Ангелкова сигурна: Сянката на плажа ще е по-евтина!

Искаме гостите, които идват у нас за първи път, да се върнат
27
Ангелкова сигурна: Сянката на плажа ще е по-евтина!
Снимка: архив, БулФото

Голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято. В това увери министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас по време на среща за подготовката на летния сезон.

Още по темата

Един от примерите е морски плаж "Къмпинг Нестинарка", където цената за 1 чадър е 0,36 лв. и за шезлонг – 0,36 лв. 

На "Къмпинг Оазис" цените за чадър и шезлонг са по 6,00 лв., като миналата година са били по 10,00 лв.

"Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат какви ще бъдат цените на шезлонги и чадъри", припомни Ангелкова.

Министърът информира, че в момента се работи и по развитието на онлайн платформата, чрез която могат да се проверят цените на шезлонгите и чадърите.

Тя обясни, че това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона. "С това целим гостите, които посещават за първи път България, да се върнат отново", каза още министърът.

Тя увери, че и през това лято ще има мобилни екипи, които ще проверяват плажовете, отдадени на концесия и под наем и ще реагират максимално бързо на подадените сигнали.

"Всички данни, които имаме до момента, показват, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще бъде между 7% и 10%", посочи Ангелкова

Горещият телефон ще продължи да функционира, ще бъдат подновени и табелите, които бяха поставени миналата година с актуална информация за стопаните на плажовете.

Изискано е от концесионерите и наемателите да има денонощно осветление на плажните ивици.

Към момента 103 са неохраняемите плажове, но министъът изрази надежда, че броят им ще намалее след края на май, когато изтичат сроковете за избор на стопани.

Над 700 полицаи ще бъдат командировани по курортите, като голяма част от тях ще са насочени към "Слънчев бряг", където миналата година имаше престрелка в едно от заведенията, загина човек, а други трима бяха ранени.

В "Слънчев бряг" ще има дневни патрули по плажовете. Те ще действат като туристическа полиция.

Близо 83% повече са заявените чартъри от Франция с туристи, които се очакват по нашето море в сравнение с миналото лято, предаде БТА.

Ръстът на ранните записвания от Германия е между 10 и 29 процента. Очаква се увеличение на туристите от Белгия, Полша и Чехия, повече ще са и гостите от Русия с между 15 и 20%.

В срещата в Бургас участваха вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметове на общини в областта, представители на МВР, НАП, РЗИ, съобщиха от Министерството на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари