Фермери купуват земя без самоучастие

"Агрион Финанс" представи кредитни продукти без лимит и кратки срокове за кандидатстване и одобрение на БАТА АГРО
Обновена: 17 май 2017 19:35 | 17 май 2017 18:25,
3
Фермери купуват земя без самоучастие

Кредитите за земеделие се увеличават, а заедно с тях и алтернативите за фермерите. Нови форми на финансиране в агросектора представят от българското дружество „Агрион Финанс” на тазгодишното издание на Международно селскостопанско изложение БАТА АГРО. Най-често фермерите имат нужда от допълнителни средства за покупката на още земя, посочват експертите. Възможностите в тази посока са свързани с универсален инвестиционен кредит или т.нар. инвестиционно финансиране или на лизинг. И ако допреди няколко години подобни финансови продукти в земеделието се приемаха за екзотика, днес са разпознаваеми и използвани в бранша.

Искаме да улесним и достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите институции, посочиха от „Агрион Финанс”. Компанията не изисква подробни бизнес отчети и анализи, нито допълнителни застраховки или откриване на сметки.  Освен това, „Агрион Финанс” няма такса за разглеждане и кандидатстване, което намалява риска за кредитоискателя да направи разходи, а в крайна сметка да не е одобрен.

На практика той не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Кредитите на „Агрион Финанс” започват от 10 000 лв. и нямат лимит. Компанията може да финансира и по-крупни сделки в земеделието – например за цели земеделски стопанства.

С новите финансови продукти на пазара покупката на земя може да стане с много по-малка първоначална вноска или дори без самоучастие от страна на клиента. При универсалния ипотечен кредит от „Агрион Финанс” финансирането покрива до 80% от цената на земята. При лизинга за покупка на земя процентът достига дори 100. Така компанията стана първата в бранша, която изцяло финансира сделки за покупки на земеделска земя.

За фермера това означава, че ако си е харесал даден парцел и договорената от него сума по сделката съвпадне с оценката на дружеството – компанията я купува вместо него, а клиентът вместо да затваря свободни средства, започва да я изплаща на части. Погасителните планове се правят индивидуално спрямо възможностите на фермера като вноските се разсрочат до 10 години.

Земеделците имат нужда преди всичко от прогнозируемост на разходите и по-малко бюрокрация. Ние стъпваме на утвърдения си бизнес модел и опит от създаването и управлението на портфолио от земя и услуги, насочени към активното й управление. Затова условията ни са много по-адекватни и съобразени с нуждите и реалността на бизнеса на земеделските производители. Различаваме се също по бързината на отговора към кредитоискателя, което дава  възможност на клиентите да планират спокойно разходите си”, посочиха експертите. Освен по време на изложението БАТА АГРО финансовите продукти се предлагат във всички офиси на „Агрион” в цялата страна – общо 21.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
земя преди 6 години
в БГ относно земята всичко е сбъркано ,но ще доиде времето да си платят , уж земеделци със субсидии
2
0
 
9
 
! Отговори
fermer преди 6 години
Абе, Агрион,не харчете пари за платени публикации.Всички в бранша Ви разбраха що за *** сте и чии пари перете....Закривай.....
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
купуват....с клетвена декларация.