Обрязаха 80 мюсюлманчета с лазер в Гоце Делчев

Децата били облечени като принцове, както е по традиция
24 апр 2017 14:30,
103
Обрязаха 80 мюсюлманчета с лазер в Гоце Делчев
Снимка: Reuters, архив

И сюнетчииската професия у нас се развива, вместо с обикновен скалпел, обрязването вече се прави с лазерен. Методът не е нов, но вече масово сюнетчиите са се снабдили с лазерни скалпели.

Такъв масов ритуал бе извършен тази неделя в ромската махала в Гоце Делчев. Сюнетчия от Айтос обряза 80 момчета от махалата и дошли от околните мюсюлмански села, пише "Труд".

Според сюнетчията, процедурата с лазера е безкръвна, по–безболезнена и се избягват инфекциите.

В съседна Турция обрязването от сюнетчии е забранено, там само лекари извършват тази дейност. Но у нас все още се практикува от занаятчии.

Семействата, довели момченцата си за ритуала сюнет, платиха по 40 лева. Въпреки че процедурата била уж безболезнена, майки и деца плакаха в джамията в махалата.

По традиция момченцата бяха облечени празнично, като принцове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
1
 
! Отговори
Йордан преди 3 години
Моля ви ИЗПОЛЗВАЙТЕ НОВИ ИНСТРУМЕНТИ,СЛЕД ВСЯКО ОБРЯЗВАНЕ.ЗАЩОТО ИЗ АТМОСФЕРАТА ПРЕЛИТАТ СЪСЪ ВЯТЪРЪТ ХИЛЯДИ БОЛСТИ.ПОЛЗВАЙТЕ САМО СТЕРИЛНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА АКО СЕ ЗАРАЗИ ЕДНО ДЕТЕ ,ДА НЕ СЕ ПРЕДАДЕ И НА ОСТАНАЛИТЕ ДЦА ,ПО КРЪВЕН ПЪТ.БРАВО НА МОМЧЕТАТА И АЗ СЪМ ВЯРВАЩ.
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България , освен Закон против фалшивите новини , трябва да се приеме и закон против излишната информация . И стига сте ни разваляли настроението с тези турци .
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще има материал за специалитета на ресторантите - "октоподчета".
83
1
 
3
 
! Отговори
до 63 от славянин преди 6 години
Тези, които сеят войни по целия свят, не са християни, не знам ти защо ги смяташ дежурно за такива! Истинският християнин е този, който следва заръките на Христос, истинският мохамеданин следва заръките на мохамед, на теб ти остава само да се просветиш какви са заръките на единия и на другия!
82
2
 
2
 
! Отговори
до 74 от славянин преди 6 години
Питай православната църква защо празнува ''обрезание Господне'', аз не знам, нямам нищо общо с нея! Ценността на човека се определя от горната му глава, не от долната! Всеки може да празнува всякакви глупости!
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мюсюлманин 67Браво, ама там е работата, че "праведните" мюсюлмани, добронамерените нищо не правите по въпроса. Всяка друга група като има проблем отвътре гледа да го оправи отвътре. Само вие ревете, че свят се къса, да не ви слагаме в един калъп. Ми вземете мерки! Демонстративно отхвърлете уахабизмите и саудитските ходжи. Демонстрирайте светско мислене пред останалите мюсюлмани. ХВЪРЛЕТЕ КАМЪКА ПЪРВИ! Това "не всички мюсюлмани са терористи" стана универсално оправдание и омиване на ръце.
80
3
 
3
 
! Отговори
Месаря преди 6 години
Еляте при меене със сътърО
79
5
 
6
 
! Отговори
Рязани преди 6 години
Какво ни забимавате с *** сополи. Никой не го интересува на тези какво им правят.
78
2
 
8
 
! Отговори
100%TURK преди 6 години
Майки и деца плачели.....ами не е лесно !Мъж се става по тоя начин , един вид .....Преди ни лазер имаше , ни нищо .....даваха се луди пари на сюнетчията , да дойде у дома . Даваха се луди пари на милицията да си трае .....Преди тия работи бяха къде къде по трудни и опасни !
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калмари по родопски.
76
3
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
При мен навремето трепна лазерът...
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименШкембе/пиш/ чорба!
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркове.
73
7
 
9
 
! Отговори
Да започнат преди 6 години
да продават само такива лазерчета, които са по-засилени, че като го пуснат да се отреже и висчко свързано с репродукцията!!!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не е бил Отто да измисли ДВГ, щеше да рови в кофите защото нямаше да има автомобили и той нямаше да им сменя ластиците в гумаджийницата на стария Осман. Затова е щастлив и вечно благодарен на Отто.
71
2
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До циникЩо не обвиниш Отто в създаването на ДВГ?Зощото ако не беше той - щяхте още да се колите за открадната коза, или камила!--------------Значи викаш Колумб, ако не беше открил Америка то никога нямаше да бъде открита? Или арабите, ако не бяха донесли днешните цифри в Европа то европейците щяха да са без цифри? Или пък, ако не беше Ал Хорезми алгебрата в Европа никога нямаше да се практикува?Ако не е бил Отто някой друг е щял да бъде просто той е бил първия!!!
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде не ми се прави на улав - Исус не е обрязан по собственото му желание, а по еврейските догми и ритуали, които нямат нищо общо с това което Той е проповядвал, ...A защо тогава православната църква празнува празникът "обрезание Господне"?
69
7
 
8
 
! Отговори
Циник до 67 преди 6 години
Ти ми кажи - какво да мисля?!Седмица не минава вече - без "едноверците" ти да не убият някого!Писна ми да чета - за героиствата им...и когато съм навън с малкия - да гадая - този брадатия - какво носи в раницата!!!Кой е виновен????
68
4
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
А не бе с *** на брадвата ще ги обрежат.Който го мързи да се къпе по обстойно да се осъкатява.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исус също е бил обрязан.