Мездра в траур по Йото... младият баща, сгазен на "Хемус"

С протестно автошествие градът каза "Не" на войната по пътищата
Обновена: 21 апр 2017 07:38 | 21 апр 2017 07:00,
50
Мездра в траур по Йото... младият баща, сгазен на "Хемус"
Йото със съпругата си и дъщеря им. Снимка: Facebook

Мездра потъна в траур по загиналия на автомагистрала "Хемус" млад баща.

Общината спусна черен флаг, а колона от стотина коли мина на протестно шествия по улиците на железничарския град, с което каза "Не" на войната по пътищата.

На автомобилите бяха залепени стикери с текст: "Шофирай разумно! Бъди отговорен, животът е предимство!"

Още по темата

26-годишният Йото Ахчийски загина нелепо онзи ден на магистралата. Той пътувал заедно със съпругата си, но на локва автомобилът им се преобърнал. И двамата излезли от него невредими.

Трагедията се разиграла след около двадесетина минути, когато автомобил, който се движил с бясна скорост по аварийната лента помел съпруга й и служител на агенция "Пътна инфраструктура", който спрял да помогне. Човекът загинал на място, а младият мъж от Мездра, който има 6-годишна дъщеричка – в болницата.

Вчера половината град се стече в местния храм "Свети Георги Победоносец", за да си вземе последно сбогом с Йото Ахчийски.

Почернената му съпруга пък даде обет пред паметта на мъжа си, виновникът за смъртта му да си получи заслуженото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
А си оправете правописа ве, "обет" се пише със Ж.
34
0
 
2
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
*** само реве по форумите среду терористите, ама те не го бръснат за слива и са го оставили да се тероризира сам себе си и да се избива един друг. Факт!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости!
32
0
 
5
 
! Отговори
петиция или кръчмата преди 6 години
Мир на душата му
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДали ще е много *** или много корумпиран, резултатът за нас е все един и същ.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Гарван на гарван око не вади! А много *** гарван ептем!
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По пътищата няма война. Има нагли джигити и мутри, които ДЪРЖАВАТА ОТКАЗВА ДА САНКЦИОНИРА!
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пръв път чувам че автомобил може да се обърне от локва. Сигурно бая локва ще трябва да е била а и скороста не е била малка. А и онзи умник дето е карал с бясна скорост в аварииното е бил някой селски тарикатин. Абе на тази територия може да се каже че са останали само от умник нагоре. Няма ли вече да свършват тези умници че да не загиват невинни хора?
27
0
 
3
 
! Отговори
до бай Ставри преди 6 години
Правописът на "обет" си е наред ... слад като са коригирали първоначалното "обед". Така, че преди да давате квалификации кой е и не е наред, пробвайте следващия път първо да си понапрегнете двете мозъчни клетки за да видите защо нещо е написано както е написано.
26
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се казва кой е убиецът?! В никой сайт не се споменава!
25
2
 
43
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Не споменаването на Иван в статията е меко казано ***. Скапаняка, който е карал в аварийната кой е и на колко ще бъде осъден ? Жалко и за двамата. Каква нелепа смърт :(
24
3
 
44
 
! Отговори
kelesha преди 6 години
Съболезнования на близките на загиналите.Замислете се малко като шофирате, нито глоби, нито КАТ могат да помогнат да се спре войната по пътищата, докато не не си променим малко начина на мислене. Не може всички да сме тарикати и над закона. Да нямаме пътища, но нямаме и култура на шофиране."Журналистчетата" защо е направихте една статия за Иван-Човека спрял да помогне и намерил смъртта си или понеже неговото семейство не толкова активно и не иска показност, дори не заслужава да се споменава.
23
2
 
26
 
! Отговори
РТ преди 6 години
Мир на праха им на починалите! Жалко за хората! Освен пряко виновните, държавата и АПИ също има своята вина, УНИКАЛНИ ЛОКВИ се получават на на някои участъци от магистралата, когато има дъжд и е тъмно, през км има по някой аварирал. Кара се бързо, влизат в аквапланинг и няма време за реакция.
22
2
 
33
 
! Отговори
Безбожник преди 6 години
Още някой да е обиден, че катаджиите се крият в храстите. Че ще се дават пари за камери. Не, че записите не се "трият". Че ще се свалят номера. Безумието да се обявява къде са радарите.И най-големите ни автоджигити в Испания,Германия,Австрия и Англия стават вакли агънца защото веднага са санкционирани. А примерни гермаци и англичани като дойдат в България започват да се дъжат като гамени по нашите пътища. Не може да си матреал и дребен тарикат по душа и манталитет, а да си просперираш. Не мо-же!
21
2
 
33
 
! Отговори
Край преди 6 години
Бог да прости и Иван. Все кат ви виновен братя българчета. 90% сте със сбъркан чип. 99.999999% от шофьорите ежедневно нарушават правилата. Нарушението тук е норма - глупав се считаш ако не ги нарушаваш. В нормалните страни един като нарушава и не Кат а другите скачат на клаксоните. Всичко почва от паркираните на тротоара коли, от аварииките с които мислите че отменяте закона, от светкането по магистралите да ви направят път щото сте най-важни. Оставам тук. Да пази господ.
20
2
 
24
 
! Отговори
Край преди 6 години
Запишете думите на вдовицата на този мъж и преди път си ги пускайте в колата - 3минути и никога няма да превишите скорост и с 1км. в час даже. Бог да прости момчето.
19
7
 
7
 
! Отговори
бай Ставри преди 6 години
До ИваПравописа на "обет" си е съвсем наред. Ти нещо не си наред. хаха
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че това са поредните две жертви по вина на КАТ, който не си изпълнява задълженията, както закона изисква от КАТ и пряко следствие от това неизпълнение е, че шофьорите масово правят много нарушения, вкл. и да "шофират с бясна скорост в аварийната лента". Няма държава по света, където правилата да се спазват от шофьорите, без съответния КАТ на тази държава да е наложил спазването им. Поведението на шофьорите е следствие, а причината е КАТ. Докато не го разберем, все така ще бъде.
17
2
 
26
 
! Отговори
+ преди 6 години
Мир и светлина на душите на трагично загиналите Йото и Иван.+Да спрем за минута ( и ВИЕ, бясно препускащият!) и СИ помислим:за КЪДЕ бързаме?...И всичко става НИЩОЖНО пред смъртта.Особено на млади хора,нужни на децата си!Трябва да бъде заловен "БЯСНО ПРЕПУСКАЩИЯТ" и понеже НЯМА смъртан присъда- НЕ ЗАТВОР: да РАБОТИ,за да плати голямо обезщетение на ДВЕТЕ СЕМЕЙСТВА и да ИЗДЪРЖА до КРАЯ на живота СИ децата( докато завършат образованието си- и висше!), а така също и семействата им- съпруги, родит
16
1
 
93
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Така. Да им кажа на джорналистчетата, че втората жертва, въпросния служител на агенцията, също си има име. Ако не го знаят ще им го кажа - Иван Димитров на 44 години. Да им кажа също, че и той оставя дъщеричка на 6 години, да им кажа, че и той липсва на страшно много хора, че беше Човек, а не просто служителя на агенцията. Светла им памет на Иван и на Йото.