Пуф-паф! БДЖ с атракционен влак и на Гергьовден

Ще се движи от Горна Оряховица до гара Трявна
24 апр 2017 12:32,
7
Пуф-паф! БДЖ с атракционен влак и на Гергьовден
Снимка: архив Булфото

БДЖ организира в партньорство с Министерство на туризма aтракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27 за Гергьовден (6 май), като по време на пътешествието ще се заснема и музикален клип на певицата Хилда Казасян. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Гергьовската композиция тръгва в 9.40 часа на 6 май от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро - за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир.

Локомотивът е произведен през 1948 г. в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България и ще бъде начело на празничния Гергьовски влак, а другият е в Люксембург.
Цената на двупосочния билет със запазено място е 29 лв. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.

След пристигането в Трявна пътниците ще могат да получат автографи от певицата Хилда Казасян и да си направят селфита както с нея, така и с машиниста Алберт Иванов и неговия екип.

Билети за новото пътешествие вече се продават на касите на гарите в Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Варна, Русе, Пловдив и София.

Пътуването е част от новата туристическа програма на БДЖ, която обединява както пътешествие с ретро състави, така и цялостно туристическо преживяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: БДЖатракционен влак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята е хубава, но реализацията е шит. Пътува се адски дълго в адски неуодобни вагони ... няма купета, вагоните са като за градска линия (метрото), колкото се може повече хора и всички са на куп. Да не говорим, че половината са изрисувани с графити, което придава доста "ретро" ефект на композицията.Локомотивът движи с 38 км/ч, преход от 100 км се взима за 4+ часа със спирките.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ние от София чак до Горна Оряховица ли да ходим та да се повозим?
2
0
 
2
 
! Отговори
селянин преди 6 години
всичко в бдж е пуф-паф, крадливо племе
1
4
 
3
 
! Отговори
маке преди 6 години
абре да питам само такива влакове ли останаха векескоро гледах един уестърн там беха подобни