Държавата с временни мерки за опазване на Калиакра

Представяме в Брюксел план за защитените зони в района
2
Държавата с временни мерки за опазване на Калиакра
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет разгледа временни мерки за защита на района на Калиакра, в изпълнение на решение по дело на Съда на ЕС.

С тях се налага временно ограничаване на дейностите в територия на защитената зона "Комплекс Калиакра", съобщиха от правителствената информационна служба. 

През януари 2016 г. Съдът на ЕС постанови решение, с което осъди България за нарушаване на европейското екологично законодателство – допускане на действия, които могат да причинят увреждане на видове и местообитания, опазвани в защитените зони в Калиакра.

Съгласно постигнатите с Европейската комисия през ноември 2016 г. договорености, България ще представи до края на март Интегриран план за управление на трите защитени зони в района на Калиакра. Разработката е дело на екип експерти от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на Българската академия на науките.
 
След представянето му в Брюксел, планът ще бъде публикуван за обществено обсъждане и всички заинтересовани страни, както и населението в региона, ще могат да представят своите становища. До одобряването на Интегрирания план ще действат временните мерки за защита.
 
Предприетите от България спешни мерки са акт на изпълнение на съдебното решение и целят предотвратяването на последващи значителни финансови санкции за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Калиакра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Очевидец преди 7 години
До Е, хайде сега!Само да вметна, че заведението е там от 15 години и от миналата година е затворено. Между другото, хората от заведението се грижеха за чистотата в района, а и музиката беше приятна и ненатрапчива. В момента няма кой да почиства и резултата за съжаление е виден. Относно колите и моторниците - надявам се Болата да не стане поредния терен за застрояване или мутренски забавления.
1
1
 
7
 
! Отговори
Е, хайде сега! преди 7 години
Е, хайде сега! Ами фукльовците с джиповете и моторниците какво ще правят - нима ще им забраните да влизат с тях в Болата?!! Нима ще премахнете огромното заведение с думкащата музика? Хич не го вярвам това... Те белоглавите лешояди изтровиха и на вас не ви пука, камо ли ще ви запука за някакви редки и защитени видове около Калиакра!