Чешки, полски и германски полицаи на плажа. Не за тен и за ден – пазят!

Сигурността на летовниците в последните години – добре осигурена
20
Чешки, полски и германски полицаи на плажа. Не за тен и за ден – пазят!
Снимка: Reuters, архив

Наши, чешки, полски и германски полицаи ще патрулират по курортите ни на морето през летния туристически сезон.

946 държавни служители, 80 повече от миналата година, ще бъдат командировани по Черноморието, каза МВР шефът Валентин Радев по време на парламентарния контрол.

Това са криминални полицаи, разследващи, специални сили. Имало готовност при нужда да бъдат изпратени още полицаи в курортите.

Според Радев сигурността на летовниците в последните години е била доста добре осигурена и заради това и през това лято ще бъде приложен същият модел.

За сигурността на чуждите туристи ще се грижат освен родните полицаи и колегите им от страни от ЕС – Полша, Чехия, а МВР е поканило и Германия да командирова у нас свои служители на реда.

Освен това имало типови бланки за подаване на жалби за престъпления, като тяхната цел е най-вече да се облекчат чуждите туристи.

Бланките са преведени на немски, френски, английски и руски език и са на сайта на Главна дирекция "Национална полиция".

За чужденците, жертви на престъпления, има облекчена процедура за подаване на нужните документи, уточни МВР шефът. Назначавали се и преводачи.

Когато пък пристига круизен кораб на морско пристанище, ще се извършва физическа проверка на всички превозни средства около тях.

Радев увери, че са взети и мерки за нормалното пропускане на колите през ГКПП-ата. Освен това има обмен на информация от чуждите служби и при нужда ще се отварят допълнителни трасета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Докарайте преди 6 години
Докарайте и малко от Мароко, Сомалия и Пакистан. Разбрах че тяхните полицай първо бият после питат не като нашите контролирани от Брюксел.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Еййййй, глей кво стаа при Герб - германците да ни работят на нас! Доживях"Не е заради ГЕРБ, заради ЕС е!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хмммТревожно е, че се възмущаваш на нещо вярно. Но още по-тревожно е, че досега болшинството хора са харесали какво казваш.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До руснакЩото Русия не е в ЕС.Не е трудно за нормален човек да се сети, че идеята на ЕС е да се получи нещо като САЩ, но по-добро. Кой знае... след 150 години може да е една цяла единна държава. Ако изедниците не го съсипят тоя съюз дотогава.
13
1
 
1
 
! Отговори
До хммм преди 6 години
Нещо си се изказал неподготвен :)Умнико! В случая са граматически правилни - това са ОБОСОБЕНИ ЧАСТИ в изречението. За справка - учебник по български език 4-ти, 5-ти клас
12
2
 
2
 
! Отговори
руснак преди 6 години
а руски полицаи що няма ве?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** мутри.Черноморието не е ваше.
10
7
 
9
 
! Отговори
хммм преди 6 години
абе какви са тия запетаи на всяка втора дума вие неграмотни ли сте от тоя сайт. Цитирам:1. Това са криминални полицаи, разследващи, специални сили.2. 80 повече от миналата година, ще бъдат командировани по Черноморието3. За чужденците, жертви на престъпления, има облекчена процедура за подаване на нужните документи4. Когато пък пристига круизен кораб на морско пристанище, ще се извършва физическа проверка Не ми стига мястото иначе трябва да ви копна цяла статия, то бива бива ама това вашето
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НямаТи специално пррдпочиташ да лижеш задните части на руснаците у с радост плюеш по България
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски полицаи няма да има, понеже русофилите ще вършат тяхната работа безплатно.
7
1
 
17
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
И 5 милиона полицай да пратят кво от това като са корумпирани, неподготвени физически и професионално некомпетентни и преди всичко морално деградирали. Полицията у нас е другото лице на организираната престъпност. За мен лично те са по-опасни и от престъпниците щото онея поне имат смелост, а фуражката действа под закрилата на закона
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййййй, глей кво стаа при Герб - германците да ни работят на нас! Доживях!
5
16
 
11
 
! Отговори
Няма преди 6 години
Няма друга такава държава, толкова зле, толкова изостанала и толкова продажна.Лижем задните части на запада с за достойнство да не говоря. Всички в ЕС гледат на нас като на просяци, и вече да те е срам да кажеш че си Българин. До там ни докараха.
4
3
 
3
 
! Отговори
Vros преди 6 години
Ami s e-mail v mvr stava li kontakt na ruski, ivrit i latinica - chujdi ezikita?
3
6
 
3
 
! Отговори
Хахахахххахахахаахаа преди 6 години
Трябва да следят на плажа може някой под банския да носи бомба. Майната и на границата ?! 3а каква сигурност иде реч и 200 000 000 000 000 милиона куки да изсипят те не могат да направят нищо докато някой не извърши престъпление.
2
1
 
13
 
! Отговори
Ко каза Ко преди 6 години
На 80 клиента повече без пара ще трябва да работят момите на повикване тая година...
1
1
 
3
 
! Отговори
Летовник преди 6 години
Ха ха:-)Нема страшно, и тия ще ги консумираме!