Паметник срещу комунизма осъмна с лика на Георги Димитров

За случая в Бургас разказва Bulgaria ON AIR
Обновена: 3 май 2017 22:21 | 3 май 2017 21:36, Анисия Иванова
58

Поредна вандалска проява срещу паметник. На 1-ви май, когато се отбелязва Деня на труда, паметникът на жертвите на комунизма в Бургас осъмва с лика на бившия комунистически лидер Георги Димитров.

Въпреки че монументът беше старателно почистен, ликът на Георги Димитров, макар и избледнял, продължава да прозира на монумента.

След проверка от Първо РПУ в Бургас ще бъде решено дали да се образува досъдебно производство. За случая разказва телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До aphexGоVниjо, подбирай си думите! Ако ми паднеш, много ще плачеш и ще се извиняваш!Георги Димитров е велик български антифашист, името на когото знае цял свят и се прекланя пред подвига му! На Лайпцигския процес направи жалък всемогъщия Гьоринг!Кого е избил? Какъв елит? Димитров е спасил много български емигранти от лапите наНКВД именно заради авторитета си пред Сталин. Освен, че мръснословиш, и клеветиш!Значи на английския агент Гемето може да има кръстен булевард, на Димитров - не!
43
1
 
3
 
! Отговори
ьцйжнйфнсдф преди 6 години
И ето защо не чета днес и подобни фейк нюз медии. Когато Асен Ганюв цапаше паметници това беше пърформанс, арт, евроатлантизъм. Сега изведнъж стана вандалска проява.
42
1
 
7
 
! Отговори
За преди 6 години
кой ли път,*** показаха среден пръст на фашагите???
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще направят паметник в софия на "наведения евроатлантик" тной ще бъде накичен с кондоми.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41 Г. Сомова стига бе ! И през ноща ли са дрогираш .
39
3
 
12
 
! Отговори
при Тошо преди 6 години
При Тошо не беше лошо!Сега ви управляват крадци, лъжци,мошеници и убийци,които накрая и кожата ще ви продадат за жълти стотинки и ще ви превърнат в просяци!
38
3
 
13
 
! Отговори
САШО+ преди 6 години
"избил елита на България" ???Този "елит" е като сегашния 2017 елит.Боко Мафиото, Цецо Апартаменто, Лилиту Чантова, и т.н.Хора живеещи в разкош заради кражбите над обикновения българин.Бизнесмени, които спестяват заплати и осигуровки от работника, не са елит, а са обикновени крадци ! Ще дойде ден в който, отново "елита" ще бъде б.есен и з.астрелван в името на народа. Българина търпи, но не ЗАБРАВЯ !
37
4
 
12
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Абе простаци от т.н. СДС реалния животизисква ние и нашите деца да работим достойно и честно и да подреждаме живота си така като подсказва нашето човешко достойнство - така беше при Димитров. Сега си вземете просташка псевдоамериканска парвенющина и вървете по дяволите - нали знаете много добре че на година крадете от България и българския народ 10 милиарда лева. Тези опикани паметници саетикет на Вашия хайдуклък!!!
36
3
 
11
 
! Отговори
Мдаа... преди 6 години
До aphexНе бързай да слагаш клишета!Мнозина свързват соц. строя в Бг с 25 годишното управление на бай Тошо 1964 1989(Т. Живков), а не с Димитров и Червенков и лагерите в Белене!Именно Бай Тошо беше този, който веднага след "коронясването му" закри всички политически конц. лагери в Бг!И накраяА, кой унищожи и прогони интелигенцията и научния елит в Бг след 1989?Кой унищожи промишленоста и икономиката ни?Кой унищожи образованието и здравеопазването ни?Кой унищожи културата ни ....
35
16
 
7
 
! Отговори
aphex преди 6 години
Как може да наричате такъв паметник " фашистки" ? Как може да защитавате Г.Димитров-един *** алкохолик, треперещ за живота си пред Сталин. Слуга, предал България. Безродник, избил елита на България. Вие сте позор за тази държава. Не стига , че сте злобни , ами сте и *** и необразовани.
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти май си скаран с историята ни.До 45г. сме били сред елита в Европа -----------Сериозно?????Това в учебниците на чичко Срс ли го прочете???До 1945г Бг беше бедна аграрна държава с преобладаващ "чорбаджилък".Децата на по 10г. възраст ставаха чирачета и слугинчета на богаташи и чорбаджии!
33
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобарчетата тръгнали да защитават един червен терорист и да му лепят лика.
32
6
 
12
 
! Отговори
Мдааа... преди 6 години
Абе, шЪ ревете за комунизма на бай Тошо, но за съжаление няма да се върне никога!Не е далече времето когато ще осъзнаем, че периода от 1964г. - 1989г. е бил период на най-висок възход след освобождението ни от Османско робство!Ще го осъзнаем и ще го признаем, стига да оцелеем като народ, държава и етнос в близките 30 години!ПС-----Нито аз, нито родителите ми, нито техните родители са били комунисти или комсомолци!
31
15
 
7
 
! Отговори
Г. Сомов преди 6 години
Димитров беше предател. Към всички ***, *** от тази злоба която е в сърцата ви по бързо , да се оттърве човечеството. Гадни ***.
30
8
 
13
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Че какво му е на Димитров? Влязъл е в световната история с Лайпциският Процес. Може да е бил кофти като комунист, но като антифашист е реликва.
29
7
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
хахахахах евала на пичовете само гаргара с фашистите!
28
2
 
4
 
! Отговори
Нема лошо преди 6 години
Трите звездички, които заместват много лоша дума, синоним на комунисти,можеше да са червени.
27
4
 
2
 
! Отговори
Нема лошо преди 6 години
Само напишете пояснително до образа, че това е техният "пръв учител димитров",на ***.
26
4
 
10
 
! Отговори
НКВД преди 6 години
Скоро тиквата и неговите учители като иван *** и ф илипчо А и неговите последователи като росита и другите ще копаят въглища в затворените сега мини .Ще работят 7/24 а ще им даваме дажба филия хляб и 209грама вода на ден.КАЗАХ.ФРОНТ НА ЧЕСТНИТЕ ГЛАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ.
25
4
 
11
 
! Отговори
на 20-ти декември преди 6 години
На 20 декември 1943 г. по заповед на дядото на Александър Йорданов, подпоручик Константин Йорданов, войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Децата са Надежда на 12 г., Иван на 9 г., Стойне на 7 г., близначките Ценка и Цветанка по на 13 г. и Димитринка на 11 години.