Има една част които се лекуват за което евала но и те са малко. Малък интелект на големи трофеи се радва! Един задоволителен защитен механизъм спрямо качеството и способността на акъла! Радваме се на трофеите всеки ден по много пъти!!!
37
4
 
5
 
! Отговори
Ловно Стопанство преди 7 години
Знаете ли как действа едно Ловно Стопанство!!!! Моралисти глама.ви!!!Инвестират се първо десетки хиляди за развъждането на всякакъв вид дивеч.Правят се хранилки.Ваксинират се животните .Дава им се всичко необходимо за да се множат.След няколко години упорита работа и инвестиране се включват в Ловния Туризъм.Има определени бройки за обстрел. Цените са безбожни .10ки хиляди евра за Елен и 2-3 хил евро за глиган .С парите отново се развъждат животни.Този Елен е развъден точно за това!!
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единственото същество което убива за удоволствие е човека.
35
4
 
4
 
! Отговори
Т. живков преди 7 години
Тия елени, дето аз съм ги отстрелвал, вие не можете само да ги видите)))))))));
34
5
 
6
 
! Отговори
ихааа преди 7 години
Браво на ловеца, и аз искам да застрля един тъкъв трофей, но нямам кеша ;) да си го платя.
33
6
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 7 години
Стига бе,лицемер!Нали не се опитваш да ме убедиш,че гледаш животни и ги колиш защото това е единственият начин да си храниш семейството?Въпросният елен е развъждан с почти същата цел в ловно лицензирано стопанство,но понеже не можем да си позволим да сме ловци, пък сме и завистливи дай да плюем и да се правим на морални!Езуитщина!
32
10
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
И аз изпитвам кеф да убивам.Когато имам нужда от такъв тип забавление взимам мощната си въздушна пушка и отивам далеч от населени места.Стрелям по пилци и зайци защото хиляди евра за елени и мечки нямам.След това се чувствам страхотно.Сякаш пречистен.Отрицателната енергия е заменена с положителна такава.Чувствам се смирен и много по спокоен, лишен от всякакъв вид стрес.Което ми помага за по добър живот!А вие моралистите стойте и си го изкарвайте на жената и децата!!!
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ловец 35Абе и аз чакам едно писмо от пра баба ми барем все някога дойде. Ловът не трябва да се третира като спорт а само като средство за оцеляване в екстрени ситуации. Но уви колкото по-първичен е човека толкова повече иска кръв. Щом даже цитираме и "рекорда" на един велик български лумпеноид Тодор Живков означава че еволюцията ни е пренебрегнала отвсякъде. То си личи най-вече по състоянието на държавата и нейните обитатели!!! Честито!
30
4
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 7 години
Разликата е огромна. Човечеството от карй време е убивало животни за да се изхранва. Обаче, убийството за удоволствие е извратено. Само хора с комплекси и пари могат да изпитват кеф от ненужното отнемане на живот.
29
9
 
8
 
! Отговори
Ловец преди 7 години
Преди да почнете да плюете по ловджията искам да си кажа че цената която е заплатил за този елен е сигурно 50 000 евро.Пари който ще помогнат за развъждането на всякакъв вид дивеч!
28
5
 
7
 
! Отговори
до китчелин преди 7 години
Остави ги бе колега!Лицемери!Повечето имат роднини или са от селата (в което няма нищо лошо) и са присъствали N на брой пъти на клане на съвсем беззащитни агнета и ярета и после с кеф са ги яли,а сега реват за убит елен!Ловен туризъм се практикува на много места и доста печеливш!Типично на първа сигнална система започва плюене по ловеца,а не по организатора на лова!Човекът си е платил и толкоз!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.н. трофеи са плупитомни специално угоявани екземляри. Те нямат страх от хората. Представете си Тошалягата, който като го присърби ухото се чешеше по носа и носеше лупи с които четеше речи с шрифт 8 букви на страница, държи пушка и отстрелва диво животно. Сигурно са му го вързвали и го е разстрелвал от упор.
26
1
 
6
 
! Отговори
Един полу-неграмотен преди 7 години
Един полу-неграмотен печатар (Тодор Живков) управлява България повече от 36 години с помощта на СССР и БКП. Да ни е честито другари...! Слава богу и СССР и БКП и печатарят вече ги няма .
25
1
 
2
 
! Отговори
Виц за бай Тошо преди 7 години
Веднъж бай Тошо се почесал по главата и му влязла една треска под нокътя.