Бунт и морбили, уран… Българинът ще пътува и не се страхува!

4 млн. са пътуванията на сънародниците зад граница, 17 млн. - у нас
Обновена: 1 май 2017 15:01 | 1 май 2017 15:00,
7
Бунт и морбили, уран… Българинът ще пътува и не се страхува!
Снимка: архив "Булфото"

Политическото напрежение на Балканите, заплахите от морбили в района както и притесненията около водата с уран не са причина българинът да спре пътува.

Това показват последните тенденциите в туризма и плановете на сънародниците ни.

"Ние имаме незначителен спад в туризма към Турция. Няма да намалеят и пътуванията към Македония. 32-33 хил. ще бъдат българите посетили югозападната ни съседка. 450 хил. ще посетят Турция с цел туризъм. 650 хил. ще посетят Гърция".

Тези данни съобщи  Румен Драганов от Института за анализи и оценка в туризма пред Bulgaria ON AIR.

Сезонните слухове и негативни събития, като морбили и уран във водата, няма да повлияят на бизнеса, добави той.

"Повечето заболявания от морбили са в резултат от липса на ваксина. Сезонът започва много странно - уран във водата, морбили, политическо напрежение, но това няма да попречи на туризма. Тези неща въобще не се отразяват. Все пак говорим за милиони пари", каза още Драганов.

Той съобщи, че броят на пътуванията, които българите правят в чужбина, е 4 милиона. Пътуванията вътре в България са 17 милиона за година. Екскурзиите в чужбина не вредят значително на българския туризъм, убеден е експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: туризъмтрафикпътуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
MAKEDON преди 6 години
Abe vie Bolgarite se zbogativte ...samo placite i lazite deka nemate pari a vozite po 2 koli i imate po 3 stana....
6
1
 
5
 
! Отговори
ппп преди 6 години
и какво излиза че ни се наслагват някакви пълни глупости от медиите, а истината е съвсем друга и браво на всички че не им пука, защото така трябва да бъде, само ни настройват един срещу друг - разделяй и владей
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътуването е силно надценено преживяване. Всички истински неща, от които имате нужда са на един хвърлей разстояние около вас.. ;)
4
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 6 години
До zeusИ в театъра е така -едни играят , други гледат.
3
10
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Това да го прочетат ония дето все реват колко сме бедни и нещастни в ЕСНа семейство по две коли които се карат а не стоят под чохълВилните зони около градовете застроени с нови къщи на по три катаНавсялъде се строят нови кооперации и се изкупуват на зеленоКъсаме си задниците да обикаляме.Гласувайте за БиеСеПету- то ще ви направи богати.Мдаа
2
0
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Четейки сухата статистика излиза, че половината от хората са ходили на екскурзия в чужбина, ама истината е , че някои са излизали по 10 пъти, а други едвам свързват двата края...
1
4
 
12
 
! Отговори
Георги преди 6 години
"Ние имаме незначителен спад в туризма към Турция. Няма да намалеят и пътуванията към Македония."Тоя като лъже, дали му расте носа? От хората с които съм коментирал темата 70% твърдят, че няма да стъпят в Турция. За Македония още е рано да се каже.