Копривщица остава със статут на архитектурен резерват

Допуска се строителство до два етажа, обеща кметът
Обновена: 23 апр 2017 08:05 | 22 апр 2017 22:10, Петя Славова
10
Копривщица остава със статут на архитектурен резерват
Снимка: koprivshtitza.com

Копривщица ще остане със статут на архитектурно-исторически резерват. Това каза кметът на община Копривщица Генчо Герданов за новия устройствен план на града пред "Фокус".

Още по темата

"Планът, който беше предложен вчера на обществено обсъждане е направен от изключително качествени специалисти. Ще се допуска строителство до два етажа в града. Чертите му ще се запазят абсолютно и там ще се строи само и единствено всичко, което е съобразено с архитектурата на Копривщица. Няма да има проблеми. Ще се оформи една промишлена зона, която си беше и заложена в предното предложение", коментира Герданов.

По думите му дали ще бъде постигнат балансът между това градът да продължи да се развива и утвърждава като туристическа дестинация и това да запази възрожденския си облик, зависи от общите усилия първо на гражданите и второ на институциите.

"Ще направим всичко възможно градът да бъде такъв, какъвто го знае цяла България, цяла Европа и цял свят", подчерта кметът на Копривщица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярва ли някой, че това ще се спази? Аз категорично не! Нали за Лай::морието се взеха категорични решения, на колко от морето не може, на дюни и пясък също, повече от колко етажа и т.н. Спази ли го някой. Строят си, скачат хората, протестират и резултата е нула, нищо! Вижте един Синеморец. За 10 години освиниха земята, морето и пясъка. Помен няма от онази чистота която беше. Всичко е за пари и за сезона. За следващият каквото сабя покаже. Простотията, лакомията и корупцията убиват България.
8
0
 
36
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Ако стане като нашето градче,пишете я бЕгала....
7
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копривщенци споделят пред телевизии, че в града няма добро водоснабдяване, инвеститорът, заради когото стана тупурдията, щеше да прави спатуризъм.Екологичен поминък биха били билките. Ако няма достатъчно естествени находища, биха могли да подпомогнат създаването им.
6
7
 
36
 
! Отговори
До снайпера преди 6 години
Тя си продава тялото, не душата. Но няма на кого. Жалка и смешна е.
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копривщица навремето беше село- град на *** сега армия няма няма от къде да се краде и хората искат промишлена зона? Интересно какво ще се произвежда и краде... питайте старшина Петър Вълов....... на времето ми открадна антената на вефа.
4
7
 
36
 
! Отговори
снайперче преди 6 години
що не вземеш да се гръмнеш,душа?!
3
11
 
37
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До Надя НиколоваЕми имат си и я продават, ти като нямаш завиждай!
2
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото,западняците обожават такъв стар стил архитектура и атмосфера,късмет е,че сме реставрирали и съхранили този уникален Възрожденски стил.
1
2
 
52
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 години
На хора продали душата си на дявола не вярвам!