Отворени с отварачката – кич с трикольора из Търново

Поръчани били в Китай, защото туристите търсели "шантаво"
28 апр 2017 08:07,
11
Отворени с отварачката – кич с трикольора из Търново
Снимка: Монитор

Магазин за сувенири, разположен на метри от входа на емблематичната Самоводска чаршия във Велико Търново продава порнографски сувенири и предизвиква истинско възмущение сред жителите и гостите на старата столица.

Статуетките представляват скелети, които правят секс с жени в различни пози и са поставени на лично място във витрината на търговския обект. Порнографските статуетки предизвикват голям интерес у минаващите покрай магазина големи и малки ученици, но и неодобрението на по-възрастните хора.

"Мястото на тези срамотии не е пред входа на Самоводската чаршия. Това ли е лицето ни пред туристите? Толкова ли нямаше какво друго да им покажем освен секс със скелети", възмущават се болярите пред "Монитор".

Това обаче не са единствените смущаващи артикули в магазините за сувенири в старата част на града. В един от тях се продава сувенир, представящ млада жена само по бельо. Пищният бюст на дамата е покрит със сутиен, направен от цветовете на българския трикольор.

Сувенирът е произведен в Китай по поръчка на българска фирма и това обяснява познанията на китайците за родния трикольор.

"Пак добре, че китайците не са решили да направят и долната част на бельото с цветовете на знамето ни", коментират туристите. Самата продавачка признава, че "трикольорната мадама" е единственият кич в обекта и я поръчала, защото много от туристите търсели нещо по-цветно и шантаво.

Наред с магазинте за сувенири, в старта част на Велико Търново има доста голям брой антиквариати. И там също има изцепки. В един от тях, разположен на Самоводската чаршия, свободно се продават нацистки свастики с пречупен кръст.

Наред с тях в търновските магазинчета се търгуват и турски наргилета, руски матрьошки и други чужди символи, чието място определено също не е там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само вижте американското и британското знамена къде и и на какво ги слагат! Цял свят ги познава! Не се впускайте в безплодни хули и коментари, първо се замислете! Всяко мнение и изпълнение си има и плюсове и минуси! Вие мислите ли?
8
0
 
0
 
! Отговори
Rotinom преди 6 години
Ili himikalka bulgaria, det ne puska mastilo i ne pishe...grapava nedoizriazana plastmasa...
7
0
 
0
 
! Отговори
Ecece преди 6 години
Ami kluchodarjatel s pvc karta na bg i jaltoto turist logo petno nasrede ?!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКЪВТО НАРОДЪТ, ТАКИВА И СУВЕНИРИТЕСигурно не си ходил в Париж. Като ходих, навсякъде имаше едни гумени май.муни ключодържатели с айфеловата кула, дето като ги стиснеш, им излиза оная работа. А "сувенир" по дефиниция означава кич.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мизерията си казва думата !
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сувенирите са хубави.Това, че изглеждат съвременно не е проблем.Защо един сувенир трябва да изглежда така както е било модерно преди 1000 години.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКЪВТО НАРОДЪТ, ТАКИВА И СУВЕНИРИТЕ
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там на километър наоколо, няма хранителен магазин, ама sexshop-и на 50 метра, един от друг
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой трябва да изгони търговците от храма.