Врачански абитуриенти с присъди, били ромчета

Четиримата смелчаги нападнали трите момчета
29 май 2017 14:00,
28
Врачански абитуриенти с присъди, били ромчета
Снимка: архив, Bulphoto

Зрелостници от Враца се сдобиха с присъди заради побой, докато очакват дипломите си за средно образование.

Районният съд реши, че Цветан Апостолов, Теодор Иванов и Майкъл Борисов, както и непълнолетният при извършване на деянието Оливър Карамелски са пребили с палки двете ромчета – Иван Костов и Коста Велков, а третият се отървал само с разцепена вежда.

Побоят над тримата станал миналото лято в двора на начално училище в града, където четиримата биячи нападнали трите си жертви, разказва "24 часа".

Съдът отхвърли тезата на обвинението, че юначагите са действали по ксенонофски причини, което можеше да докара по-големи главоболия на осъдените. През следващите 6 месеца Цветан, Теодор и Майкъл ще се срещат с пробационен служител по два пъти седмично, а всички техни прегрешения ще бъдат следени изкъсо.

Тримесечна пък е присъдата на Оливър, която също е с изпитателен срок от 3 години.

Единият от потърпевшите - Коста Велков, бе доведен в съда от затвора, където изтърпява присъда за кражби. Той предяви иск за нанесени неимуществени вреди от биячите за общо 10 бона, но съдът постанови обезщетението да е 150 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се окаже, че тези момчета са свършили работата на охраната на училището?
11
0
 
9
 
! Отговори
Въпроси (продълж.) преди 6 години
Някакви гамени стояли отвън плътно до вратата, през която излизат учениците и хващали момичетата за гърдите. Беше края на септември, все още не се носеха палта. След последния час вече беше тъмно.Даскалът по физическо и още няколко учители-мъже на бегом минаха през другия вход и спипаха гамените в гръб.Оказа се, че това са няколко непълнолетни роми, довлекли се от краен квартал в центъра на София. После признали, че предварително са намислили деянието. Но тогава в милицията не си поплюваха.
10
0
 
8
 
! Отговори
Въпроси преди 6 години
Тримата напердашени какво са правили в двора на училището?Ученици ли са били или са вършили там нещо друго? Например пласиране на дрога? Или нападение над ученици в тъмното, ако учат втора смяна.В елитната софийска гимназия, която завърших в края на соца, веднъж имаше гнусен инцидент. Едно от момичатата, излезли първи след часовете, на бегом се беше върнало в сградата през учителския вход, за да каже, че някакви гамени стоят отвън (продължавам)
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сте майстори на късия разказ ве. Нищо не ви се разбира.Едното горко ромче било в затвора и го изкарали да свидетеслства срещо страшните биячи-абитуренти, или грешно съм разбрал?ПС: имената на БИЯЧИТЕ добре сте написали, забравили сте адресите и данните на роднитните им
8
0
 
20
 
! Отговори
Калина преди 6 години
БИЯЧИТЕ и РОМЧЕТАТА-каква асоциация за злото и доброто. Умишлено журналистическо наложено отношение - нещо като: тия гадове как са пребили горките ромчета.Марийкееееее Марийке!Кой ти дава заплата на теб?И само да кажа браво на момчетата!
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ромите с по - български имена от тея, срам за българската държава!
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оливър и Майкъл набили Иван и Коста, битер евроатлантическа работа...
5
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От заглавието помислих, че става въпрос за 4-5 годишни ромове. Оказа се, че бели деца са напердашили възрастни рецивидисти... И съответно са ги осъдили за назидание на белите данъкоплатци...
4
0
 
40
 
! Отговори
културни особености преди 6 години
Оливър Карамелски.....
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
малии :) едвам разбрах хронологията, кой в затвора, кой бит, кой съден ... родна мила картинкапредлагам Коста Велков веднага да се обяви за личност на годината :) има потенциал в това момче
2
1
 
59
 
! Отговори
демек преди 6 години
Потърпевшите са крадци?Брей. Изненада голема!Малко са ги били
1
1
 
29
 
! Отговори
ззз преди 6 години
До Анонимен:Ааа сакън нидей така!Това си е културна особеност на братята от древноиндийски произход и на тях всичко е разрешено.А пък от както се премахна казармата, то затвора си е като казарма за момчетата, и ако не си минал поне за няколко месеца през затвора - то не си станал мъж!