Мездра в траур по Йото... младият баща, сгазен на "Хемус"

С протестно автошествие градът каза "Не" на войната по пътищата
Обновена: 21 апр 2017 07:38 | 21 апр 2017 07:00, Златко Желев
50
Мездра в траур по Йото... младият баща, сгазен на "Хемус"
Йото със съпругата си и дъщеря им. Снимка: Facebook

Мездра потъна в траур по загиналия на автомагистрала "Хемус" млад баща.

Общината спусна черен флаг, а колона от стотина коли мина на протестно шествия по улиците на железничарския град, с което каза "Не" на войната по пътищата.

На автомобилите бяха залепени стикери с текст: "Шофирай разумно! Бъди отговорен, животът е предимство!"

Още по темата

26-годишният Йото Ахчийски загина нелепо онзи ден на магистралата. Той пътувал заедно със съпругата си, но на локва автомобилът им се преобърнал. И двамата излезли от него невредими.

Трагедията се разиграла след около двадесетина минути, когато автомобил, който се движил с бясна скорост по аварийната лента помел съпруга й и служител на агенция "Пътна инфраструктура", който спрял да помогне. Човекът загинал на място, а младият мъж от Мездра, който има 6-годишна дъщеричка – в болницата.

Вчера половината град се стече в местния храм "Свети Георги Победоносец", за да си вземе последно сбогом с Йото Ахчийски.

Почернената му съпруга пък даде обет пред паметта на мъжа си, виновникът за смъртта му да си получи заслуженото.


50
Напиши коментар Коментари
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Истината е, че това са поредните две жертви по вина на КАТ, който не си изпълнява задълженията, както закона изисква от КАТ и пряко следствие от това неизпълнение е, че шофьорите масово правят много нарушения, вкл. и да "шофират с бясна скорост в аварийната лента". Няма държава по света, където правилата да се спазват от шофьорите, без съответния КАТ на тази държава да е наложил спазването им. Поведението на шофьорите е следствие, а причината е КАТ. Докато не го разберем, все така ще бъде.
22
2
 
26
 
! Отговори
+ преди 6 дни
Мир и светлина на душите на трагично загиналите Йото и Иван.+
Да спрем за минута ( и ВИЕ, бясно препускащият!) и СИ помислим:за КЪДЕ бързаме?...И всичко става НИЩОЖНО пред смъртта.Особено на млади хора,нужни на децата си!
Трябва да бъде заловен "БЯСНО ПРЕПУСКАЩИЯТ" и понеже НЯМА смъртан присъда- НЕ ЗАТВОР: да РАБОТИ,за да плати голямо обезщетение на ДВЕТЕ СЕМЕЙСТВА и да ИЗДЪРЖА до КРАЯ на живота СИ децата( докато завършат образованието си- и висше!), а така също и семействата им- съпруги, родит
21
1
 
93
 
! Отговори
Някой преди 6 дни
Така. Да им кажа на джорналистчетата, че втората жертва, въпросния служител на агенцията, също си има име. Ако не го знаят ще им го кажа - Иван Димитров на 44 години. Да им кажа също, че и той оставя дъщеричка на 6 години, да им кажа, че и той липсва на страшно много хора, че беше Човек, а не просто служителя на агенцията. Светла им памет на Иван и на Йото.
20
2
 
20
 
! Отговори
Me преди 6 дни
Корупцията е в основата на всичко. Докато се купуват книжки, докато се плащат рушвети за да не се налагат глоби и .... ще е така.
19
18
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 6 дни
До Анонимен 18
какво като има повече жертви, мен не ми дреме много ли са жертвите, а да не са случайни, за да не попадна и аз в тях. който иска да се трепе, прав му път.
18
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Най добре е да сложат една камера за превишена скорост в аварийната и няколко гърбици."

