Ексграничарят Цонков: Не разбирам в какво ни виня!

Обвинението им е заради смъртта на турски рибар край Резово
Обновена: 13 апр 2017 12:55 | 13 апр 2017 12:37,
33
Ексграничарят Цонков: Не разбирам в какво ни виня!
Снимка: архив, Булфото

Ексграничният полицай Михаил Цонков заяви, че не разбира в какво ги обвиняват, а в материалите по делото, с които са се запознали, няма представени никакви доказателства.

Още по темата
Неговите колеги - Николай Костов, Живко Петров и Николай Попов също заявиха, че отказват да дават обяснения на този етап, защото не разбират в какво са обвинени, предаде "24 часа".

Бившият граничен Цонков и тримата му колеги, които са настоящи служители на МВР, са обвинени от Тежкия наказателен съд в Къркларели за смъртта на турския рибар Ялчин при инцидент край Резово, който стана преди 9 години.

"По делото нямаше приложено каквото и да е доказателство, което пречи ние да организираме защитата си. Не можем да разберем точно в какво ни обвиняват. На места в делото се посочва, че става дума за умишлено убийство, а на други - за убийство по непредпазливост", коментира адвокат Росен Кожухаров, който защитава Цонков и още двама негови колеги.

Оттук нататък се очаква реакцията на турската страна. Протоколите от днешното заседание в Бургас ще бъдат изпратени в правосъдното министерство, а оттам в турския наказателен съд Къркларели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Невинни! преди 7 години
Има не само Решение на българския съд, но и на съда в Страсбург, че Граничарите са изпълнявали СТРИКТНО задължението си за ОПАЗВАНЕ границите на РБългария.( Пратете един журналист( под прикритие(Е>Йончева) да лови риба в ТУРСКИ териториални води, да НЕ СЕ подчини на турските граничари и да ги НАПАДНЕ с харпун!) да видм какво ще се СЛУЧИ на българския бракониер, неподчиняващ се и НАПАДАЩ да убие турски граничари.)Нека компетентните лица, занимаващи се с правораздаване да се произнесат.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аллахакбаровците на дъното при рибите. Най-доброто място за тях. Една полза ще има, ще нахранят рибите.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ако бях на мястото на граничарите, всички мюмюни щях да пратя в морето заедно с изтърбушеното им корито. Нагли фе---сове, наши води ще нападат граничарите ни защото са убедени, че сме Меки Марии. Как не са го изпратили за храна на рибите всички не знам. Това ако са руснаците, един жив няма да оставят. Така постъпиха с пирати от Сомалия. До един и в океана. Дано Тиквара не ги предаде, защото е продажник. Подла и страхлива душица!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До29 Щом не се подчинява на полицай и рипа на бой,сам си е виновен.
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tozi reptil ubi ne vuorujen ribar ot strah go zastrelq ,ne se pravete na umni horata ne yadat domatite s kolove
23
1
 
14
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Ето,сега можеше да изтъргувате турския бизнесмен Абдулах Бююк,който червената пионка и бивша заместничка на Плевнелиев прати по спешност на ердоганците,преди нашите власти да се усетят! Не дочакахме да чуем "Благодаря" от турците за тоя случай- дочакахме обаче да ни съдят за това,че изпълняваме нашите закони на нашата си територия!
22
1
 
19
 
! Отговори
Бивш граничар преди 7 години
Унизителен е фактът,че въобще се повдига отново дело,след като вече има решение на български съд!Граничарят има право при съпротива да застреля всеки,ако се наложи!Идете направете същото в Турция,да видим какво ще стане!Ама май суверинитетът ни е отишъл по дяволите,щом под натиск се възобновяват отдавна решени дела!А ние си пускаме чужденците извършили сериозни престъпления по живо по здраво....
21
1
 
13
 
! Отговори
До fesa преди 7 години
Ако за първи път човек излезе в морето, най-вероятно ще има проблем да определи точното си местоположение и би могло да се приеме това твърдение на сериозно, но то буди ред други въпроси като: защо му е на някой необучен да щъка с лодка в пограничен район, и т.н.И още:-Всички жители около границата знаят добре къде е-Рибарите също, а имат карти и GPS-и и ... масово злоупотребяват-Като си сбъркал не налиташ на бой на полицаитеТака, че по-скоро говорим за зле пресметнат риск и лошо стечение
20
2
 
15
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Българи и европейци! Пазете се при пътуване в ердоганска Турция- от нея не чакайте законност и справедливост!
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другият път и останалите "рибари" и лодката, да няма кой да се жалва.
18
2
 
18
 
! Отговори
Кап Йот преди 7 години
Не разбрах какво диреше турския рибар на наша територия,въоръжен или невъоръжен- чевермета и рози ли?
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооу турския съд при цялото ми уважение, не можете да давате квалификации за действията и последствията от тях на чуждестранни длъжностни лица, извършени на тяхна територия. Основен принцип в ПРАВОТО!!!! А по отношение на турския рибар, съболезнования, но ако рибарите бяха хванати от гръцката брегова охрана можеше всички да са в пандиза за доста години.
16
24
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Във убийство на НЕ въоръжен човек умнико!
15
1
 
24
 
! Отговори
От явна дискриминаци преди 7 години
И тези мъже са невинни, това го доказаха в съда в бг и в европейския съд. Европейски съдилища! Не е нужно да ходи в ислямски съдилища,
14
1
 
17
 
! Отговори
Кап Йот преди 7 години
Турския рибар какво дири майка си на наша територия- по наша покана ли е влязъл? Нарушители като него това заслужават- нашата граница е свещена и всеки чужденец,който я пресече незаконно трябва да бъде убиван,както са правели дедите ни- те затова са били силни! Турския рибар е убит с право,като нарушител на нашите свещени предели- ако турски "съдии" осъдят нашите граничари за това,че просто са си гледали работата- тогава им забранете да припарват в България и поискайте Европа да направи същото!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има явна дискриминация, защо стрелят по турци, а по роми въоражени с брадви не стрелят
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че да ви кажа как е граничната проверка в Америка. Качиха се на яхтата с предварително насочена картечница. Бяхме всички с ръце на леера и с гръб към тях. Пребъркаха ни джобовете, обискираха ни като престъпници, отарашиха цялата яхта и прегледаха всички документи за 6 месеца назад. Държаха се към нас като към престъпници. Накрая казаха, че всичко е наред и може да влезем в марината. Ако някой от нас бе само повишил тон следва арест и съд за неподчинение. Така е в демокрацията.
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До fesaВ конкретния случай става въпрос за престъпник, отказал да се подчини на официални лица. Заслужено е получил куршум. Граничарите заслужават медал, а турският наказателен съд може да го д*ха, тъй като не притежава юрисдикция за подобно дело.
10
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като е невинен защо мълчи? Защо не каже така и така стана. Нападна ме или каквото там се е случило. Мълчанието издава гузна съвест.
9
23
 
4
 
! Отговори
fesa преди 7 години
Уважавам работата на тези момчета,но трима млади и яки момчета да убият в гръб възрастен човек който е дошъл за прехраната си,няма как да ги подкрепя.Още повече,че линията по вода не може да се определи от един рибар къде е точно.