Цяла седмица ще се редуват слънце и облаци

Сутринта утре ще е студено, после ще се стопли
1
Цяла седмица ще се редуват слънце и облаци
Снимка: БТА, архив

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Сутринта ще е студено, с минимални температури между 1° и 6°, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Остават условията за образуване на слани. Утре ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд в планинските райони на Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в източните райони - до умерен, от юг-югоизток.

След обяд в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се повишат още и ще са между 19°и 24°, по-ниски - по Черноморието.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, до умерен вятър, от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне над масивите в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд, над 2500 метра – сняг. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°. 
 
Атмосферното налягане ще се понижава и в следобедните часове ще се доближи до средното за месец април. Привечер ще започне отново да се повишава.
 
През следващите три дни облачността над страната ще е променлива, сутрин - намаляваща до слънчево, а след обяд – по-често значителна. По-голяма е вероятността за краткотрайни превалявания в планинските райони. Възможни са и гръмотевици.
 
В сряда и петък вятърът временно ще се усилва, в сряда – от север-северозапад, в петък – от запад-северозапад. Дневните температури в сряда ще са между 18° и 23°, в четвъртък и петък - с 2-3 градуса по-високи, а минималните – предимно между 4° и 9°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари