Гърмен отново на протест заради незаконни ромски постройки

Правим това, което изисква законът, обяви кметът на общината
23 май 2017 21:18, Красимир Ангелов
28
Гърмен отново на протест заради незаконни ромски постройки
Снимка: Bulgaria ON AIR, архив

Жители на Гърмен излязоха на нов протест тази вечер, настоявайки да бъдат премахнати незаконните ромски постройки в т. нар. кв. Кремиковци. Протестът бе организиран от инициативен комитет и сдружението "Бъдеще за община Гърмен".

Протестиращите се събраха на централния площад в общинския център, откъдето се отправиха на шествие към разклона за м. Пъдарката в землището на село Марчево, където се намира ромският квартал.

Там преди две години след подобни протести започна изпълнението на заповеди за събарянето на около 120 неправомерно изградени постройки, от които бяха премахнати десетина. Участниците в протеста настояват държавните и местните институции да си свършат работата и да се сложи край на беззаконието.

Ние правим това, което изисква законът, каза за БТА кметът на община Гърмен Минка Капитанова. Проблем според нея е, че общината няма къде да настани хората, които обитават незаконните постройки и биха останали без дом. „Целта е да се даде възможност за построяване на законни къщи и вече са направени първи стъпки в тази посока“, добави Капитанова.

Желанието на местната власт е да се изработи подробен устройствен план с подходяща инфраструктура на т. нар. квартал Кремиковци. С това обаче не са съгласни жителите на село Марчево, които се опасяват, че така ще се узакони целият квартал. Те искат въпросът дали да има нови строежи там да се реши с местен референдум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
А, аз кретена работя 12часа дневно и си обявявам всички доходи. Естествено плащам маса данъци и осигуровки за да мога да взема кредит от банката и да си купя жилище. А то било просто. Отиваш някъде. Правиш си колиба от подръчни материали на чужда земя. Нарушаваш обществения ред и посягаш на имуществото на местните хора обитаващи законни постройки. Те протестират и ти се уреждаш с държавно или обяинско жилище. Съсипваш го за две три години. Викаш телевизия и след репортажа ти дават ново. Супер!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги узаконят и да си платят. И след това да си плащат ток, вода, смет и тн. Те сами ще ги съборят като ги задължиш.
20
1
 
5
 
! Отговори
Овчар преди 6 години
То е ясно. В Бълагария е пълно с пустеещи села , където *** може да бъдат настанени. Но *** обича да живее където има българи около него, защото иначе няма какво да краде. *** от *** не крадне.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe dtiga s tia zigani be napravete zugsnski geto vs tam i kontrola varhu jivota higienata im *** ne se ka4iha na glavata u4ete se ot eu stranite
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че кмета е нарушил закона. Да се уволни и еда се прати на съд. Да бъде осъден да поеме разходите по оправяне на нанесените щети и по възстановяването на имотите в предишният им вид.
17
1
 
22
 
! Отговори
ДМГ преди 6 години
Има начин да се реши проблема.Минава фадромата нощем докато спят самонастанилите се на чужда земя крадливи скакалци.
16
15
 
7
 
! Отговори
Гражданска Отбрана преди 6 години
ГЛАСУВАЙТЕ САМО ЗА АТАКА И ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ.ЕДИНСТВЕНО ТЕ МИСЛЯТ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ. ВСИЧКИ ДРУГИ СА *** НА ИЛЮМИНАТИТЕ И ГЛОБАЛИСТИТЕ КОИТО ИСКАТ ПЪЛНО УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ. ВОЛЕН СИДЕРОВ Е НОВИЯ МЕСИЯ ТОЙ Е ВЪЗКРЪСНАЛИЯ ЛЕВСКИ ВОЛЕН Е НАЩИЯ ЛЕВСКИ.ДА ЖИВЕЕЕ БЪЛГАРИЯ.СМЪРТ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ .
15
2
 
18
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
ЗА ДВЕ ГОДИНИ ДЕСЕТИНА КЪЩИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЩЕ СЕ СТРОИ ЦЯЛ КВАРТАЛ ЗА ДЕСЕТ ДНИ МОЖЕ ДА СЕ СРИНАТ С ЗЕМЯТА ЦЯЛ РАЙОН С БУЛДОЗЕР НЯКОИ СИ ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ СЪС НАТУРАЛНИ АКТОВЕ.УРААААААААААА ДА ЖИВЕЙ ХАМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 16! А ти си утайката на народа! Демек, последната дупка на волен кавала!
13
0
 
20
 
! Отговори
ХЕИ преди 6 години
ДДТ за мароканските скакалци!
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгонете българите от къщите им и настанете *** които по цял ден кръстосват с каруци и се чудят какво да гепят. Така и така сте им разрешили да живеят върху частните имоти на хората. Ако някой българин остане без работа или покрив над главата си, ще му плащате ли цял живот? Ще му построите ли къща? Ще го пуснете ли някъде в чужд имот да се самонастани? Държавата сама унищожава народа си и го пъди, а после: Олеле, демографски колапс!
11
27
 
5
 
! Отговори
чистокръвни преди 6 години
Ромите са 22 карата-чистокръвни българи,а българите са варварско племе
10
17
 
5
 
! Отговори
СВОБОДА преди 6 години
Свобода,Равенство,Работа,Училища,Болници,Газифицирани жилища за братята и сестрите роми в България....ромите са пътииии по честниработливи хора в сравнение с етническите българи......Иван,Драган,Павлова,Кунева,крадат милионииии и милиарди и после винаги ммалцинствата са виновни.....НЕ на ЗЛОБАТА и ОМРАЗАТА
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Spored men mongolite sa doshli v BG s turcite ili osmancite da grabyat ot togava,zatova im e genetichno da tormozyat grabyat rushat,maskaryat i plodyat bezotgovorno.Gurmen e poredniya sluchai
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Problema ne e samo v Gurmen,a vuv vseki maluk grad ili selo.Mongolite se nastanyavat v prazna kushta i ako ima jiv sused dyado zapochvat da go tormozyat mnoogo zdravo.Pisah sus sarkazum,Berkovica e edin ot vsichki gradove,kudeto ima sushtite griji s mongolite i nikoi,absoliutno nikoi ne se zastupva za ugnetenite bg,tormozenite bg stari hora!Izvinete me za latineca,niamam izbor za da pisha na kirilica!
7
4
 
6
 
! Отговори
Mehmed преди 6 години
Ko ko kaza?Kak tai nezakonni ma?Nali nato pazi zakona v rbg?Auuuuu, i natoto li nezakonen v rbg?
6
5
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Този етнос така се представя - или като турци, или като българи. Но ползва всички бонуси, които са предвидени за ромите.
5
1
 
5
 
! Отговори
До 2 и 3 преди 6 години
Не разбрах точно за кои говориш. За хора, които си живеят в Западна Берковица или за онези, които са се настанили в Гърмен, заграбвайки чужди терени?Това Западна Берковица нещо различно ли е от град Берковица или е някаква махала там?
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изказването на кметицата е безумно. Xората също правят това което изисква законът. Да си съборим тогава всички къщите и общината ще ни построи нови, а ние ще си продадем тухлите от старите къщи ? Защо общината е длъжна да строи къщи на някой ?
3
1
 
19
 
! Отговори
Подкрепям ги! преди 6 години
Не е редно някой да се довлече незнайно откъде, да заграби чужди земи край родното ти място, да изгради там каквото му скимне, да направи наоколо сметище и да създаде един куп други проблеми!РЕФЕРЕНДУМ !!!Шведолюбците и защитниците на безделниците да внушат на своите любимци, че няма да имат никакви неприятности, ако се възползват от възможността да получат от някоя община по 10 дка земеделска земя, да си купят там по една от пустеещите къщи (за по 200, 300, 500 лв) и да заживеят като ХОРА!