"Главен комисар Христов" и колегата му – в ареста

Измамената е 61-годишна, оставила 2 040 лева до спирка
27 апр 2017 16:37,
14
"Главен комисар Христов" и колегата му – в ареста
Снимка: Булфото

Харманлийският Районен съд остави в ареста двама телефонни измамници - 41-годишният Румен и 55-годишния Атанас. Първият има 13 заявителски материала в прокуратурата и една присъда, а вторият е с чисто минало.

На 24 април полицаи от Харманли и Велико Търново започнали разследване по повод подаден сигнал за телефонна измама в село Горно поле, Маджаровско. При акцията са били задържани двете обвиняеми лица.

Полицаите установили, че 61-годишна жена получила позвъняване на стационарния си телефон от непознат мъж, който й се представил за главен комисар Христов. Той обяснил на пострадалата, че е служител на МВР, който участва в разследване спрямо лица, извършващи телефонни измами.

Непознатият мъж казал на жената, че за да съдейства на полицията трябва да остави пари на посочено от него място. След няколко разговора, на 19 април 2017 г., към 3 часа през нощта, пострадалата излязла от дома си и оставила на спирка в селото пакет с 2 040 лева.

Пред съда Атанас се призна за виновен и каза, че парите са му били необходими, за да издържа внучето си, което било болно. Самият той бил пенсионер по болест. Доходът в семейството му бил малък.

Другият обвиняем каза, че няма нищо общо със случая. Той е безработен. И двамата се отказаха от служебни адвокати и си наеха свои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
не ги искаме преди 6 години
в нашето общество тези, единият ми изглежда на от братята, на такива трябва само куршум
10
1
 
14
 
! Отговори
Най-после преди 6 години
Ееее най-после да видя физиономиите на тези ***. Тикнете ги в пънгала за някоя друга година, там няма да имат разходи и ще се грижат за тях.Този дето е в пенсия по болест от какво точно страда? Да не би да е мързел?
9
1
 
8
 
! Отговори
Румен преди 6 години
БХ нали каза че при него народа се бил видял с пари. Ето ви доказателство - обаждаш се на пенсионер и той ти хвърля хилядарки от балкона.
8
1
 
11
 
! Отговори
хахахахах преди 6 години
Ейййй и винаги ще се измъкнат по тънката линия с "Дитйету йе болнооооо, нямами парииииии...", "Аз за дИцатааааааа..." Марш, куче! И твоето внуче като всички останали. Те жената, дето са я окрали, питали ли са я за нейните деца?! Долна ***. Кой каквото търси намира.
7
1
 
20
 
! Отговори
..... преди 6 години
Има свободни работни места в урановите мини и живачните .
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо в затвора? Бой с камшици на площада и то в Неделя. Да гледат и тези които ще замислят такива измами. Ако е в Китай ще ги застрелят е гърба на стадиона. Особено този който има регистрации в МВР. Полицията през последните месеци взе да ги лови което е похвално!!!!!
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива само затвор и тежък физически труд,до изнемогване.Да отворят пак кариерата в Ловеч.За такива не ни е жал.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обесете пред НДК тази ***!!!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисарчето го пращайте на фронта и не го бавете с присъдата барабар с адвокатчето му от БХК.
2
3
 
27
 
! Отговори
Митолог преди 6 години
И аз искам като безработен да мога да се откажа от служебен адвокат,и да си наема свой.......Б@*и наглите борсуци са тия !!!!!!!
1
1
 
24
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Хохооо...Чак па и главен комисар, тоя ***