Дали ще помогнат гърбиците или ще има повече жертви? :) Мен редовно ме изпреварват на десен завой през аварийната, нищо че съм в дясна лента и лявата е свободна. Гении по геометрия някакви... Та те докато свикнат, че има гърбици в аварийната - всеки ден ще гледаш коли накацали по дърветата покрай магистралите.
17
7
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 6 дни
До Анонимен 21

вярно е че в германия и останалата част от цивилизована европа спирането в аварийната е доста непрепоръчително, обаче аз не се кефя на това, аварийната си е точно за спиране, макар че аз никога не го правя, защото реалността е друга.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Някой знае ли как точно е станало.Често на магистлалите има спрели автомобили в аварийната лента и около тях виждаш мотаещи се и по настрани слезли да пикаят или да се поразтъпчат и по настрани от колата ,в другата лента.А 120 е разрешена скорост на аутобана и си е опасно.Винаги имайте едно наум.Спирайте в отбивки ,както навсякъде по света.Който е пътувал,знае как е в Германия,ако спреш в аварийната.Тук случая е по различен,но къде ли е бил покойния,нали колата е била в канавката? Мир на прахаму
15
58
 
4
 
! Отговори
Евролибераст преди 6 дни
Истинска трагедия, съболезнования на близките, но двата погубени живота няма да се върнат ако съсипем още един, трябва да се научим да прощаваме ако искаме да станем нормална държава!
14
5
 
30
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 дни
До 17

Вярно е,но от Бай Хой и другите като него зависи какви наказания ще се налагат на недобросъвестните и нагли шофьори.За момента се вижда,че не им пука особено след като убийците на пътя отървават затвора,а виновни се оказват невинните им жертви.
13
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вие не спите ли бе тролове? И за това че карате като безумни ли ви е виновен Бай Хой? И за лошото време ли ще го обвините.Разсъждавайте бе ,троленето ви има обратен ефект.Никой не може да ти влее в главата как да шофираш ако ти нямаш мозък,както вие демонстрирате липсата му в момента.Не.нормални ци по пътищата винаги е имало и ще има и това няма нищо общо с политиката ,а с възпитанието и разума.Културата на шофиране и културата на говорене и мислене са свързани.
12
10
 
58
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 дни
Ако бяхме правова държава този убиец щеше да получи доживотна присъда, без право на замяна.И то по бързата процедура.
11
1
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аз очаквам да прочета, кой е джигитът и защо още не е задържан.
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ченгетата къде са??
2 коли в канавката, друга лети в аварийната, така като гледам пак скоростта е виновна. Най добре е да сложат една камера за превишена скорост в аварийната и няколко гърбици. Това ще реши проблема.
9
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Защо се крие убиеца, кой е той или някой свързан с гробарите който трябва да се покрие? Такова покриване на далаверите на Бай Хой и сие никога не е било! Той се връща за трети път и ако мислите, че вълкът си е сложил овча кожа, лъжете се!
8
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как искате да живеем по-нормално като разпада в държавата е очеваден. Мутрагеньо наложи един начин на живот и поведение които унищожиха и последните остатъци на морал и достойнство. Не може премиера да е бивш бандит от СИК, който от 15 години властва безконтролно и се разпорежда по бандитски, абсолютно безнаказано и да има правораздаване и справедливост. Бандитските групировки му плащат поради което се подиграват с обществото. Това влияе на някои така, че се мислят за недосегаеми. И загиват хора
7
2
 
28
 
! Отговори
Добре де преди 6 дни
локва на магистралата поднесла първата кола,после и втора,ама защо не става ясно с каква скорост са се движели ДВЕТЕ коли,за да се обърне дори първата.
Иначе лека му пръст на младото момче ,загинало наистина нелепо
6
1
 
61
 
! Отговори
Ива преди 6 дни
Пълна нелепица! Локва на МАГИСТРАЛА, която преобръща кола???!! И шофьор, каращ в аварийната лента с висока скорост??? Абсурд! Поддръжката на магистралата КУЦА, културата на шофиране ОЩЕ ПОВЕЧЕ, а и какво чувство за безнаказаност трябва да те е обзело за да караш в аварийната лента? Тази лента, драги ми джигитчета с колите на тати, НЕ Е ЗА движение!!!
Съболезнования на семействата на загиналите мъже.
А журналистите: за правописа на "обет", нали си знаете...
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кой е бил виновника? Какви ще са последствията за него?
4
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нормалните журналисти щяха да напишат и нещо за автомобила летящ с висока скорост в аварийното платно отнел два човешки живота, но сигурно е бил някой бизнесмен или местен феодал с връзки с политици и за това нито дума не обелват!