Времето утре – слънчево и топло, следобед облачно

Валежите са слабо вероятни
29 май 2017 22:11,
0
Времето утре – слънчево и топло, следобед облачно
Снимка: архив Reuters

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. През деня ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно. Ще духа слаб вятър. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 22° и 27°, съобщи за "Фокус" дежурният синоптик от НИМХ.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, около и след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Сутринта ще духа слаб северозападен вятър, а по-късно през деня – до умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще са 21-24°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад. Температурите ще се повишат, максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

През следващите два дни ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи.

В четвъртък след обяд ще се развие купеста облачност, има малка вероятност за изолирани краткотрайни валежи.

В петък от североизток ще прониква хладен въздух. Ще има по-значителни увеличения на облачността, в следобедните часове - купесто-дъждовна и на повече места ще превали и прегърми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времеето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари