След 60 г. чакане хората от Загражден "заграждат" път

Търпението им свърши, искат да им бъде достроен пътя до Белица
6
След 60 г. чакане хората от Загражден "заграждат" път
Снимка: Булфото, архив

Недоволните жителите на смолянското село Загражден излизат на протест на 4 юни и ще блокират движението на пътя Пловдив – Смолян. Причината – търпението им да чакат да се довърши пътя до Белица свърши.

Протестът ще започне в 11часа с блoĸиpaнe нa пътя нa paзĸлoнa зa Лъĸи, съобщи кметът на Загражден Венцислав Шишков, цитиран от "Фокус".

Хората от селото чакат за път вече близо 60 години.

Шишков обясни, че експерти от Aгeнция "Πътнa инфpacтpyĸтypa" са направили обиколка на въпросния път, като тази в четвъртък, 1 юни, комисия отново ще бъде на проблемния участък, за да се реши какви действия ще се предприемат.

Преди години пътят беше затворен заради резервата "Кормисош". Така се наложи на хората, за да стигнат до Асеновград, да обикалят през Рожен.

От Загражден до Асеновград пътят е дълъг 58 км, а през Рожен - е 200 км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо не са протестирали срещу бай Тошо и не са му смутили покоя? Това ли са глупости бе балканец. Сега може да протестираш ,да наричаш премиера си ,,Тиква",Баце, Буда,*** и т.н. ,а тогава -,,протестите" са били насаме в банята!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
балканец преди 6 години
До Анонимен Абе ***, вземи прочети малко преди да пишеш глупости. Там протести е имало и в дълбокия соц. До тогава пътя е бил затворен за да не се смущава покоя на бай ти Тошо и други соц величия, като са ходили на лов. Сега резерватът, през който минава пътя е даден на концесия. И пак властта не е особенно щастлива оттам да минават коли...
3
0
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
А за рушащите се панелки след 10-15 години кой ли ще е виновен? Пак те !
2
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 60 години казвате,а защо не протестираха преди 30 години ,а ? Сега за всичко ще са виновни Ив.Костов и Б. Борисов. И за стрелбата по папата и за ......турското робство ,все те ще са виновни. Ех слободия ,до шия. Мълчали 60 години и сега протестират.Другари,другариииииииииии !!!
1
2
 
7
 
! Отговори
Алла преди 6 години
Прави са хората.В двадесет и първи век сме.