Мерки за сигурност: Непрекъснати патрули из курортите

Ще бъдат засилени и мерките по аерогарите, коментира главсекът на МВР
21 май 2017 11:45,
9
Мерки за сигурност: Непрекъснати патрули из курортите
Снимка: архив, Булфото

Ще бъдат засилени мерките по аерогарите, които са изключително натоварени, обяви  главният секретар на МВР Младен Маринов за реда и сигурността в туристическите курорти през летния сезон пред БНР. 

По думите му миналогодишните съвместни проверки с НАП и министерството на туризма са дали добър ефект, включително и по-висока събираемост и отчитане на по-високи обороти от търговските обекти по курортите. 

"Тази година ще подготвим същата организация. Ще бъдат командировани хора от страната, съобразно оперативната обстановка. Ще има непрекъснато патрулиране", допълни Младен Маринов и уточни, че в понеделник в Бургас ще има среща с представители на туристическия бранш и министъра на туризма с оглед организация и планиране на мерките през целия сезон.

Във връзка с абитуриентските балове гл. секретар на МВР коментира: "На младите хора трябва да кажем да бъдат разумни преди всичко, защото празникът започва от улицата и трябва да завърши съвсем нормално". 

"След като приключат веселбите също трябва да са разумни, тогава голяма част от тях, под въздействието на алкохол, някои си позволяват да ползват и различни наркотични вещества, качват се в автомобилите и, за съжаление, статистиката не е добра в това отношение", каза още той.

За мигрантския поток и охраната на границата Младен Маринов обясни, че се отчита сериозен спад на миграционния натиск. От началото на годината до този момент на вход на българо-турската граница са задържани 377 лица.

"Последната седмица може да се каже, че на границата е спокойно, има съвсем малък брой лица, около 6, които са преминали незаконно. Има лица, които не са допуснати до територията на страната, благодарение на изградените технически съоръжения и съвместните патрули на МВР, "Гранична полиция" и Българската армия", поясни той. 

"Към момента няма бежански натиск, но това не е защото те просто са решили да не минават през нашата граница, а в следствие на предприетите мерки. В момента, в който отслабим мерките много бързо потоците ще се насочат към нашата граница", заяви Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
99 преди 6 години
Все тая колко полиция ще има. Те като си гледат телефоните или цъкат колела.... нищо не пазят. А дори да пазят след това съдията ги пуска така, че все тая. За което ги разбирам полицаите. За какво да си дават зор след като съдията ще го пусне след 15 мин???
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазим чужденците, които идват основно да се надрусат и напият като ***, а за българите кога ще помислим?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се направят КПП та и види ли се индианец, никакво пускане в комплекса!!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Taksa преди 6 години
Vai, a kato vali dajd, dali imat slujebni chadarcheta i vodolazni gasti amfibii za lokvite iz kurortnite sokachki?
1
2
 
4
 
! Отговори
Ck преди 6 години
Vseki samolet hvarlua po edno selo hora bez kmet, bez policai na letisteto...