Вандалщината култура не понася: Свиха къщичка за книги

Преди време къщичката във Варна беше потрошена
Обновена: 24 мар 2017 16:19 | 24 мар 2017 16:15,
13

Снимка: Булфото

Наскоро къщичката за книги в "Аспарухов парк" във Варна беше потрошена, а сега и напълно липсва. Къщичката е инициатива на читалището в квартал Аспарухово и дълго време беше място за безплатно обменяне на книги за четене на хората от квартала.

Още по темата

Там всеки може да остави своя прочетена книга и да вземе друга напълно безплатно от тази импровизирана библиотека сред природата. Хубавата инициатива вече е факт в няколко български града, но за съжаление на много места в страната вандали вече оставиха своя почерк върху добрата идея.

От читалище "Просвета" обещават да опитат да възстановят доброто дело и да направят нова къщичка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Аз пък смятам, че въпреки вече унищожената къщичка-библиотека е била изключително полезна - като опит и зов за четене. Няма как да станат нещата ако не се пробват многократно. Лесно и бързо се унищожават, трудно и бавно се създават стойностните неща. Аз се боря за децата си.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие пък какви сте, на някой просто толкова му се е четяло, че от въленние и нетърпение буквално е изкъртил къщичката и си я е занесъл у тях за да чете в несвяст.
6
0
 
4
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Пак повече изкара тази къщичка от рампата за инвалиди на плажа в Аспарухово. Там 7 / седем/ дни потънаха едни 10 000 /десет хиляди/ лева.
5
0
 
15
 
! Отговори
Варвари преди 7 години
На варварите книги не им трябват, дай им футбол, бира и сръбска/чалга музика.Само се замислете колко е паднал умствения Българин последните 15 години. Умните са зад граница, варварите шетат из България.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Морската ни столица с ръждясалия и нарисуван с графити "ръдетски"! Столицата на шофиращи паламуди и сафриди в оставка! :)))))))
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой ромбоид му е трябвала тоалетна хартия. Впрочем - преди няколко седмици на спирката до централна гора някой подобен се беше изтрамбушил на самата спирка. Много лош матрял произвежда клетата ни страна.
2
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
боже какви книги какви пет лева.Кой чете сега,достатъчно е да ги зомбираме и да викат за нас герберите.Не ни трябват образовани,да създаваме по умни от нас -изключено.Че нали ще се разбере какви сме ние.С тези книги някой си е падпалил печката.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извратеняци без капка мозък в главата .