Типично за май – слънце и дъжд с гръмотевици

Чакат се и градушки, валежите ще продължат и утре
Обновена: 25 май 2017 08:00 | 25 май 2017 07:50, Камелия Цветанова
2
Типично за май – слънце и дъжд с гръмотевици
Снимка: Reuters, архив

В четвъртък над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, на повече места, интензивни и с гръмотевици в следобедните часове. Ще има условия за градушка.

Жълт код за обилни валежи от дъжд и гръмотевична активност е в сила за 7 области на страната. Предупреждението за потенциално опасно време важи за областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

Очакваното количество валежи е около 15-20 л/кв. м, в отделни райони в възможно да бъде и повече.

Синоптиците прогнозират, че ще духа слаб югоизточен, в Северозападна България до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, в София около 17°, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките.

През нощта срещу петък валежите ще продължат.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е около 17°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще има валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен, предимно западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Девил преди 6 години
Така е, по времето на деградацията (пърдон - демокрацията) и времето се изврати даже. По времето на Живков май месец си беше един нормален, слънчев месец.