Е24 като изчезне и... катаджия в храсталака дебне, дебне, за да ни...

Юристът Петър Славов коментира промените пред Bulgaria ON AIR
8 юни 2017 20:00, Петя Славова
47

Възможно е отново да се въведе практиката с криенето на патрулни коли и дебнещи в храстите катаджии. Това стана, след като две комисии към Народното събрание решиха да бъдат премахнати знаците, обозначаващи камери на пътя.

Още по темата

Юристът Петър Славов потвърди за Bulgaria ON AIR, че с последните предложение наистина се допуска връщането на подобна практика.

"Не мога да разбера с какво ще е по-ефективен един катаджия, ако се е скрил в храстите и изскача внезапно в определен момент. При натоварен трафик неопитните водачи могат да реагират с рязко спиране и отбиване встрани и това може да доведе до ПТП", коментира той.

По думите му е подозрително защо се прави така, че да се върне практика, за която той подчерта, че е отдавна отхвърлена и опасна. Според Петър Славов контролът може да бъде много по-ефективен с камери, следящи за нарушения на пътя.

"Хубаво е депутатите да почерпят от добрия европейски опит", отбеляза юристът и даде пример с Швеция, където според него се справят успешно с войната по пътищата. Славов се обяви за въвеждане на повсеместно използване на камери и свеждане до минимум на човешкия фактор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Леле , колко тикви пишат тук.Не е истина.
36
0
 
0
 
! Отговори
Кольо преди 6 години
URL-то към статията е просто уникално :D
35
1
 
5
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Чичо 42Виждам си грамотен, като ГЕРБер.Ти не разбра ли, че никой няма да те спира. Караш с 60 км/ч в града,глоба 100 лв.Колко пъти ще те снимат, Божа работа, ще разбереш по фишовете от глобите.Няма да видиш знак, камера или кола на КАТ. Те ще се крият зад дървета, кошове за *** и т.н.СЪБУДИ СЕ !Целта е: пълнене на хазната, да има пари за далавери.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, да наказват тези които карат агресивно и опасно. Но какво правим с пътищата, трагични са, а с маркировката и знаците? Има хиляди знаци сложени на места където може да караш спокойно 80-90 а наслагали знак 50. Нарочно ли е, категорично. Капани за катаджийчетата. Скрие се зад някой храст или дърво, караш си и хоп, изскача от прикритието, нарушил си. К'во пра'им сега? Кой ще преразгледа тези знаци? Никой. Важното е да се мачкат хората и събират пари. Каквото герберугите са измислили е тъпота
33
2
 
5
 
! Отговори
Сали преди 6 години
Тиква и Тиквето не е обида, а прякор на г-н Бойко Борисов.Навремето, като имаше охранителна фирма, пазеше колите на бг мафия.та на паркинга.Влизаше набързо да се стопли в бара и му викахме:"Тиква, ходи пази колите, стига заглежда кифлите!"Смееше се и излизаше на паркинга, ех спомени. Хубави времена бяха, не на управляваха индианци .....
32
4
 
6
 
! Отговори
Сали преди 6 години
Обаче, сега се сетих, пра.сетата могат да ме снимат и на колелото, че карам бързо.И после глобичка.....за Боко Тиквето, да си купи бронирано АУДИ за 1 000 000 лв. да го пази от народната любов.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
битието определя съзнанието не съм го измислил аз но явно то е определящо за една нация каквито са ни политиците такива са ни и законите не се наядоха властимащите все нещо ще измислят да си напълнят гушите като за последно разбраха че сме мирни и кротки хора ние българите и си правят каквото си искат с нас явно няма да има скоро нов прочит на БУНТЪТ НА МРАВКИТЕ затова още дълго време ще ни мачкат
30
0
 
5
 
! Отговори
Хех преди 6 години
"Не мога да разбера с какво ще е по-ефективен един катаджия..." Много е просто! Полицаите масово напускат, защото при техните заплати... им спряха "далаверките". Започнаха и протеси и т. нт. Сега им казват в прав текст: "Ми няма да ви увеличим заплатите - Вие си ги увеличете сами за да не напускате и протестирате. Е това е истината за бантустанска България. Всичко е позволено, и целта е да няма ред и правила защото "Риба в мътна вода се лови". Спорен ден на всички!
29
1
 
3
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Това с камерите в Европа може и да работи, обаче в България всеки уважаващ себе си джигит си слага фолио на 2 цифри от номера и асталависта... газ до ламарина!
28
5
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
май доста хора не разбират за какво става дума. Знак Е 24 е за контрол с видеонаблюдение при който водачът изобщо не се спира! Само се получава фиш по пощата. Така че, спокойно няма да има внезапно излизане от храстите!
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е милю каиша да сгъва двайстуни и после да се отчита на началника,той нагоре и така до симитлийската мома от Банкя. А не като тези *** от дай,всичко само за гъзурняците си.
26
5
 
18
 
! Отговори
Сали преди 6 години
Вчера пробвах в града да карам с 40 км/ч., трудна работа, все отивам на 60-80 км/ч.Изчислих, че ако ме снимат скрито примерно на ден 10 пъти, при от 21 до 30 км/ч - глоба 100 лв и отнемане на 2 контролни точки. Значи на ден по 1000 лв ще дължа. Бойко Тиквата ти акъл имаш ли ?
25
4
 
8
 
! Отговори
fesa преди 6 години
До Милициоанераа ДАли е по-добре да каже ето ви знак намалете за да спестите некой лев,а като ги отминете може да се утрепате в некой дол.Какво толкова сте недоволни от промяната не знам.Като толкова сте ербап,като ви спрат платете си глобата а не надувайте джоба на Ушев,аз така правя!
24
1
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Повече камери - да.Дебнещи катаджии из гръцките - не !Камерата не иска рушвет и не се чуди за какво да те глоби, за да изпълни нормата ...Трябва да се сложи край на така наречените "рутинни проверки".Щом спазваш правилата за движение не трябва да бъдеш спиран.
23
3
 
10
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Ех Корупция Корупция, НС се грижи да сме най-бедни на всегда!
22
2
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Стига с тези глпости бе, ей! Пишете за прайда и дайте снимки на Василеваааа, да и видим голия здник. Откачам, ааааааа! Защо ги прикривате трансджендърите? Ставате им съучастници!
21
5
 
17
 
! Отговори
Driver преди 6 години
Защо тази тема се обсъжда толкова ?!?ю Елвмвнтарно е: слагат се авроматични камери на възможно най-много места които директно да снимат нарушителите и после им се пращат честитките. Но глобите да скочат поне 10 пъти. Като те глобят 2000лв. и ти запорират сметката ще се научиш да спазваш. Няма друг начин !!!!
20
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 6 години
То,когато става въпрос да спазваме някакви правила, всички се надпреварваме да измислим начин , как да не го правим. А като стане някоя беля - '' кой ми *** в гащите ''.
19
6
 
22
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Тиквата обеща, че ще им увеличи парите. Понеже пари няма, ще им даде пак да правят рекет по пътища и паланки. А има стотици други нарушения, заради които трябва да се глобява солено.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, то в Инвeстop освен сeляндyри, други не виреят. Като им разгледате сaйтoветe - всички са на ниво сeлскa кръчма.