Говори Борисов от Хитрино... За етническата толерантност

Вярваме в градежа и просперитета на България, заяви премиерът
19 май 2017 14:30,
61
Говори Борисов от Хитрино... За етническата толерантност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България. Това каза премиерът Бойко Борисов в Хитрино, където официално бе направена първа копка на новите къщи на мястото на разрушените от взрива на 10 декември миналата година.

На церемонията по първата копка присъстваха представители на Камарата на строителите, с чието съдействие ще бъдат посторени безвъзмездно 10 къщи, като средствата за едното жилище ще бъдат дарени от политическа партия, предаде "Фокус". Бойко Борисов бе посрещнат от кмета на Хитрино Нуридин Исмаил.

Още по темата

"Етническата толерантност у нас е единствено правилно и добро нещо. Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България", каза Борисов. Той пожела на строителите бързо, качествено и безаварийно изграждане на домовете.

В началото на церемонията по първа копка молитва отправи районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов. Той посочи, че жителите на Хитрино са доказали, че са добри и отговорни хора и са останали сплотени в тежкото време, без да се делят по религия.

Премиерът Борисов призова от своя страна присъстващите да се вслушат в думите на районния мюфтия и митрополит Йоан с оглед на напрежението между привърженици на ДОСТ и ДПС в Джебел.

Присъстващите на церемонията бяха приветствани от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той пожела успех на хората, които ще изградят домовете и на добър час на строителите.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил даде обещание, че при възстановяването на селото ще следва желанието на премиера Бойко Борисов то да стане "кукла".

Той заяви, че Хитрино ще бъде модел за пример как населено място се възстановява след бедствие. Той посрещна Борисов с думите: "Вие сте почетен гражданин на Хитрино и сте в дома си".

На първата копка присъстваха също и кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител на Област Шумен Стефан Желев и други официални лица от областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
18
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Айдееее,пак се почна с първа копка,рязане на лентички,снимки и т.н.Дали ще има време да изгледа филма "Винету",ще го дават в неделя вечер по БНТ в негова чест.
8
2
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Айде Еднокнижни Олиго,гушвай зеленото одеало и с кмета дето си му...как се казва ,сюнетчия на сина му,да ви няма..при Винету,във вечните ловни полета!!!..пфууу и ***!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя пак намери да реже ленти... горко й на МАйка България, ти да й осигуряваш просперитета...
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А можеше и *** да говори ама народа я натири в осма глуха, където и е мястото на селската другарка.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво стана със Съдебната реформа, бе Банкянский празнодумецо.Защо днес пак нищо не се разбрахте с Лозан Панов.Защо назначи пак скум-риите Цачева и Захариева да бранят статуквото.Иначе тия приказки от 1001 нощ с лентичките ги знаем до втръсване.Готви се да бъдеш изгонен от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД за трети път.
4
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов говори, а русофиилистик-путинофиллската-копейкаджийска измеет реве.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На церемонията по първата копка присъстваха представители на Камарата на строителите, с чието съдействие ще бъдат посторени 10 къщи***Ясно, местните герберастки фирми, мутро-олигархията и Камарата на работодателите, на които пречи минималната работна заплата, пак ще намажат от Обществаната поръчка
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега и една магистралка до Шумен де се спретне ,че да я вържем с готовата до Варна
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкнянският лъжлив нарцис не се беше появявал скоро.Бях се притеснил че пак е вдигнал кръвното.Не ми се чете за новата му ПР-акцийка, сътворена от Бъчварова,нито писаниците й във ФБ в профила на Лъжльото.