Дъжд, студ и даже сняг... От утре – та цяла седмица

В петък през нощта температурите може да паднат под нулата
18 апр 2017 12:23,
8
Дъжд, студ и даже сняг... От утре – та цяла седмица
Снимка: архив Булфото

Ново застудяване и много дъжд очакват синоптиците от утре.

Днес ще има временно стабилизиране на времето, но угре нов циклон ще донесе обилни валежи над цялата страна. В четвъртък към тях ще се добави и вятър, носещ още по-голям студ. Така в петък сутрин местата, на които ще осъмнем със сняг, ще бъдат много повече.

"На София тази сутрин снегът ѝ се размина. В петък евентуално може да се очаква тънка снежна покривка и в столицата", каза климатологът Георги Рачев.

Още по темата

Той съобщи, че валежите, които се очакват, ще са от порядъка 20л/кв.м. Градушките за този месец не са типични, но климатологът не изключи такива да има на места.

"Когато в петък сутринта стане сравнително студено, може да очакваме снеговалежи", каза Рачев.

Той прогнозира, че в петък през нощта температурите ще паднат до 4-5 градуса, а в Западна България за няколко часа те дори ще са под и около нулата – минус 2, минус 3 градуса.

Рачев съобщи, че в планината и планинските места сняг вали и сега. В Тетевен, Троян и Габрово има малка снежна покривка.

"Не е чак толкова страшно, там снежната покривка ще се стопи, но над 1000 м тя ще остане и ще вали още сняг", каза климатологът пред БНТ.

Според Рачев застудяването и снегът не са необичайни за този период на годината. Сняг е валяло и през май, припомни той.

Климатологът прогнозира дъжд на много места в страната за Гергьовден. От края на април пък се очаквало трайно затопляне на времето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Времето ще е такова каквото го определи природата. Ако някой може да и противостои и да и дава наставления да заповяда. Това че тази зима продължава не е нищо ново. През 60-те 70-те и 8-те години помня че сняг валеше и на първомайската манифестация. А това че няколко поредни години по това време имаша 30 градусови жеги е за сметка на ненаситните капиталисти които унищожиха природат с техните химии и отрови. Бълват пушеци за да си произвеждат милиони мангизи!
5
0
 
2
 
! Отговори
Парамедик преди 6 години
До СиноптикМного точно! Поздравления!
4
0
 
15
 
! Отговори
Коментатор 4 преди 6 години
Коментатор 1, благодаря за изклщчително съдържателното и конструктивно мнение!!!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То през месец май е валяло,та нищо ново под слънцето. Лошото е че много резки промени на температурата се получават и може в събота сутринта някъде да прецака дръвчетата! Гадна работа.
2
2
 
6
 
! Отговори
маке преди 6 години
така дами липсват януарските студове
1
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При президент Радев е възможно, промяната е факт!