Даниел, обгорен от волтова дъга, вече диша, храни се...

14-годишното момче обаче все още е с опасност за живота
26 апр 2017 11:37,
10
Даниел, обгорен от волтова дъга, вече диша, храни се...
Снимка: архив, Булфото

Пострадалото от волтова дъга 14-годишно момче от Варна, което е с 65% изгаряния след инцидент в локомотивното депо, вече диша и се храни самостоятелно, съобщи пред БНР доц. д-р Ивайло Въжаров от Военноморската болница.

Детето обаче продължава да е в много тежко състояние и с опасност за живота, като момчето все още е в реанимацията.

Още по темата

За състоянието на пострадалото 14-годишно момче потвърждава и д-р Валентин Милев, началник на Отделението по анестезиология и интензивна медицина във Военноморска болница във Варна. Той добави, че в момента детето е в операционната, където се обработват изгорелите повърхности по тялото му.

"След това ще бъде оставено в т. нар. изкуствена кома за поне 24 часа, докато премине острият следоперативен период. Изгарянията са много дълбоки и на голяма площ", допълни още д-р Милев.

Междувременно около 300 души са се отзовали на призива на близките и са дарили кръв. Кръводарителите са се отзовали в рамките на два дни, като подобно масово кръводаряване за толкова кратък период от време не е имало, информираха от Районния център по трансфузионна хематология във Варна.

Към момента кръводарителската акция е спряна, тъй като е набавено нужното количество кръвна плазма.

Шест деца са станали жертва на волтова дъга за последните две години, докато са играли върху вагони и локомотиви в опит да си направя селфи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важно е селфито да стане. Раните заздравяват, само селфито остава във Фейсбука.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дете дано да оцелее, но питам всички които критикуват БДЖ, детето баба си ли е търсило отгоре на вагоните (машините)? На 14 години никой ли от семейството не му е обяснило, че работа на гарата няма, а още по малко да се катери по вагоните там? На всеки един стълб в гарата има обозначена светкавица с надпис "Високо напрежение, опасно за живота". Престъпното нехайство е на родителите на това дете.
7
0
 
3
 
! Отговори
чобаняга преди 6 години
Ами,бай Никой,имаме сънародници,които системно обезопасяват гарите. Свалят жици,релси и всичко,което застрашава човечеството. Може да се включиш в това благородно дело.
6
10
 
1
 
! Отговори
Никой преди 6 години
Жепето да поеме отговорност.В Европа такива селфита само в музея.Как може такива бракми да се сложат под напрежение.,престъпно нехайство!!!
5
1
 
7
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Пак прецакахме Дарвин. Ама затова е цивилизацията.Дано се оправи и дано послужи за урок на желаещите да ги лази фазата.
4
3
 
2
 
! Отговори
Ro преди 6 години
Говоря си от моята камбанария, разбира се, но ако това дете оживее, не ми се мисли какъв живот ще води - едно че 65% изгаряния е нещо страшни и второ, как ще живее с идеята, че собствената му глупост, е причинила такава трагедия на него и близките му? Не разбирам идеята, че трябва да се спасяват животи на всяка цена. Ако нещо подобно се случи с мен, за нищо на света не бих искала да продължа да живея. Изисква се огромна воля и смелост.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 14 години, а с акъл на 5-годишно, горкото. Жал ми е за родителите му.
2
0
 
8
 
! Отговори
Хляб и зрелища преди 6 години
Най-добре е да е снимал клип!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме селфи за доказателство.В противен случай ще приемем, че ни лъжете.