Ще удължават с километър оградата на границата с Турция

Областната управа в Хасково ще иска допълнително финансиране
15 апр 2017 13:42,
35
Ще удължават с километър оградата на границата с Турция
Снимка: архив Reuters

Оградата на Границата с Турция в района на област Хасково ще бъде удължена с между 1 км и 1,8 км, съобщи областният управител Минко Ангелов. Предстои да се иска финансиране за допълнителния участък.

Според Ангелов удължаването се налага заради изключително проблемния и скалист терен по поречието на Тунджа, който трябва да бъде заобиколен, съобщи БТА.

Преодоляно е същественото забавяне на строителството на оградата, което според изпълнителите на обекта се е дължало на тежката зима, каза още Ангелов.

Той обясни, че строителите ще бъдат задължени да изготвят седмични графици за напредъка по разделеното на 12-километровото трасе, с което теленото съоръжение ще бъде изцяло завършено на територията на област Хасково.

Крайният срок за приключване на монтажните работи е 31 май, припомни областният управител.

Той информира още, че 9,5 километра от участъците са напълно готови за поставянето на оградата, която вече е монтирана върху 15 процента от дължината на целия участък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Като стане дума за тази фалшива ограда, все ми е на ума случай в наше село:Един калпазанин само тук-там имал по някоя трънка за ограда на двора си. След като за пореден път лисица му удушила всичките кокошки, вървял с капан в ръце покрай "оградата" си и се тюхкал - От къде влезе пустата му лисица, че откъде? Гошо- викали му съседите - че ти ограда като хората нямаш, а се чудиш от къде е влязла..-Там е работата, я! Ако знам от къде е влязла, там ще сложа капана !!! Нашата работа- Гошовата !
26
0
 
4
 
! Отговори
Бивш граничар преди 7 години
Ограда?Това си е абсолютна подигравка с ОДГ(охрана на държавната граница)!Не се пазим от лисици,а от организирано ислямско нашествие!За "усвояването" на парите да не говорим-магистрали,саниране-все същата работа!За тия пари оградата трябваше да е двойна!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
500 лв. заплата да идеш да пазиш оградата . Армията от пенсионирани *** и милиционери . Ер Доган ще я размаже за 25 минути ,ако пожелае . Наздраве на двамата адаши тамплиери
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема на България не са мигрантите от арабските страни . Те и без друго не искат да остават тука. Проблем е , че младите Българи мигрират и не искат да живеят в собствената си страна. Ако в една държава останат само старци , никаква ограда не може да я спаси.
23
0
 
7
 
! Отговори
Бла бла преди 7 години
Браво.. още парички в джобчето на бате Бойко. Да ни е жив и здрав. Да остави малко на предателите ОБЕДИНЕНИ П... че да му служат по добре. Тези измамници само този път ще се качат на влака. Друг път няма да измамят народя че ще му защитават интересите. Бате Бойко си има" чета братовчедите "Но гробарите ОБЕДИНЕНИ П.. Да грабят сега че на другите избори няма и да спечелят1%
22
0
 
21
 
! Отговори
Граничар преди 7 години
Според Уикипедия "Границата с Турция е с дължина 259 км". Никъде досега не прочетох колко общо е дълга телената ограда. Винаги пише колко са дълги изграждащите се участъци, колко процента са в тази област, или в онази община, но обща дължина досега не съм видял....
21
0
 
8
 
! Отговори
HISTORY преди 7 години
ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ, СЪС САПЬОРСКИ ЛОПАТИ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА! ХОДОМ МАРШ
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се реже с клещи. Никаква ограда не е.
19
2
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Значи ще загубим 1,8 м2 територия, така го разбирам, щом местим оградата. Явно това е, част от сделката с Турция по спирането на мигрантите.
18
1
 
8
 
! Отговори
До до турчина преди 7 години
"Не виждам за какво се обиждаш - писах, че ми е все тая какъв си и продължавам да съм на това мнение."КОЛЕГА НА КОМЕНТАРА ТИ ПИШЕ ДАЛИ Е ТУРЧИН ИЛИ ТУРЧЕЕШ СЕ ("ВСЕ ТАЯ")ТОВА "ВСЕ ТАЯ" НЕ Е ВСЕ ТАЯ... АКО БЕШЕ НАПИСАЛ "НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КЪВ Е" ТОВА ЩЕШЕ ДА ОБЯСНИ ПО ПРАВИЛНО СМИСЪЛА НА ИЗРЕЧЕНИЕТО ТИ.КОЛЕГА ЖИВЕЯ В ТУРЦИЯ ИДВАМ И В БЪЛГАРИЯ ЧАТ ПАТ...ТРЯБВА ДА СИ НАМЕРИТЕ И ИЗБЕРЕТЕ ЧОВЕК, КОЙТО ДА ПООПРАВИ БЪЛГАРИЯ...ТАМ ВСЕКИ ПРИБИРА В ДЖОБА!!! И ЗА ТОВА ДАДОХ И АЗ ПРИМЕР НА ДОЛНИЯ КОМЕНТАР.
17
3
 
5
 
! Отговори
Locust преди 7 години
Това да не е някаква шега във връзка с Великденските празници ? Шега е явно :-)). Весели празници !
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛилитА принципно и това колко си българин, турчин или китаец не се доказва в коментари в разни интернет сайтове, ама как да е, или "нейсе" за комшиите.
15
5
 
8
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Да си българин не означава непременно да си християнин. Но винаги е за предпочитане.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинаНе виждам за какво се обиждаш - писах, че ми е все тая какъв си и продължавам да съм на това мнение. Бъди си какъвто щеш, не ме вкарвай в безумни интернет конфликти. Не съм на 13 все пак да се сравнявам дали повече или по-малко съм ходил в Турция от тебе. Айде жив и здрав, а основното от предишния ми коментар е втората му част.
13
3
 
5
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Я, без бой се доближаваме до Одрин? Какво приятно изключение!
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пишещият с главните букви било турчин, било турчеещ се (все тая) "АЗ СЪМ СИ ТУРЧИН!!!СВИКНА ЛИ СТЕ ВСЕ ТАКА ДА СЕ УТЕШАВАТЕ:-):-):-):-)НАЛИ???ТИ КОЛКО СИ БЪЛГАРИН:-):-):-)НАВРЕМЕТО ДЯДО ТИ КАТО Е ПРИЕМАЛ ХРИСТИЯНСТВОТО ОТ БОРИС 1 ОТ СТРАХ...ТИ КОЛКО СИ БЪЛГАРИН...?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номер 4 е прав . Ловната дружина оттатък имат безплатен резерват.
10
0
 
21
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 7 години
А то къде всъщност има ограда? не трябваше ли да е по ЦЯЛАТА турска граница?Или са сложили там на едно място да има с кво да селфят и сега ще сложат на още едно, дълга цял километър...да не забравят да оставят врати на всеки 250 метра, че гостите на меркелката и приятелите на ердоганя може да се одраскат в бодливата тел.
9
0
 
14
 
! Отговори
men преди 7 години
а камионите с беджанци дето не си плащат ги хващат всеки ден. дали са прелетели арапниговските птиченца над оградката? или канализираме потоците да можем да усвояваме кинтичката на бат шорош?
8
1
 
14
 
! Отговори
men преди 7 години
затоплят креслото на баце с некое друго милионче...колко ли струват роботчета кулички с топлинни сензори, да речем на 500 метра един от друг и а решила някой амуджинковец да минава се пускат два откоса и дотам. когато телата почват да се струпват и белите кокали на пионерите се виждат от одрин мисля че ще можем да пенсионираме и граничарчетата.