Път към съседа... Румъния готов от 5 г., но без "срязана лента"

Защо асфалтираното бижу не се използва?
12 май 2017 10:52,
29

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил трансграничен път между България и Румъния на стойност над 6 млн. евро, построен преди 5 години, да бъде пуснат в експлоатация.

Пътят е между българското село Кайнарджа, център на община, и румънското село Липница. По проект има гранично-пропускателен пункт на румънска територия, който също е готов.

Защо завършенaта през 2012 г. отсечка не е била използвана досега и какви действия предприемат местните власти - вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници! Направеното е в Румъния. Я вижте, как се свързва многолентовия румънски път с двулентовия български. Нямам думи!
23
0
 
13
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Защото партиите така си редят листите, че депутатите масово са от София или се местят там да живеят. Кажете ми как този индивид да представи моите проблеми пред парламента като даже не се появява в градът и не знае какво става тук? Пътя Русе- Бяла е най натоварения в страната. По него вече има не коловози, а лента висока 5см и дебела 1см като острие на нож дълго 4км от двойните гуми на тировете, а горкия ремонт не е виждал от поне 30 години! Затова там стават толкова катастрофи!
22
1
 
10
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Всички плащаме данъци, но те отиват в София и от там се преразпределят. Честно казано на мен грам не ми дреме за метрото в София защото няма да го ползвам. Аз съм от Русе и искам поне малко да ни оправят пътеките, поне дупките да запълнят. Пред моя блок вече няма асфалт а само кал и като завали е блато. Тролейте ни са по стари от шофьорите си.От 200 000 град сме станали 75 000 Какво да си говорим повече? И на никой в София не му пука! Аз не съм виждал депутата който ни представя в парламента тук
21
0
 
14
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До Един българинНезнам София как е, но в новините все за вас говорят. Все София та София от време на време Южна България. А нас в севера даже и по некролозите не ни дават. Писнало ни е само да плащаме данъци и всичко при вас. Колко камиона и стоки влизат и излизат от БГ през Русе, а ползата за града е тотален -, само разбиват и без това разораните ни пътеки. Международното (входа в държавата) вечерта няма осветление защото 20 години не могат да се разберат дали е на държавата или на общината!
20
1
 
0
 
! Отговори
снимка границата BG преди 6 години
https://google.bg/maps/@44.0153857,27.5701627,3a,75y,177.28h,66.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sVF2-EL-X42kqMZCVT35Lnw!2e0!7i13312!8i6656
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не направи ББ като хората! Кмет беше на София, проекта на живота му - околовръстното на София - още е неизползваемо! Задръствания и от запад и от изток. 8 години биене в гърдите и строене на магистрали - пак нищо и половина. Само ни набутва със заеми които ние ще плащаме, а той и приятелите му си делят тлъст процент от проектите.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще се построи тунел или добра връзка/път между северна и южна България?
17
0
 
27
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До АнонименНаскоро минах по коларската пътека от Варна след летището посока Балчик през ноща. Такъв трап нацелих, добре, че карах с 20-30км/ч иначе картера ми нямаше да е само надран, а направо разпран. Цяла Северна България е забравена от Господ и държава! Пътеката Русе-Бяла? Русе- Кубрат (нацепена като *** на свинетка от целулит) Който и да е на власт за Северна България все е зле! И БСП и ГЕРБ и марсианци да са все едно и също - данъци плащайте пари за вас няма и това е!
16
10
 
6
 
! Отговори
БОРИСОВ=Исус преди 6 години
Ей Бойко какъв път е направил за чудо и приказ ! Хвала генерале !!! Обичаме те!!!
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Североизточна България остана най-зле като инфраструктура, дори по-зле и от Уж Северозападналия край......А тук са Албена,Балчик, Каварна, Шабла.....ПЪТЯ ДОБРИЧ-АЛБЕНА, ВАРНА-Добрич са по-зле И ОТ ЧЕРЕН ПЪТ.....румънците се плашат от нашите пътища......така ли се привличат туристи????
14
2
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Добре че ГЕРБ строи, та да могнат да гепнат, иначе няма да имат пари да ти плащат pay per post.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 милки за този междуселски път???? И като видите как се срещат просеката и нормалният път на границата ще ви паднат капите! Ей те такава му е всичката работа на Бай Хю от Банкя! Построили го 2012 (тези същите Убавци) и чак сега се сетили, че не е пуснат!? Май са го направили единствено, за да може някой (не си мислете богоизбран) да има достъп до земите, с които цоцка субсидии. Иначе има ГКПП и на Силистра, и на Кардам, на всеки километър ли ще се правят?
12
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кошмара на русофиилистик-путинофиилистите. ГЕРБ строи, а позитанската своолоч реве :)
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демоните на ИНЗ явно получиха SMS. Сега ще изпълнят мрежата със злоба.Това е добре защото в РФ не се занимават с нищо градивно и ще продължат да затъват.Тази година решиха да не горят керосина за парада.Догодина кой знае.
10
1
 
17
 
! Отговори
дед мароз до #8 преди 6 години
Хаджи,КПП няма смисъл да има 2 броя. Едно е напълно достатъчно.Който е минавал последните 10 година сухопътна граница с друга страна в EU знае, че където има по 2 КПП-та се ползват само едното.
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румънците може да са всякакви, но дръпнаха много в последните години. Постоянен подем, осъдени политици и то ефективно. Тук магистратите се занимават с карикатуристи, а медиите се обвиняват една друга във фейк нюз и никой не смее да задава точните въпроси.
8
3
 
23
 
! Отговори
ХАДЖИЯТА преди 6 години
КПП има само в румънската страна ! От наша страна КПП няма ! И, доскоро пътя от наша страна беше преграден с преплетени клони ! Има да ги гоним румънцитеееееееееее....
7
4
 
11
 
! Отговори
дед мароз до #4 преди 6 години
"ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ" ... по принцип е така, но в конктретния случай по-скоро не са виновни.Въпросният път е в Румънско до границата.В България има обикновен двупосочен, двулентов път от Кайнарджа до границата. Не повече от 2-3 километра макс.Вижда се добре в google maps.
6
0
 
19
 
! Отговори
Хубава работа, ама.. преди 6 години
Дръжте го затворен пътя, то има - няма 50 години и съвсем няма да е необходим, като почнат хората с "колите" си да пътуват по въздуха.
5
2
 
27
 
! Отговори
qwe преди 6 години
10 години гордо строим магистрали! Европейски ориентирани сме, но единствената държава, до която може да се стигне по магистрала е Турция.