Криминалисти разбиха домашни лаборатории за трева

Задържани за двама мъже и две непълнолетни момчета
3 май 2017 12:45,
6
Криминалисти разбиха домашни лаборатории за трева
Снимка: МВР

Двама мъже и две непълнолетни момчета са задържани за отглеждане на растения от вида на конопа в домашни условия в значителни количества, информират от МВР.

В частен имот в село Горска поляна, стопанисван от 54-годишен мъж, са открити над 2 700 растения от рода на конопа, в ранен стадий на развитие.

При претърсването в къщата са открити и иззети 1.685 кг марихуана, както и конопени семена. Открита е и домашна мини оранжерия, оборудвана с алуминиево фолио, осветление, отопление и стабилизатор.

В дома и автомобила на 29-годишен жител на Ямбол пък са намерени и иззети около 50 г трева, както и около 5 г метамфетамин.

Криминалисти от РУ-Пещера извършили проверка в местността "Чепински вриз", където били открити 41 растения в начална фаза на развитие, като височината им варирала между 5 и 20 см. При направения полеви наркотест те реагирали положително на марихуана. 

При разследването органите на реда установили, че канабисът е отглеждат от двама непълнолетни младежи, съответно на 17 и 15 години, от родопското градче. Последвали претърсвания в жилищата на тийнейджърите, като в къщата на по-големия са открити и полиетиленови топчета със семена.

На мъжете са им повдигнати обвинения и са задържани за срок от 72 часа, а с учениците работят криминалисти и инспектор "Детска педагогическа стая".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
EVALLA преди 6 години
Направо пречупихте гръбнака на престъпността: туй да се пуши трева е много страшно. Грабежи, побоища, кражби на коли - това няма значение. Само някой самодеец да не изкара пари- някоя *** или някоя баба засадила канабис. Иначе не можете да накарате една кръчма да пази тишина след 22 ч., нито да викнете паяк да дигне кола, паркирала пред чужд гараж, например.
5
1
 
10
 
! Отговори
аууш преди 6 години
Как ми се пафка ако знайтеее ...ей тей да мъ отпусне да не ми пука че живея в България ...то само новините като чете човек ше се изоглави Бойко министри ...бюджет фалит мъж закла жена жена закла мъж ...съседа ми е пълен *** тропа с бормашина нон стоп парко място митко очите вл. Путин *** бсп нинова бойко крадец ....аааа нииздържам дайте ганджаааатаааа ...всичии сте пълни *** тревата не е наркотик!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно че става дума за премахване на конкуренти-самодейци, ама не мога да разбера как е възможно, някой да забранява част от природата?! Коноп, кока, тютюн, кафе- това са си все растения, продукт на еволюцията. Разбирам да става дума за някакви химически концентрирани извлеци или синтетики и т.н. Че по същата логика утре някой може да реши да забрани и птиците понеже го наакали докато си вървял, или пчелите понеже някоя го е ожилила!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност ще изкарам по-висок коефициент на интелигентност от тези писали закона за наркотиците и тези които следят да се спазва, където растение - билка, от която няма нито един смъртен случай е класифицирано като високорисков наркотик. Защо в мн западни страни няма негативни резултати от декриминализацията, дори употребата намалява, а у нас продължаваме да мислим и действаме от нивото си на съзнание от едни отминали векове на тъмнина?
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще трябва ли в недалечното бъдеще да ходя до която и да е съседна страна декриминализирала канабиса за да пуша един коз малко за разпускане или най-после тази страна ще се събуди от мутренската си летаргия и държавата ще заработи като тези на запад?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво, ако така действахте и срещу КОЙ...