До обед – слънчево, от обяд обаче почва заоблачаване

Следобед се очаква да превали на места в страната
20 май 2017 08:02,
1
До обед – слънчево, от обяд обаче почва заоблачаване
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се заоблачи, а над планинските райони на Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките.

В отделни райони ще превалява краткотраен дъжд, а през нощта срещу неделя валежи ще има на много места в страната. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса по Целзий.

Над Черноморието ще бъде с променлива, често значителна облачност. На отделни места ще превалява краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър.

Максимални температури на въздуха: 17-20 градуса. Температурата на морската вода е 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, значителни в следобедните часове. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, по високите и открити части - временно силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
ПОЧВА,ех село веселооооооо..........!